Дискусија за Атеистите, Исламот, Христијанството и останати убедувања

• Креатор на темата Креатор на темата kooperativa
  • Време на започнување Време на започнување
А ха, сегашните закони постојат затоа што има религиозни малоумници во државите?

:pos::pos::pos:

Вакви глупости одамна не сум прочитал, сериозно.

Па еве читај:lolzz::

Француска револуција - дехристијанизација:

http://datab.us/i/dechristianisation

Француска револуција - Јакобинска диктатура која уследила веднаш по дехристијанизацијата

http://www.britannica.com/event/Reign-of-Terror

Па еве читај:lolzz::

Француска револуција - дехристијанизација:

http://datab.us/i/dechristianisation

Француска револуција - Јакобинска диктатура

http://www.britannica.com/event/Reign-of-Terror

Што да читам? Неписмените и полуписмените се објаснуваат со линкови. Ајде најди ми логичка врска помеѓу правопропорционалното постоењето на законите и редот во државата со постоењето на религиозни членови на таа држава, и како исчезнувањето на религиозните би водело во диктатура на државата?

Тоа што им беше направено на црковните лица после француската револуција беше повеќе од заслужено. Идиотите кои го држеа човештвото во мрак неколку векови заслужија многу полошо.

Последно уредено:
Во ЕУ веќе има доволно идиоти, под чие влијание и за чии противприродни страсти, ЕУ веќе има донесено, носи или наскоро ќе донесе закони, со кои (ќе) се легализира се‘ што не нискотсрасно и перверзно, почнувајќи од легализацијана на проституцијата, на „лесните„ дроги, не евтаназијата, на истополните „бракови„ па се‘ до педофилијата и содомијата...

Еххх, шти ти се вели, да живееш во „напредна„ држава...

Проституцијата постои откако е свет и век, подобро да биде легална барем ќе има здравствена контрола, дрогите никогаш во историјата не биле криминализирани, освен во последните стотина години за нечиј финансиски интерес, евтаназијата јас лично ја подржувам, педофилијата и содомијата никогаш нема да бидат легализирани.

Се редење различни работи на купче ништо не се докажува, освен сопствената неписменост.

Проституцијата постои откако е свет и век, подобро да биде легална барем ќе има здравсрвена контрола, дрогите никогаш во историјата не биле криминализирани, освен во последните стотина години со нечиј финансиски интерес, евтаназијата јас лично ја подржувам, педофилијата и содомијата никогаш нема да бидат легализирани.

Се редење различни работи на купче ништо не се докажува, освен сопствената непсименост.

Кој има очи, нека види, а кој има уши, нека слушне.
На некои, и очите и ушите демонот им ги затнал па им нуди поинкава вистина од очигледната...

Кој има очи, нека види, а кој има уши, нека слушне.
На некои, и очите и ушите демонот им ги затнал па им нуди поинкава вистина од очигледната...

Мики, ти и вистината никако не одите во иста реченица. Ти се религиозен фанатик со моќ на расудување на жолта мравка.

Мики, ти и вистината никако не одите во иста реченица.

Еден член на форумов, непрекидно ја споменува вситината ама никако да напише која е и што е.
Ај бити ти првиот, кој ќе ја напише вистината...

Еден член на форумов, непрекидно ја споменува вситината ама никако да напише која е и што е.

Вистината е дека ти си досаден религиозен трол, со кого било каква комуникација е залудна. И ова е последната реченица која ќе ти ја упатам. Со овој со бројките комуницирав затоа што од време на време звучеше барем малку логично, но денес и тој се прослави. Терајте магарето двајцата, пилешки умови.

Последно уредено:
Во ЕУ веќе има доволно идиоти, под чие влијание и за чии противприродни страсти, ЕУ веќе има донесено, носи или наскоро ќе донесе закони, со кои (ќе) се легализира се‘ што не нискотсрасно и перверзно, почнувајќи од легализацијана на проституцијата, на „лесните„ дроги, не евтаназијата, на истополните „бракови„ па се‘ до педофилијата и содомијата...

Еххх, шти ти се вели, да живееш во „напредна„ држава..
На кој начин нивните страсти тебе те тангираат на било кој начин за да не смеат да бидат тоа што се?! Што има ти да прогласуваш некого за идиот затоа што имал поинакви страсти од тебе? Напни ги твоите духовни виуги и кажи ми. Дали нивните страсти тебе ќе те направат како нив? Дали ќе ти доаѓаат на врата да ти делат литература и да ти зборуваат за нивните страсти? (Не чекај, тоа беше христијанска пракса) Нешто трето можеби?[DOUBLEPOST=1451826574][/DOUBLEPOST]
Бидејќи љубиш контрапрашања, еве ти едно како одговор на глупоста која папагалски ја верглаш: Каде се наоѓа бројот пет? Кажи ми ја локацијата на бројот пет и ќе ти кажам како се вика вистината.

Вистината е дека ти си досаден религиозен трол,

Се чини дека на неуките и во се‘ босите, навредите на лична основа им се чинат како врвен дострел на нивните умови...

Не те прашав кое е твоето „вистинче„, туку те прашав која е вистината.[DOUBLEPOST=1451829472][/DOUBLEPOST]
На кој начин нивните страсти тебе те тангираат на било кој начин за да не смеат да бидат тоа што се?! Што има ти да прогласуваш некого за идиот затоа што имал поинакви страсти од тебе? Напни ги твоите духовни виуги и кажи ми. Дали нивните страсти тебе ќе те направат како нив? Дали ќе ти доаѓаат на врата да ти делат литература и да ти зборуваат за нивните страсти? (Не чекај, тоа беше христијанска пракса) Нешто трето можеби?[DOUBLEPOST=1451826574][/DOUBLEPOST]
Бидејќи љубиш контрапрашања, еве ти едно како одговор на глупоста која папагалски ја верглаш: Каде се наоѓа бројот пет? Кажи ми ја локацијата на бројот пет и ќе ти кажам како се вика вистината.

Не се напињај без потреба, оти до сега требаше да ја напишеш вистината а не да се вртиш во место...

Рај за тебе би била Саудиска арабија, еден закон - верски, забранети сите други вери освен нивната, државниот живот подреден по верски прописи и обиичаи.
Или Ватикан...
Е то се Мики држави твојих снова, ни проституции ни педери, само почит и вера во Бог.

И обратно: „држава твојих снова„ е онаа од мојот цитиран пост, не?...

И обратно: „држава твојих снова„ е онаа од мојот цитиран пост, не?...
Држава мојих снова е Хетитското царство... а може и хавајите пред да ги откријат белите рисјани

Што да читам? Неписмените и полуписмените се објаснуваат со линкови. Ајде најди ми логичка врска помеѓу правопропорционалното постоењето на законите и редот во државата со постоењето на религиозни членови на таа држава, и како исчезнувањето на религиозните би водело во диктатура на државата?

Тоа што им беше направено на црковните лица после француската револуција беше повеќе од заслужено. Идиотите кои го држеа човештвото во мрак неколку векови заслужија многу полошо.

A-ха, баш тие што највеќе заслужиле се погубени на гилотина, исто како што комадантите на УЧК завршија во Хаг, а не во Собрание, исто како што тајкуните што се збогатија со криминална приватзизација завршија во Идризово, а не на раководни места или како што видни членови на Нацистичката партија беа стрелани, а не прибрани во САД со операцијата Спојувалка.
Не биди наивен. Најголем дел од погубените се некои маргиналци, меѓу кои имало и доста невини на кои не им се ни судело.

Логичка врска сакаш? Те разбирам јас да бидеш атеист. Едноставно не се пронаоѓаш како христијанин и нема зошто јас да ти ги наметнувам моите вредности тебе.
Ама ако веќе се стремиш кон дехристијанизација на едно општество, треба да понудиш некои супериорни вредности, а не наместо Свето Писмо, разни шарлатани и видовници по телевизиите и весниците кои гледат на грав и во шолја, наместо семејни вредности - партии и интернет-страници на педофили, наместо венчавање на маж и жена, венчавање на маж со маж, жена со жена, па дури и венчавање на маж (жена) со кукла, предмет или објект (
People Who Marry Inanimate Objects List)

A-ха, баш тие што највеќе заслужиле се погубени на гилотина, исто како што комадантите на УЧК завршија во Хаг, а не во Собрание, исто како што тајкуните што се збогатија со криминална приватзизација завршија во Идризово, а не на раководни места или како што видни членови на Нацистичката партија беа стрелани, а не прибрани во САД со операцијата Спојувалка.
Не биди наивен. Најголем дел од погубените се некои маргиналци, меѓу кои имало и доста невини на кои не им се ни судело.

Логичка врска сакаш? Те разбирам јас да бидеш атеист. Едноставно не се пронаоѓаш како христијанин и нема зошто јас да ти ги наметнувам моите вредности тебе.
Ама ако веќе се стремиш кон дехристијанизација на едно општество, треба да понудиш некои супериорни вредности, а не наместо Свето Писмо, разни шарлатани и видовници по телевизиите и весниците кои гледат на грав и во шолја, наместо семејни вредности - партии и интернет-страници на педофили, наместо венчавање на маж и жена, венчавање на маж со маж, жена со жена, па дури и венчавање на маж (жена) со кукла, предмет или објект (
People Who Marry Inanimate Objects List)

Пак не ми одговори која е логичката врска помеѓу исчезнувањето на религијата и исчезнувањето на законите на правната држава? Јас колку што гледам, во најнерисјанските држави како нордиските, правото најдобро функционира.

Ако водачите на тие земји беа сликари, дали тоа според твојава логика би значело дека сликарството забранува религија?
И како го коментираш отворениот повик за бојкот на грчката православна црква кон целна група на луѓе што не се пронаоѓаат во вашите принципи, етики и морал? Како кога некој вас ве бојкотира тогаш тоа е лошо, ама кога вие го правите истото тогаш е ок?

Не. Ако водачите на тие земји беа сликари немаше да речам ни дека забрануваат ни дека наметнуваат. Ама ако некој од тие сликари-водачи беше на пример импресионист и го прогласеше само импресионизмот за единствениот дозволен сликарски правец, а другите правци за декадентни и забранети за сликање, ќе речев дека забранува сликарство.

Така и овде. Не е проблемот што Ленин, Хоџа, Чаушеску биле атеисти. Проблемот е што нивниот атеизам го озваничиле како државен и што присилно им го наметнале на нивните државјани, односно своите гледишта и ставови ги издигнале на ниво на држава.

Хмммм, се прашувам, зашто да ти одговорам, кога моите одговори не ти се по мерак....
Но добро, ќе ја продолжам пракасата на мое одговарање на твоите прашања, а ти, сигурен сум, пак нема да ги прифатиш понудените одговори, оти ионака немаш свои.

Кон прашањето од првиот допис:

-Навистина, нејќам да ме засегаат туѓи ниски и противприродни страсти и похоти. Кој ги има и сака да ги „упражњава„, нека му биде, ама само кај него по дома, не на улица, не во јавност и што е најлошто не со нивно озаконување! Бидејќи модерните демо(но)кратски држави одамна ја изгубија ориентацијата за „добро„ и „зло„ па во „модерното„ право имаме други категории, како „може и вака„ а „може и така„, проблемот не е се наоѓа во нечии приватни страсти, туку во нивното озаконување и легалистичко оправдување од страна на државата па таквите страсти, со тек од време, ќе се наметат за норма на однесување, затоа што, нели, државата им рекла „може!„.

Кон прашањето од вториот допис:

- Бројот „5„ се наоѓа помеѓу броевите „4„ и „6„.
Да бидам посериозен: броевите, како и поимите/зборовите, напросто му де всадени/вродени на човековиот разум и со нивна помош (броеви, геометрски слики, равенки, речник...) човекот, како разумно битие, е способен да го озознава Светот во кој живее и да ги увидува релациите помеѓу феномените во створениов Свет.[DOUBLEPOST=1451833127][/DOUBLEPOST]
Јас колку што гледам, во најнерисјанските држави како нордиските, правото најдобро функционира.

Ставро,
од кај знајш дека кај нордијците, правото „најдобро„ функционисало? Од лично искуство или така ти кажаа?

Ја‘ би рекол вака: во државите каде све е допуштено со закон, све најдобро функциониса...Нема „добро„, нема „зло„, нема „не може„, туку има само „може.„

Вози, Мишко!...

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom