Дискусија за Атеистите, Исламот, Христијанството и останати убедувања

• Креатор на темата Креатор на темата kooperativa
  • Време на започнување Време на започнување
Моето прашање е поставено во 11.34ч. а твојот одговор си го напишал пол‘ саат покасно...

Што значи, дека си препишувал туѓи а не твои одговори, оти кој знае, веднаш одговара, а кој не знае, препишува.
Аман бе Мики Исус пред 2000 години рекол дека еве сега уше за време на то поколение ќе дојдел пак ќе досел некакво кралевство божје па го нема 20 века и не му приговараш, ти мене за полсат за гуша ме фаќаш и то на одговор кој немаше ни рок ни ветување за колку време ќе го добиеш.
појќе очекуваш од мене од колку од Исус,

Појќе среќа другио‘ пат...

Taka nekako...Isto i ti gi opravduvas ubistvata i zloto posto neli...vozis kola!
Грешка. Јас не велам дека секој што вози кола е убиец, ти велиш дека од возење на кола никој не настрадал.[DOUBLEPOST=1449930823][/DOUBLEPOST]
Индивидуaлизaм е збир нa кaрaктеристики нa еднa личнoст, пo кoи се рaзликувa oд oстaнaтите. (Вo случaјoв се мисли нa нaчинoт нa спoјувaње сo Бoг)

Тoлпa е групa истoмисленици. (Вo случaјoв ист пaт нa спoјувaње сo Бoг??)

Егoизмoт е нaјчестo прoследен сo кoмплекс нa пoвисoкa вреднoст.

Кaкo успеa дa ги спoиш oвие три рaбoти вo еднo кaј персoнaтa?
А, истoтo не гo зaбележувaш кaј институцијaтa?
Егоизмот не го обединив, а реков дека е нус ефект од индивидуализмот.Ќе се поправам за поточно да биде, еден од страничните ефекти на индивидуализмот е ’’себе доволноста’’. Личност во состојба на ’’самодоволност’’ би имала ли волја има да се соедини со Бог?
Христос вели царството Божје е внатре во вас, но вели и каде двајца-тројца ќе се здружат во мое име таму сум и јас. Одтаму иде спојувањето:).
- ’’ниту ќе кажат: »Еве, овде е« или: »Ене, онде е«. Зашто царството Божјо е во вас внатре.”(Лука 17-21).

-’’Зашто, каде што двајца или тројца ќе се здружат под Моето име, и Јас сум таму, меѓу нив.“(Матеј 18-20).

Последно уредено:
Чекај, мислиш какао на пример, некој Муслиман согледал дека сите злосторства кои Муслиманите ги прават во име на Бог, не може да произлегуваат од божја, туку од страната на Сатаната. Сфатил/заклучил дека таа религија е лага, па решил да прими Христијанство или некоја друга религија?
Зар не сваќаш,како и многумина кои потпаѓаат под религиозноста,дека тоа е само начин некој вешто да манипулира со луѓето.Замисли сега во светот,во 21 век,некој масовно ја фура религијата и ја промовира како спас како за христијаните така и за муслиманите.Зарем е можно истовремено масовно луѓето на сите континенти да стануваат побожни.Но тоа не се случува само во пост комунистичките земји,туку насекаде,проповедници,во сите религии.Некој сака вистината да ја прикрие,па затоа на луѓето им се сервира монаштво,вахабизам,света вода,света петка,свети не свети.

Зар не сваќаш,како и многумина кои потпаѓаат под религиозноста,дека тоа е само начин некој вешто да манипулира со луѓето.

Frater Barrabbas,

е ајде биди првиот „манга„ кој ќе ни открие како му успева да остане неизманипулиран, кога околку него све „пуца„ од манипулатори и манипулации?...

Имаш некое чаре, лек, напиток, магичен збор, ово, оно?...

Ајде попе ако ми кажиш каде е центарот на Вселената богато ќе те наградам, ако не ќе те погубам.

-Честити Царе, центарот на Вселената си токму ти.

Аииииии анасана, како бе токму јас?

-Вака Честити Царе, ако јас застанам на твојата лева страна ќе бидам од твојата лева страна, ако застанам од десната страна ќе бидам од твојата десна страна, а ти ќе бидеш цело време во центарот.

Frater Barrabbas,

е ајде биди првиот „манга„ кој ќе ни открие како му успева да остане неизманипулиран, кога околку него све „пуца„ од манипулатори и манипулации?...

Имаш некое чаре, лек, напиток, магичен збор, ово, оно?...
Не оди на црква и нема да бидеш манипулиран.Кога ти кадат темјан,ти земаш и од дрогата,и тоа те тера повторно да дојдеш.Зар не гледаш дека властите се во служба на манипулаторите.Зошто никој до сега од нив не забрани вахабизам по џамиите,не забрани отворање на протестантски заедници во секое маало по градовите ширум државата.Вие мислите дека се зголемувате по бројност на верници,ама не сте свесни колку повеќе добивка имаат протестантските секти.Македонија е издупена како швајцарско сирење,ништо од православното единство,туку вас вие битно како повеќе до пари,скапоцености.

Не оди на црква и нема да бидеш манипулиран..

А бе чо‘ек, не те прашувам за мене, туку за тебе: ето, ја‘ сум изманипулиран, попојте ме лажат и мајтаписаат, ама како ти лично и персонално, остануеш неизмнанипулиран, а велиш дека све живо наоколу напинулира со сите?...

А бе чо‘ек, не те прашувам за мене, туку за тебе: ето, ја‘ сум изманипулиран, попојте ме лажат и мајтаписаат, ама како ти лично и персонално, остануеш неизмнанипулиран, а велиш дека све живо наоколу напинулира со сите?...
... Изменето од модератор.....Сакаше да знаеш како јас останувам неизманипулирам,ти кажувам а не сваќаш.

Последно уредено од модератор:
Последно уредено од модератор:
Ој легни си, цртаниот веќе помина на ТВ...
Не се ваквија тешки теми и за недораснати, разбираш...
Абе МИКИ дај бе ти како за промена кажи нешто околу темата. Доста се докажувате кој е во право а кој не.
Ете и @Изгрев го чекам да одговори ама изгледа се попишамни.

Ој легни си, цртаниот веќе помина на ТВ...
Не се ваквија тешки теми и за недораснати, разбираш...[DOUBLEPOST=1451682815][/DOUBLEPOST]

Во ред: ти си генијалец па ај дај одговор на моето прашање...
И што се уфрли ти,не дозволи @Beric Dondarrion до кого беше упатен одговорот ниту да го прочита,туку вешто се обидуваш се да замачкаш,пишувајќи глупости за се да изгуби смисла.Со тебе нема разумен дијалог,зар не гледаш дека веќе подолго време не пишувам постови упатени до тебе.Ти самиот сегде го пикаш носот.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom