- Член од
- 29 јуни 2014
- Мислења
- 25.799
- Поени од реакции
- 42.425
2000tite bea godini na komedii sea poleka toj zanr go snemuva
Ја те попалив, признај?Victoria
не трепнав
Предраго ми е што филмот наидува на толку импресии на форумот. Ми се чини меѓу првите го бендисав овде, толку добар експеримент е направен, преголема штета што е потценет кај наградите.Victoria
не трепнав
This is the first time ever I am writing a review on the IMDb
I never really write reviews or tell anyone about the stuff I watch, but for Victoria, I just had to make an exception
I tell everyone I meet that they should go watch this movie
I went into the theater expecting a good unconventional German movie.
What I got was a masterpiece.
Victoria is a truly exhilarating masterpiece and the first time I felt like watching a new kind of cinema in a long time.
This film is exceptional. I can't quite put into words just how special it is. It goes beyond good filmmaking
I don't remember that I have ever rated a movie 10 out of 10
I cannot praise this movie enough, it is one of the best movies I ever watched in my entire life and I'm 30 years old, keep watching movies on a daily basis, This movie is simply a MASTERPIECE
@Хефест ти идеш утре на работа место менеThis movie should get 10/10 I would give if I could 1000/10
И ти со негоМожи и @whatto ќе напрај исклучок и ќе пиши пост шо ќе го разбериме.
Еден член на темава го имаше спомнато пред некои месец дена, ако добро се сеќавам рандом го пуштиле со девојка му па го предложи на темава. После тоа имаше уште 2-3 пофалби ама да точно, после твојот пост завчера одма го симнав.Ја те попалив, признај?
Јас бев тој член што го спомнав.Еден член на темава го имаше спомнато пред некои месец дена, ако добро се сеќавам рандом го пуштиле со девојка му па го предложи на темава. После тоа имаше уште 2-3 пофалби ама да точно, после твојот пост завчера одма го симнав.
Добри факти, ривјуа се ова го прави филмот уште погенијален. Сцената на крајот ја одглуми феноменално, плус види ја каква е
Уште еднаш браво.
Пред пола саат го изгледав и исто како тебе тргнат да прочитам (јас тоа за секој филм што го гледам го правам, прво Википедија, па IMDB, па после други извори).Ја те попалив, признај?
Сакав веднаш да дознаам се за филмот ама уморен бев.
Сега па и многу работа излезе...
Од кратко што прочитав
Му требале само 3 takes на режисерот да го сними. А баш ме интересира до која минута стигал на тејковите? Замислете при крајот на филмот да грешеле нешто?
Во филмот, во еден момент Викторија додека вози по грешка врти на друга улица. Настанува вистинска општа паника во колата и имало голема шанса на таа улица да се види екипата што го снима филмот. Среќа камерманот брзо реагирал и снимал само таму кај што треба, односно во колата. А режисерот врискал од гепек
Голем дел од дијалозите се импровизирани. Нормално, очигледно но и преубаво.Не можам да сфатам како успеа на крај така да изглуми Викторија во хотелот... страшно.Кога плачеше и се лигавеше (ова во буквална смисла не во онаа другата смисла) по смртта на Соне
Let's go to the promМожи и @whatto ќе напрај исклучок и ќе пиши пост шо ќе го разбериме.
Pod dobri filmovi spajgaat tie sho ne se rezirani od michael bayа што очекуваш ти од акционен филм? Дијалози како во Before Midnight?
Акционен филм треба да има акција, адреналин, акција, адреналин, бенг-бенг, пау-пау.
За мене добар филм е и Taken и Рамбо, ама добра акција. Под добар филм не спаѓаат само драми, или да?