Храна за кучиња

Член од
10 јуни 2013
Мислења
176
Поени од реакции
232
Благодарам,
слушнав за Диме од повеќе извори дека е добар но и дека не се стигнува лесно до него. три пати му вртевме завчера во неделата и три пати ни спушташе па се прашувам што доколку ни требаше за интервенција...се надевам дека бројот што го вртевме е погрешен бидејки и него го најдовме по некои стари постови на форуми. За Brit Care: зарем не е оваа линија најдоброто нешто што може да се најде кај нас? знам дека е индивидуално од куче до куче, но ingredients wise е најдобра или рамо до рамо со N&D. И што е со CarniLove?

поздрав
Brit CarniLove можеш да ја најдеш само кај увозникот зашто во пет шоповите не знаат и дека постои еве ти ФБ од човекот , а ако сакаш телефон по ПП пиши ми, а за тоа дали има некоја пет шоп што е снабдена нема сите се тапа празни со стари производи, едино да си нарачаш по нет од тука

R

Runner

Гостин
Brit CarniLove можеш да ја најдеш само кај увозникот зашто во пет шоповите не знаат и дека постои еве ти ФБ од човекот , а ако сакаш телефон по ПП пиши ми, а за тоа дали има некоја пет шоп што е снабдена нема сите се тапа празни со стари производи, едино да си нарачаш по нет од тука
Thx SnowDOG. Немам фб па неможам да видам контакт но веќе го добив на ПП. Како и да е, CarniLove е за возрасни кучиња само колку што сватив но никако да сватам дали е во сопственост на Brit или е сосема нешто друго затоа што за кутриња суперпремиум е Brit Care. My ce мислам највеќе на N&D да бидам искрен а од нет ич не ми се нарачува затоа што на царина кој стигне прави cherry picking ☺изгледа Солун е најдобрата опција. Btw, во Хрватска ги има скоро сите суперпремиум брендови како Acana, Orijen..и сл. и цените им се доста слични.

Papillon.Papi

Terrierist
Член од
15 јануари 2014
Мислења
764
Поени од реакции
795
Thx SnowDOG. Немам фб па неможам да видам контакт но веќе го добив на ПП. Како и да е, CarniLove е за возрасни кучиња само колку што сватив но никако да сватам дали е во сопственост на Brit или е сосема нешто друго затоа што за кутриња суперпремиум е Brit Care. My ce мислам највеќе на N&D да бидам искрен а од нет ич не ми се нарачува затоа што на царина кој стигне прави cherry picking ☺изгледа Солун е најдобрата опција. Btw, во Хрватска ги има скоро сите суперпремиум брендови како Acana, Orijen..и сл. и цените им се доста слични.
Кaрнилaв сегa имa нaјнoвa линијa зa мaли кутрињa. Кaрнилaв е нa Брит и е пoдoбрa oд суперпремиум линиите нa Кеaр.

Член од
10 јуни 2013
Мислења
176
Поени од реакции
232
CarniLove имаат нови линии и за кученца, а страната што ти ја пратив е од тетово и бесплатно ти ги носат работите[DOUBLEPOST=1452023407][/DOUBLEPOST]Carni love e 3500 12кила

Член од
3 октомври 2015
Мислења
12
Поени од реакции
3
Благодарам за инфо, може ли контакт телефони на ПП? немам фб :)
078/372-003

Гледам го има ставено на фб, сигурно и' е службен.

Јас лично немам идено кај неа, но планирам.

Ми кажаа исто дека некое време работела во Холандија, што треба да е добро искуство пошто колку знам, Холанѓаните се кучкари, пријател ми кажуваше дека скоро да нема куќа без куче миленик (ако е и ова некаква референца за искуството на Јасминка).

Во секој случај добро би било некој да даде искуство од прва рака.

Sent from my 6045Y using Tapatalk

R

Runner

Гостин
За храната ми е сега се многу појасно. Што е со суплементите? Дали треба, не треба или е само препорачливо да се даваат суплементи како калциум, омега 3 масла и сл. на кутриња во раст или доволно е она што го има во суперпремиум храната? И доколку треба ве молам за инфо што, колку и кога во кој месец.
благодарам уште еднаш

Papillon.Papi

Terrierist
Член од
15 јануари 2014
Мислења
764
Поени од реакции
795
За храната ми е сега се многу појасно. Што е со суплементите? Дали треба, не треба или е само препорачливо да се даваат суплементи како калциум, омега 3 масла и сл. на кутриња во раст или доволно е она што го има во суперпремиум храната? И доколку треба ве молам за инфо што, колку и кога во кој месец.
благодарам уште еднаш
Мoетo гo хрaнев сo суперпремиум (Brit Care Puppy all breed Lamb and rice) и единственo нештo штo и дaвaв беa aпчињa кaлциум. Мoжеш и мaслинoвo мaслo дa стaвиш, еднa кaфенa лaжичкa нa пoчетoк и пoнaтму еднa супенa.

GavolRulz

hippopotomonstrosesquipedaliophobia
Член од
23 март 2008
Мислења
12.743
Поени од реакции
11.626
Колку пари е Brit Care, а колку CarniLove?

R

Runner

Гостин
мала споредба на трите супер премиум линии за кутриња...:) сите информации се земени од она што го има на нивните сајтови

Attachments

Член од
7 април 2013
Мислења
17
Поени од реакции
0
Здраво,
Имам малецко сибирско самојадче, го земав пред две недели. Сега има точно 2 месеци. Сакав да прашам која храна од наведените: (TOTW, Canidae, Alleva, Hill's, Royal Canin, Eukanuba, Purina ProPlan, Trainer, Brit) е добра за ова кученце и каде може да ја најдам во Скопје. Исто така сакав да прашам, како што пишуваше во првиот пост за колку оброци треба да се дава на ден според возраста, колку треба да изнесува грамажата на еден оброк според возраста (пр. на кученца до 3 месеци се дава 4-5 оброци на ден, но колку да биде грамажата на еден оброк). Фала ви однапред!

Papillon.Papi

Terrierist
Член од
15 јануари 2014
Мислења
764
Поени од реакции
795
Здраво,
Имам малецко сибирско самојадче, го земав пред две недели. Сега има точно 2 месеци. Сакав да прашам која храна од наведените: (TOTW, Canidae, Alleva, Hill's, Royal Canin, Eukanuba, Purina ProPlan, Trainer, Brit) е добра за ова кученце и каде може да ја најдам во Скопје. Исто така сакав да прашам, како што пишуваше во првиот пост за колку оброци треба да се дава на ден според возраста, колку треба да изнесува грамажата на еден оброк според возраста (пр. на кученца до 3 месеци се дава 4-5 оброци на ден, но колку да биде грамажата на еден оброк). Фала ви однапред!
Јaс мoетo нa Брит гo пoрaснaв. Имa нaпишaнo вo минaтите пoстoви кaде мoже дa се купи. Totw не сум виделa вo Мaкедoнијa, нo не се лoш бренд, дoстa луѓе гo дaвaaт тoј дехидрaт и зaдoвoлни се.

Грaмaжaтa нa хрaнaтa се oдредувa спoред тежинaтa нa кутретo. Нa секoјa вреќa oд дехидрaтoт имa тaбелa. Јaс ти препoрaчувaм грaм пoмaлку дa хрaниш зaштo мoевo се здебели oд дехидрaтoт (a едвaј гo јaдеше, секoгaш гo oстaвaше). Сегa е нa сирoвo, и ти препoрaчувaм aкo мoжеш дa му oвoзмoжиш квaлитетнo месo.

Член од
10 август 2015
Мислења
105
Поени од реакции
14
Имам еден проблем со кучето. Имам лабрадор-женка стара 8 месеци. Има недостаток на протеини (ако можам така да кажам) па е премногу мала за нејзината возраст. Почнав да и давам некои протеини во вид на таблети од ветеринар препорачани и ми рекоа повеќе на месо да биде. Дали имал некој ваков проблем и дали може некако да ми помогнете?

Еве ја на сликата.

Attachments

Член од
28 март 2015
Мислења
7
Поени од реакции
0
Po dolgo razmisluvanje se odluciv za Natural and delicious... ili podobro e da ja zemam britcarni love povtorno ?

Kajgana Shop

На врв Bottom