The Perks od being a wallflower i The Kings of Summer se super high-school filmcinja,se nadevam ke najdam nekoi ponovi slicni.
P.S izvinete za latinicata.
P.S izvinete za latinicata.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Графикот е точен, работен е според темепературите на wunderground на мерна страница Петровец. Имај предвид дека споредбата е за период октомври-декември, не за цела зима. Здравје, да помине зимава, ќе направам и споредбен за цела сезона октомври-март.Ne zaebavaj, lani iskaca deka bilo potoplo
A jas imam cuvstvo i bi se zakolnal deka ovaa zima e daleku poblaga od lani.
Sigurno ne ti se smeneti godinite, plavo da e 2015?
За мене 22 степени е идеална собна температура. Но реална температура измерена од термометар, не температура на која е климата подесена или ајфил глупости.Дали 22 степени е доволна температура за да се седи и гледа ТВ?

И стариот беше добар, го Фергусон у фацатаодлична! ако добие номинација апсолутно нема да биде незаслужено...

уште мастика му фалешеИ стариот беше добар, го Фергусон у фацата![]()
... иначе да, и он беше супер, али шоуто го водеше ШарлотМонтажа на gree ucrown18 ...може да збориме за gree било што , меѓутоа климата е страшна. Сум монтирал што не ти не и слободно можам да кажам дека климава вреди секој денар вложен во неа. Дува неверојатно жешко а тивка е што не се ни слуша ( на двапати проверував дали уклучил компресорот )Салон од 40 м2 го загреа ( дури неподносливо топло) за 20 мин. Ако на некој му треба некоја додатна информација околу климава, слободно прашајте.
Јас точно 3 дена го држев мерачот на Гри Чејнџ (3.5ка). За 72часа, потрошила ~76Kw/h. Значи во просек нешто повеќе од 1Kw/h...potrosuvackata na Daikinot, znaci za mesec dekemvri za period od 21den prosekot na potrosuvackata e 0.77Kw/h.
Тој податок не значи ништо посебно. Можеш да ја пуштиш климата да грее максимално, и да дува најслабо, па така температурата на излезниот воздух да биде највисока (можна). Но во просторијата ќе се пренесе поголема количина топлинска енергија, ако климата на истата таа јачина на греење - дува појако.Zdravo dali imas izmereno na izduv so kolku stepeni duva? Pozdrav
Iskreno. ova e premnogu. Za ovie kvadrati i ovaa temperatura barana ova e epten mnogu. Ili imas ogromni zagubi u prostorijata ili klimata nesto ...... Lani koga ja merev jas suzumi 13- ka u 25 kv so -7 nadvoresna i 20 stepeni vnatresna potrosi 15kw za 24 casa. Potrosuvackata kaj tebe ne bi smeela da bide pogolema od 12-13 kw vo ovie uslovi sto gi imas.Јас точно 3 дена го држев мерачот на Гри Чејнџ (3.5ка). За 72часа, потрошила ~76Kw/h. Значи во просек нешто повеќе од 1Kw/h
Инаку таа клима е сместена во спалната (плус отворена врата кон ходникот, 4м2 + 14м2 = ~18м2), каде постојано е подесена температурата на 18с, со (ретки) повремени пуштања на 22-23с. Инаку скоро секогаш е отворена вратата и кон дневната соба, каде Тошибата е наместена да грее на 23с (на спиење на 18с).
Сега мерачот иде на Тошибата (Сузуми+ 13ка).
Како што кажа ова се добри услови за мерење на перформансите на климиве. Инаку кратките прекини ги искусив и јас, и на двете клими. На жалост деновиве не сум во можност да проверувам дали фаќаат многу иње во тие ситуации.
Тој податок не значи ништо посебно. Можеш да ја пуштиш климата да грее максимално, и да дува најслабо, па така температурата на излезниот воздух да биде највисока (можна). Но во просторијата ќе се пренесе поголема количина топлинска енергија, ако климата на истата таа јачина на греење - дува појако.
Најчесто само ја читам темава и не постирам ама ова треба да трепка heheЛани навивав за Редмејн, годинава строго контра. Геј-лобито овде нема моќ, не е ова Евровизија!
Ја немам мерено Тошибата сеуште. Вечерва го ставив мерачот на неа.Iskreno. ova e premnogu. Za ovie kvadrati i ovaa temperatura barana ova e epten mnogu. Ili imas ogromni zagubi u prostorijata ili klimata nesto ...... Lani koga ja merev jas suzumi 13- ka u 25 kv so -7 nadvoresna i 20 stepeni vnatresna potrosi 15kw za 24 casa. Potrosuvackata kaj tebe ne bi smeela da bide pogolema od 12-13 kw vo ovie uslovi sto gi imas.