A1 Net кабелски Интернет - генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Swifty
  • Време на започнување Време на започнување
Му се има ли на некој друг случено да при барање помош операторот ве запраша .... Што е тоа линукс...:yid:[emoji14]os:[emoji14]os:
Што е линукс не, ама "заклучок" дека имам вирус на рутер, да! И тоа, толку сигурна беше во зборувањето :D Операторка од T-Home, пред 2-3 год.
А од Близу имаше прашања:
- како имаш рутер и конекција, кога ние не даваме, а ти не си го пријавил (рутерот)
- колку далеку ти е фрижидерот од рутерот, да не ти "влече" сигнал
- "боцни го" рутерот каде што пишува reset
- ти немаш интернет затоа што сигналот ти е преслаб (а кај мене беше прејак - помалку од 40dBm беше)

Друго не ми текнува, а сигурно има :)

ajde srekna nova2016------ pak li padna sistemot ??? no so toa sto sega nema nikakva usluga......c.c.c.c.
ova kako severna korea da sme....premina vo navika....

ajde srekna nova2016------ pak li padna sistemot ??? no so toa sto sega nema nikakva usluga......c.c.c.c.
ova kako severna korea da sme....premina vo navika....

Во Скопје (DOCSIS) има. Добив инфо дека во Битола имаат голем технички проблем. Долго време нема да има никаква услуга.

Човече не се нормални овие. Два месеца по ред им се случуваат срања во период кога на еве, докториве им треба да вметнат извршени прегледи во системот на ФЗОМ или поздрав со капитацијата :icon_lol: Татко ми си ги вметна уште прошлата недела, ми вика аа ја ако чекам претпоследен, последен ден со Близу ќе се скрасам :pos:

Во Скопје (DOCSIS) има. Добив инфо дека во Битола имаат голем технички проблем. Долго време нема да има никаква услуга.
skinat opticckiot kabel...... pa ovoj kabel do sega nad 100 pati e krpen(lepen)katastrofa......i koja vrska ja ima prilep so bitola, koristat opticki kabel od zeleznica prvim idi kabelo PP potoa bitola,i +bitola btv kabloskata sega skoro ja kupija.....tesko nas .....

22 casa nema internet i fix, tv pustija samo tie kanali sto gi ima na bomtv......katastrofa se!

[ 31.12.2015 ] Информација за присоединување на аквизирани компании кон Близу ДООЕЛ Скопје

Почитувани,
Согласно законската регулатива спроведена е постапка за присоединување на компаниите ГИВ ДООЕЛ Скопје, БТВ- Нет ДООЕЛ Скопје, Спејс Тел Нет ДООЕЛ Скопје и Систем Кабел ДООЕЛ Скопје кон компанијата Близу Медиа енд Броудбенд ДООЕЛ Скопје (Близу ДООЕЛ Скопје) која ќе се спроведе на 31 декември 2015 година, од кој датум Близу ДООЕЛ Скопје претставува нивен универзален правен следбеник и во целост го презема исполнувањето на сите нивни права и обврски.

Соодветно на ова, Претплатничкиот договор кој претходно е склучен помеѓу корисниците и горенаведените оператори продолжува да важи и да се применува под истите услови под кои е склучен, без потреба од потпишување на било какви дополнителни документи. Близу ДООЕЛ Скопје од сега па натаму ќе настапува како оператор за обезбедување комуникациски услуги и ќе ги издава и доставува сите месечни сметки за користените услуги, почнувајќи од сметката за месец јануари 2016 година.

Условите за користење на услугите и цените за користење на сите категории услуги остануваат целосно непроменети, односно исти како и досега, согласно избраниот пакет услуги.

Остануваме посветени во нашата заложба за обезбедување на најдобри услови и услуги за корисниците.

Со почит,
Близу ДООЕЛ Скопје

Извор: blizoo.mk

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom