Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.736
Поени од реакции
27.727
Victoria :cuc:

не трепнав
Ја те попалив, признај? :D
Сакав веднаш да дознаам се за филмот ама уморен бев.
Сега па и многу работа излезе...
Од кратко што прочитав
Му требале само 3 takes на режисерот да го сними. А баш ме интересира до која минута стигал на тејковите? Замислете при крајот на филмот да грешеле нешто? :D
Во филмот, во еден момент Викторија додека вози по грешка врти на друга улица. Настанува вистинска општа паника во колата и имало голема шанса на таа улица да се види екипата што го снима филмот. Среќа камерманот брзо реагирал и снимал само таму кај што треба, односно во колата. А режисерот врискал од гепек :D
Голем дел од дијалозите се импровизирани. Нормално, очигледно но и преубаво.
Не можам да сфатам како успеа на крај така да изглуми Викторија во хотелот... страшно.
Кога плачеше и се лигавеше (ова во буквална смисла не во онаа другата смисла) по смртта на Соне

Последно уредено од модератор:
Член од
23 ноември 2011
Мислења
14.322
Поени од реакции
32.864
Десетина страни читам за таа Викторија е има да го изгледам филмот сега оти баш ми звучи како мој тип на филм.

Член од
23 јуни 2008
Мислења
4.002
Поени од реакции
4.245
Victoria :cuc:

не трепнав
Предраго ми е што филмот наидува на толку импресии на форумот. Ми се чини меѓу првите го бендисав овде, толку добар експеримент е направен, преголема штета што е потценет кај наградите.

Иначе ситно бројам уште осум дена...

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.736
Поени од реакции
27.727
This is the first time ever I am writing a review on the IMDb
I never really write reviews or tell anyone about the stuff I watch, but for Victoria, I just had to make an exception
I tell everyone I meet that they should go watch this movie
I went into the theater expecting a good unconventional German movie.
What I got was a masterpiece.
Victoria is a truly exhilarating masterpiece and the first time I felt like watching a new kind of cinema in a long time.
This film is exceptional. I can't quite put into words just how special it is. It goes beyond good filmmaking
I don't remember that I have ever rated a movie 10 out of 10
I cannot praise this movie enough, it is one of the best movies I ever watched in my entire life and I'm 30 years old, keep watching movies on a daily basis, This movie is simply a MASTERPIECE
This movie should get 10/10 I would give if I could 1000/10
@Хефест ти идеш утре на работа место мене

Последно уредено:
Член од
15 ноември 2008
Мислења
5.764
Поени од реакции
11.753
Еден член на темава го имаше спомнато пред некои месец дена, ако добро се сеќавам рандом го пуштиле со девојка му па го предложи на темава. После тоа имаше уште 2-3 пофалби ама да точно, после твојот пост завчера одма го симнав. :D

Добри факти, ривјуа се ова го прави филмот уште погенијален. Сцената на крајот ја одглуми феноменално, плус види ја каква е :love:
Уште еднаш браво. :cuc:

devilko

♆ wicked one ♆
Член од
28 август 2014
Мислења
1.889
Поени од реакции
6.165
Еден член на темава го имаше спомнато пред некои месец дена, ако добро се сеќавам рандом го пуштиле со девојка му па го предложи на темава. После тоа имаше уште 2-3 пофалби ама да точно, после твојот пост завчера одма го симнав. :D

Добри факти, ривјуа се ова го прави филмот уште погенијален. Сцената на крајот ја одглуми феноменално, плус види ја каква е :love:
Уште еднаш браво. :cuc:
Јас бев тој член што го спомнав. :D
Баш со, сега веќе бивша, решивме да гледаме филм и онака баравме безвезе некое време, па јас го видов на летербокс кај Б. Китанов(ако добро сум сконтал, тоа е @MyloXyloto) и филмот ме воодушеви, па после истиот им го пуштив на другарите и сестра ми. Се сеќавам дека во рок од една недела, 3 пати го гледав.За мене е откровение на годината. :D

Член од
23 ноември 2011
Мислења
14.322
Поени од реакции
32.864
Сакав веднаш да дознаам се за филмот ама уморен бев.
Сега па и многу работа излезе...
Од кратко што прочитав
Му требале само 3 takes на режисерот да го сними. А баш ме интересира до која минута стигал на тејковите? Замислете при крајот на филмот да грешеле нешто? :D
Во филмот, во еден момент Викторија додека вози по грешка врти на друга улица. Настанува вистинска општа паника во колата и имало голема шанса на таа улица да се види екипата што го снима филмот. Среќа камерманот брзо реагирал и снимал само таму кај што треба, односно во колата. А режисерот врискал од гепек :D
Голем дел од дијалозите се импровизирани. Нормално, очигледно но и преубаво.
Не можам да сфатам како успеа на крај така да изглуми Викторија во хотелот... страшно.
Кога плачеше и се лигавеше (ова во буквална смисла не во онаа другата смисла) по смртта на Соне
Пред пола саат го изгледав и исто како тебе тргнат да прочитам (јас тоа за секој филм што го гледам го правам, прво Википедија, па IMDB, па после други извори).

Сега уште повеќе го ценам како уметничко дело, како што кажав пред 2-3 саата, баш мој тип на филм, необичен, ненашминкан, европски, суров. Го става гледачот во улога на карактер во филмот, два саата се осеќам како да сум таму и си викам „што ќе се случи следно!“

И најбитното

open endеd- секој сам да си го протолкува и замисли епилогот, дали Викторија си замина од Берлин со парите, дали ја уапсија, како ќе влијале оваа ноќ за целиот нејзин иден живот и еден куп други прашања

Hurin

Pokerface bastard
Член од
3 јуни 2009
Мислења
8.543
Поени од реакции
14.678
а што очекуваш ти од акционен филм? :tapp: Дијалози како во Before Midnight? :eek:
Акционен филм треба да има акција, адреналин, акција, адреналин, бенг-бенг, пау-пау.
За мене добар филм е и Taken и Рамбо, ама добра акција. Под добар филм не спаѓаат само драми, или да? :ROFLMAO:
Pod dobri filmovi spajgaat tie sho ne se rezirani od michael bay

Член од
5 април 2012
Мислења
8.151
Поени од реакции
8.946
Што е оваа војна, секое време си носи посебен шарм. Искрено и мене не ми се допаѓа форсирањето на филмовите со супер херои ама пак што е битно во време кога секој филм е достапен на торент или кино.

Вчера конечно го гледав Сикарио, мене ми се допадна ама можам да разберам зошто сите коментари се дека очекувале а немало доволно акција.

Kajgana Shop

На врв Bottom