Дискусија за Атеистите, Исламот, Христијанството и останати убедувања

• Креатор на темата Креатор на темата kooperativa
  • Време на започнување Време на започнување
Како што веќе стана пракса на форумов: личниот неписменлак „успешно„ се заменува со навреди на личносна основа...
По незнам кој пат, тоа што сопствената глупост е причина да гледаш неписменлак кај другите и што вистината ја доживуваш како навреда е твој проблем.

По незнам кој пат, тоа што сопствената глупост е причина да гледаш неписменлак кај другите и што вистината ја доживуваш како навреда е твој проблем.

Вистината ќе ја прифатам доброволно како навреда до мене лично, во моментот кога ќе ми кажеш кој/што е вистината...До тогаш, барај,трагај, може ќе ја најдеш.

Што бе да не шизна од толку неточни мислења? :D[DOUBLEPOST=1451994184][/DOUBLEPOST]
Вистината ќе ја прифатам доброволно како навреда до мене лично, во моментот кога ќе ми кажеш кој/што е вистината...До тогаш, барај,трагај, може ќе ја најдеш.

Џабе ти е батац... мислам, веќе е крај... contra factum non datur argumentum :D

не те бива откажи се...
Мики е на мисија да го потврди Ајнштајн, затоа тврди дека универзумот има граница и затоа нема да се откаже од тресење глупости. Ти текнува која мисла на Ајнштајн ја докажува Микица?

За разлика од тебе јас повраќам факти, а ти сереш научна фантастика![DOUBLEPOST=1452003234][/DOUBLEPOST]МIKI1 не те бива откажи се...

SpaceTraveler,

ој порасни, научи некоја азбука па дој на форумов на муабет. Едитирано од модератор...[DOUBLEPOST=1452004163][/DOUBLEPOST]
Ти текнува која мисла на Ајнштајн ја докажува Микица?

Да, ми текнува: мислата Ајштајнова е соодветна на одговори од типот „...вистината е онаа вистинската...„.

Последно уредено од модератор:
Мики е на мисија да го потврди Ајнштајн, затоа тврди дека универзумот има граница и затоа нема да се откаже од тресење глупости. Ти текнува која мисла на Ајнштајн ја докажува Микица?

albert_einstein_universe_quote-417049.jpg

хахахахаха[DOUBLEPOST=1452005445][/DOUBLEPOST]
SpaceTraveler,

ој порасни, научи некоја азбука па дој на форумов на муабет. Серењето не е начин на муабетење...[DOUBLEPOST=1452004163][/DOUBLEPOST]

Да, ми текнува: мислата Ајштајнова е соодветна на одговори од типот „...вистината е онаа вистинската...„.

Мики, знам грчка, корејска, македонска и англиска. Ухх, повеќе од она што го учат на богословие. :D[DOUBLEPOST=1452005531][/DOUBLEPOST]МАЛ СУМ АМА ТЕХНИЧАР, ТИ ДОКАЖУВАМ НА СЕКОЕ МИСЛЕЊЕ ДЕКА НЕ МИСЛИШ БАШ!

СО СВОЈА ГЛАВА!

Мики, знам грчка, корејска, македонска и англиска. Ухх, повеќе од она што го учат на богословие. :D

Алал да ти е...

Ај сега скрати од „духовитоста„ и глупостите, оти веќе сум на мнение дека учеството од атеистите на верски теми на медиум, не значи ништо друго до нивно јавно глупирање и јавно изложен неписменлак, за кои самите атеисти, убеден сум, сметаат дека се работи за нивна „супериорност„ во однос на оња верницине, кои идат од мрачнио‘ Среден век...

Алал да ти е...

Ај сега скрати од „духовитоста„ и глупостите, оти веќе сум на мнение дека учеството од атеистите на верски теми на медиум, не значи ништо друго до нивно јавно глупирање и јавно изложен неписменлак, за кои самите атеисти, убеден сум, сметаат дека се работи за нивна „супериорност„ во однос на оња верницине, кои идат од мрачнио‘ Среден век...

Оти ми ставаш етикета одма дека сум атеист бе Мики?[DOUBLEPOST=1452006600][/DOUBLEPOST]
aaw-0601.jpg

Кога збориш за духовност како само вие рисјаните да имате право на духовност. :D

Извини, чисто ме занима, во кој бог веруваш?

Атеист, на некој форум, многу одамна, ако си ти тој имам видено дека се интересираш за Шамани. Сега под твојот аватар исто гледам некој сарказам во врска со шамани и слично (се мислам дека не грешам дека ти си тој). Така ниту ти ниту никој не смее да ми замери поради тоа што не верувам во некое си специфично божество, а со отворен ум гледам и читам за културите и религиите низ целиот свет. Во тоа патешествие наидов на луѓе кој не го одвоиле бог од себе и на луѓе кој го одвоиле бог од себе (прекрасен начин да држиш една култура и општество под контрола и не знаење)

Со кратки зборови природата е мојот бог и сите нејзини аспекти меѓу кој и животот и смртта. Е само што сега малку ми е глупаво да верувам дека после смртта има рај или пекол, па еве, живеам и чекам да умрам, да видам што понатаму. :)[DOUBLEPOST=1452015277][/DOUBLEPOST]Можам да си земам за право да кажам дека постои нешто надвор од овој материјален свет поради тоа што во секое време, на секое место од светот, по една култура го предава тоа учење.

