Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Во врска со лажните учители, Исус Христос рекол: „По нивните плодови ќе ги препознаете... секое добро дрво дава добар плод, а секое гнило дрво дава безвреден плод“ (Матеј 7:15-18). Религиите даваат „безвреден плод“ со тоа што се мешаат во политика и одобруваат работи што му се одвратни на Бог, како што е хомосексуалноста (Јован 15:19;Римјаните 1:25-27). Тие ги поучуваат луѓето за човечки преданија и празни традиции наместо за скапоцените учења од Божјата Реч (Матеј 15:3, 9). На еден свој апостол, Исус му рекол: „Храни ги моите овчички!“ (Јован 21:17). Со тоа истакнал колку е важно луѓето да бидат поучени за Бог. Но, денес многу верски водачи не ги следат неговите зборови. Затоа, голем број луѓе се гладни во духовен поглед.Јасно тоа. Секој има право на избор и сам си ја избира сопствената религија меѓутоа во контекс на темава муабетов ми беше ако не е лажна религијата тогаш која е вистинската? Затоа што сите религии се различни епа тогаш која е вистинската?
Ти велиш дека онаа која што тебе ти одговара- Да- но,како што кажа тоа е субјективна вистина. Ама субјективноста не не интересира, се бара објективност. Како што 2+2 се 4 и не можат да бидат 5 така и за религијата.
зависи која религија е, и колку се придрзува религијата за БИБЛИЈАТА!!!!!!!!!!!!![DOUBLEPOST=1451846787][/DOUBLEPOST]Замисли колку би било убаво да има само една влада за целиот свет. Денес многу луѓе страдаат затоа што живеат во крајна сиромаштија, додека други уживаат во раскош и богатство. Но, една светска влада која е вистински заинтересирана за доброто на луѓето би можела да се погрижи секој да го има она што му е потребно. Што мислиш, дали некогаш луѓето ќе успеат да формираат една таква влада?
Space Traveler da ti sthovi se od stario zavet,i taka bilo toa vreme za neverstvoto i za predbracniot odnos!!!
Иако денес христијаните не се под Мојсеевиот закон, начелата се истите и денес во врска со предбрачниот секс и неверството, Бог никогаш немал намера луѓето да го злоупотребуваат сексот. „Секој од вас да знае како да завладее со своето тело во светост и чест“, вели Библијата (1. Солуњаните 4:4). Како што има „време за сакање и време за мразење“, така има и време кога треба да се задоволат сексуалните желби и време кога тие треба да се држат под контрола (Проповедник 3:1-8)
za mene ovie bozji nacela i zapovedi se sosema vo red i za nase dobro, bidejki bog ne sozdal i znae sto e najdobro za nas nesovrsenite luge