LordDragonII
Dr.Strangelove
Овој како на мене да ми се обраќа.
Јас сум комунист од 45та не ме мешај со овие.
Јас сум комунист од 45та не ме мешај со овие.

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Случувањава во Германија по се изгледа ќе го збогатат англискиот јазик, со еден нов збор. Дали тоа ќе биде rapeugees, или rapefugees, ќе видиме.
Заборави да спомнеш дека и северна Африка треба на цела Европа треба да и плаќа штета заради пиратствотои крадењето на робови од страна на арапските пирати.Важи нека се гонат у курац белите Американци од САД,шо ги ебам.
Но за возврат сакам сите Турци да се гонат од Анадолија и да го вратат Константинопол на Грците.
Сакам и белите Турци(потомци на потурчените Словени/Грци/Албанци/Ерменци итн,јаничари) да се престанат да се декларираат како Турци и да им биде платена компензација за нивните предци и годините живеење во заблуда како Турци.
Фер? ^^
Moмци, ве разбирам јас и повеќе од добро - но вие изгледа дека не ме разбирате мене.@Vanlok
Полека, полека...
Лигар има добра поента која најверојатно ти не си ја разбрал убаво. Тој сака да каже дека под превезот на левичарските доктрини ( од Карл Маркс до Фидел Кастро) се продава тој мултикултурализам, еднаквост помеѓу расите и остранување на религиите.
Да, очигледен факт е дека некој работи на разнебитување на етнографската структура на Европа. Но дали си размисил подлабоко која е крајната цел?Друга ствар, раснате и етничките проблеми и тоа како се важни во целава приказна, Зашто ???
Лигар цело време потенцира (исто како и ја ) дека тука не се работи само за исламизација на Европа туку и за уништување на белата раса.
Зашто секој што ги напаѓа емигрантиве од религиски аспект ,покрај исламофоб одма го етикетираат и како расист !?!? Зашто никој таквите ``расисти`` не ги обвини и дека не сакаат да примаат христијани од блискиот исток !?!?
@Vanlok
Лигар има добра поента која најверојатно ти не си ја разбрал убаво. Тој сака да каже дека под превезот на левичарските доктрини ( од Карл Маркс до Фидел Кастро) се продава тој мултикултурализам, еднаквост помеѓу расите и остранување на религиите.
^^Како и да е, левицата не е непријателот туку ботовите кои се декларираат како такви а не се такви, истите ботови ги има и кај либералите и десницата.
Па така де, незнам зошто воопшто се дискутира околу ова. Верглање у место.^^
Ова.
Тие што одозгора ја играат играта, имаат платеници на сите страни и секаде шират раздор. Името на играта е „раздели и владеј“... и не владеат, затоа што никако да престанеме да бидеме разделени.
Затоа кога логично ќе се кажеш „некој сака да ја ослабне Европа“, логично е и да се прашаш - кој е тоа?Е обаче, има (во социјологијата) едни поделби на генерации (социо - политички и историски услови - со свои караткеристики) и класифицирање на семејства (осоновна клетка во општеството) каде што постои едно семејство (во западниот свет и бивши СССР) кое се нарекува нуклеарно семјество (запрашај се зошто, ама подлабоко) затоа е овој пад, природен (да, природна реакција) пад а не некој масони, хазари и вонземјани.
Не знаеме со сигурност што се случува (со мигрантската криза) но, многу фактори укажуваат на тоа дека некој сака да ја ослабне Европа на економски план + обид да се спречи поврзувањето со Русија (Еуроазија) што е природна работа која кога тогаш ќе се случи. Ова звучи како заговор, штосот е дека има такви примери од порано само не во овој размер.
Да, природна реакција која не спонтана, може верижна.Падот на семејните вредности е природна реакција? Што зборуваш... Можеби сакаше да кажеш „спонтана реакција“, од аспект на разни фактори - но нели е очигледно дека мноштвото од тие фактори се манипулирани со социјалниот инжинеринг? Нели и од меѓународната вселенска станица се гледа дека некој активно и забрзано ги менува сите тие традиционални вредности?[/USER]
Се согласувам целосно со твоите тези дека тенденциозното уништување на традиционалните вредности повлекува паѓање на наталитетот. Јас и претходно имав пишувано целата геостратешка игра е ослабнување на Европа за да се спречи да стане самостоен светски фактор.Затоа кога логично ќе се кажеш „некој сака да ја ослабне Европа“, логично е и да се прашаш - кој е тоа?
Qui bono, тоа е прашањето кое дава одговор. Одговор на прашањето кој сака да ја ослабне Европа, и да го спречи поврзувањето со Русија, и понатаму со Евроазија.