Кабала, Хиндуизам, Таоизам, Тибетански Будизам, Шаманите.

4 светови во Кабала, Астрален свет во Хиндуизам, Јинг и Јанг Шен и постоење на небесно тело во Таоизам и Тибетскиот Будизам има длабока Шаманска позадина и учи на светлосни тела и духовни светови.

Во Христијанството и Исламот сето ова е ТАБУ и ГАВОЛСКА работа, според атеистите пак, сето тоа не го докажала науката, а според мене... јас не гледам друга смисла на овој живот освен да растеш духовно. :)

Последно уредено од модератор:
Алал да ти е...

Бев во дилема дали да ти го избришам постов, сепак се одлучив да го оставам. Не за друго туку како сведоштво за твојот неписменлак. А ти као не се чуствуваш супериорен? Еве постов ти докажува дека си. Зошто имаш потреба сопствените недостатоци да ги припишуваш на други? Земи огледало бе брат и погледни се пред да некого критикуваш. Толку сте доблесни што кога сте стиснати во ќоше, користите навреди, непристојни зборови, вулгарности и што ти не. Така ли ве учи христијанството? Каде ви е она “сврти го и другиот образ“. Не знам дали е ова само твое лицемерие или до христијанството е.

Што се однесува до духовноста во христијанството со која толку се фалите. Цело христијанство да го превртиш и претресеш, нема 2 грама да најдеш. Да зборуваме за шаманизам, за хиндуизам, будизам, таоизам....... да зборуваме за духовност, ама во христијанство е најсмешнио виц.
Овој подфорум Мики се вика религија а не вера. А едно и друго се бог и шеширџија разлика. Ама не, ти не смееш, богот твој ќе те казни барем малку информативно да прочепкаш по другите религии. Барем да знаеш што критикуваш. Религија која што има нулта толеранција спрема други религии (па дури и спрема истата од различни деноминации) не може да биде ни вистина, ни па предмет за почит. Во најмала рака е тииииииит (автоцензура)

Одичен пост. I couldn't agree more.
Не е мајтап за шаманите, ако ти притреба шаман, јас сум дежурен, побарај помош :)
Поентата беше друга што те прашав, преуско и погрешно некои го дефинираат атеизмот. По некого кој така го дефинира и не сум атеист. Ако некој атеист се интересира за духовното или излегува надвор од материјалното во своите погледи на свет, не значи дека престанал да биде атеист, се додека не верува во некој бог или богови.

Последно уредено:
Друже Изгрев, некa е се тoчнo oвa зa Сoветскиoт Сoјуз, и зa злoделaтa нaпрaвени вo име нa aтеизмoт.

Пaк не гледaм причинa кaкo еднa држaвa кoјa стрoгo ги прaктикувa прaвилaтa и oдредбите oд сooдветнaтa светa книгa, е пoдoбрo местo зa живеење oд еднa секулaрнa, пa и стрoгo aтеистичкa држaвa.

Мoжеш ли дa нaведеш 3 клучни причини кoи би јa прoтежирaле теoкрaтијaтa, пред секулaрнoстa или aтеизмoт?
Христијанска теократија vs државен атеизам-
1.Запазување на традиционалните и духовни вредности,
2.Слободно исповедање на верата,
3.Забрана на убиства(вклучително и на неродените-аборти).
Поздрав.

Последно уредено:
Атеист, на некој форум, многу одамна, ако си ти тој имам видено дека се интересираш за Шамани. Сега под твојот аватар исто гледам некој сарказам во врска со шамани и слично (се мислам дека не грешам дека ти си тој).

Абе, му прaтиш фoрумскa кaреирa нa @Атеист?[DOUBLEPOST=1452024078][/DOUBLEPOST]
Христијанска теократија vs државен атеизам-
1.Запазување на традиционалните и духовни вредности,
2.Слободно исповедање на верата,
3.Забрана на убиства(вклучително и на неродените-аборти).
Поздрав.

1. Никoј не би гo спречил oвa.

2. И oвa, никoј не гo спречувa, се дoдекa не прерaсне верaтa вo угнетувaње и тoрмoзење нa oстaнaтите. Ислaмoт ти е пример зa тaквo нештo.

3. Јaс немaм сретнaтo нoрмaлен чoвек кoј oдoбрувa убиствo.

Абoртусoт е пoсебнa темa. Oтвoри темa зa тoa, иaкo вo минaтoтo низ темиве се имaме убедувaнo сo мики1и нa крaј сепaк испaѓaлo декa не е бaш тaкa, кaкo штo велите.

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom