Дали религијата ги лаже луѓето?

• Креатор на темата Креатор на темата Ag0rA
  • Време на започнување Време на започнување

Дали религијата ги лаже луѓето? ( причитајго првиот пост пред да гласаш )

• Вкупно гласачи
    88
„Јас, Јехова, сум твој Бог, кој те учи да го правиш она што е за твое добро“ (Исаија 48:17)

Ама тоа го пишува само во твојата библија, а што е со другите милиони книги? П.С ЛАЖЕ!![DOUBLEPOST=1451852563][/DOUBLEPOST]Тоа го пишува во Исаија,а Исаија е од стариот завет, а во стариот завет вели исто дека силувањето жени е во ред... хммм, во дилема сум[DOUBLEPOST=1451852596][/DOUBLEPOST]Значи пак дојдовме на моето.. хаха :D

vidi nemam namera da se nadmudruvam so tebe, go pocituvam vaseto veruvanje, bidejki sekoj ima svoe pravo da veruva vo sto saka, sekoj ima slobodna volja.

i uste nesto proveri gi site tie stihovi u tvojata biblija ako ja imas naravno, i ke se uveris sam deka e se isto pozdravvvvv

i uste nesto proveri gi site tie stihovi u tvojata biblija ako ja imas naravno, i ke se uveris sam deka e se isto pozdravvvvv

Ич не е исто, плус немам јас библија, не дозволувам некој да ме учи дека да бидеш против човештвото е во ред. Поздрав

SpaceTraveler na primer sto???? sto e toa sto ne vi se dopaga vo biblijata, i kazi kade pisuva vo bibl. deka gi odobruva tie gnasni raboti???
Би сакал да ми помогнете во која категорија да ги ставам овие Божји зборови од Светото Писмо:

Битие 19:30-36 "Лот се плашеше да живее во Сигор, па, со своите две ќерки, отиде од Сигор горе и се настани во планината. Тој и неговите две ќерки живееја во пештерата. Постарата и рече на помладата: „Татко ни остаре, а на земјата нема маж за да влезе при нас, како што е обичај по цел свет. И така, да го испијаниме со вино нашиот татко, и да легнеме со него: така со таткото ќе го запазиме потомството.“ Во онаа ноќ го испијанија таткото со вино, и постарата отиде да легне со татка си, а тој не знаеше ни кога легнала ни кога станала ... Така обете Лотови ќерки забременија од таткото"

kako mozes da tvrdes nesto koga nemas ni biblija, a nemas ni sporedeno!!! biblijata e edna nema druga, samo prevodite se razlicni za da ja razberat site luge!!! vidi vo biblijata golemata od prvoslavnata crkva ja zedov, vidi i bozjeto ime go ima tamu, vo Osija 12:5 veli za toa koe e bozjeto ime-Jehova!!!!

Видов еднаш во библијата и страв ми е веќе да гледам... нели гледаш дека таму има дозвола за силување и водење љубов помеѓи татко и ќерка? Или не ти одговара тоа да го гледаш? Не сакам да гледам такви работи јас.[DOUBLEPOST=1451853744][/DOUBLEPOST]Не ми кажувај ти мене за името божјо. Под кое име сакам под тоа ќе го нарекувам јас бог!!![DOUBLEPOST=1451853792][/DOUBLEPOST]А ти па ако имаш библија мислиш дека можеш да тврдиш нешто? И тоа нешто што го тврдиш ти го сведувам цело време на ништо - гледаш. ;)

Би сакал да ми помогнете во која категорија да ги ставам овие Божји зборови од Светото Писмо:

Битие 19:30-36 "Лот се плашеше да живее во Сигор, па, со своите две ќерки, отиде од Сигор горе и се настани во планината. Тој и неговите две ќерки живееја во пештерата. Постарата и рече на помладата: „Татко ни остаре, а на земјата нема маж за да влезе при нас, како што е обичај по цел свет. И така, да го испијаниме со вино нашиот татко, и да легнеме со него: така со таткото ќе го запазиме потомството.“ Во онаа ноќ го испијанија таткото со вино, и постарата отиде да легне со татка си, а тој не знаеше ни кога легнала ни кога станала ... Така обете Лотови ќерки забременија од таткото"
Самото тоа што ќерките на Лот го опиле укажува дека тие сфатиле дека трезен не би се согласил да има сексуални односи со нив. Но, бидејќи биле туѓинци во земјата, неговите ќерки сметале дека тоа е единствениот начин да не исчезне семејството на Лот

Самото тоа што ќерките на Лот го опиле укажува дека тие сфатиле дека трезен не би се согласил да има сексуални односи со нив. Но, бидејќи биле туѓинци во земјата, неговите ќерки сметале дека тоа е единствениот начин да не исчезне семејството на Лот

Колку е ова Христијански. Олелее мајко, гледаш, ти цело време правиш нешто што не го сакаш... не сакаш да се надмурдуваш со мене, а продолжуваш да се надмудруваш... не знаеш ни ти што сакаш, а 100% не веруваш во тоа што го збориш! :)[DOUBLEPOST=1451854337][/DOUBLEPOST]А и тоа што се начукал со алкохол, тоа нели беше грев??? хахахаха[DOUBLEPOST=1451854676][/DOUBLEPOST]Го опиле? Тоа значи дека во Христијанстовото можат да те забременат или опијат и тоа ако ти не го сакаш, така? Бљак!!!

Последно уредено од модератор:
Кој ги создал несовршените луѓе?
со тоа што Адам и Ева се побуниле против Бог, ни пренеле грев и несовршеност на целото човештво.

А чекај, како после насталано човештвото кога Адам и Ева имале двајца синови само? Објасни ми хахах :facepalm:[DOUBLEPOST=1451854947][/DOUBLEPOST]Не знам како можеш да си дозволиш да веруваш дека си несовршена и грешница и да патиш само затоа што на Адам му прднало да си касне јаболко хахахаха... :LOL:

со тоа што Адам и Ева се побуниле против Бог, ни пренеле грев и несовршеност на целото човештво.
како се побуниле против бог ај објасни ми??
ете имаш убава библија купена од МПЦ па кажи ни ја прикаската за “бунтот“

ИМАМЕ ПОВЕЌЕ ГЛАСОВИ, А И ФАКТИЧКИ ЗАКЛУЧИВМЕ ДЕКА, ДА, РЕЛИГИЈАТА ГИ ЛАЖЕ ЛУЃЕТО! БЛАГОДАРАМ. :)[DOUBLEPOST=1451855619][/DOUBLEPOST]

Абе ти викам, на Адам јаболко му текнало да си апне, а Ева жена како жена, баш од тоа забранетото, оти на христосите се им е забрането и коа ги пуштеш во општеството на кислород не знаат каде терат, возат џипови (а парите ништо не е и значат), плус силуваат и малтретираат во името на бог!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom