eBay (официјална тема)

Член од
5 јануари 2012
Мислења
9.288
Поени од реакции
4.961
Препорачана од Сингапур
Ако сакаш на твоја одговорност можам да ти кажам како да фалсификуваш за цената ... ама на твоја одговорност , да ти бараат тие низ твојата сметка нема шанси , така да добра варијанта ти е ова што ќе ти го кажам така јас избегнав дупол трошак лани за 2 пара патики платив само 1600 а требаше 3500 царина и ддв..

macko i

Локален шериф
Член од
8 јуни 2011
Мислења
2.847
Поени од реакции
1.602
Ај некој со повеќе искуство на и беј да ми каже што да правам во следниот случај нарачав двд плеер за во кола по неколку часа истиот веќе не постои како ставка на сајтот , а јас добив инфо дека штом веќе сум го платил истиот ќе ми се процесира најнормално ама сеуште ни трага ни глас од испраќање на пратката неколку пати го прашав продавачот дали и кога ќе се прати ми враќа одговор
Since there is no pay ebay transaction costs, resulting in the project being deleted.
Please provide your address, the project will continue to be transported.
Thank you for your information.
Помош ?

Член од
13 март 2014
Мислења
691
Поени од реакции
142
Ај некој со повеќе искуство на и беј да ми каже што да правам во следниот случај нарачав двд плеер за во кола по неколку часа истиот веќе не постои како ставка на сајтот , а јас добив инфо дека штом веќе сум го платил истиот ќе ми се процесира најнормално ама сеуште ни трага ни глас од испраќање на пратката неколку пати го прашав продавачот дали и кога ќе се прати ми враќа одговор
Since there is no pay ebay transaction costs, resulting in the project being deleted.
Please provide your address, the project will continue to be transported.
Thank you for your information.
Помош ?
последно време ибеј почна многу да заебава, имав наде` во странава и редовно порачував ама повеќе никад
а за случајов нз како да ти помогнам ова кинезиве нешо паметни се праат

M-1

Добро утро Махачкала!
Член од
6 септември 2010
Мислења
4.243
Поени од реакции
7.364
последно време ибеј почна многу да заебава, имав наде` во странава и редовно порачував ама повеќе никад
а за случајов нз како да ти помогнам ова кинезиве нешо паметни се праат
Нема никаков проблем со ибеј ниту со пејпал, единствен проблем се овије кинезиве шо буквално се имет инфилтрирано на сите платформи, а голем дел од нив се добро испраксирани преваранти. Така да сум рекол и сум пишал одамна и пак ќе речам со кинези не си фаќајте никаква работа, освен аку е нешто ихтиза.

PsychoalieN

Омлет мастеР
Член од
12 јули 2009
Мислења
1.703
Поени од реакции
1.411
Нема никаков проблем со ибеј ниту со пејпал, единствен проблем се овије кинезиве шо буквално се имет инфилтрирано на сите платформи, а голем дел од нив се добро испраксирани преваранти. Така да сум рекол и сум пишал одамна и пак ќе речам со кинези не си фаќајте никаква работа, освен аку е нешто ихтиза.
Ихтиза само кога ке треба да ни ги вратат парите, ама и тогаш бараат компромиси, да ти пратам ова да ти пратам она.

Член од
26 јуни 2013
Мислења
3.597
Поени од реакции
14.641
Ајде вака пратката стигна во македонија бев до пошта ништо следна дестинација Дхл,федекс бидејќи тракинг бројот ми е со 9 бројки кај нив ми преостанува да се обратам ?

2015-12-08 00:00 Macedonia Arrive at Macedonia Airport-(Yanwen's Track End)

Член од
4 ноември 2010
Мислења
127
Поени од реакции
54
Trakingot mozda e vo red no nivniot sistem dava vo momentot koga go predale na avionska posta na aerodrom deka stignal na aerodrom kaj nas skopje no na aerodrom kaj nas nema evidencija na traking samo vo posta 1003 uvozna posta togas ako stoi bidi siguren deka e stignato vo mk sega mozda e vo moldavia posto dosta zabeguvaa tamu ako sakas daj go trakingot da ti proveram vo PP

Sent from my SM-T210 using Tapatalk

Член од
26 јуни 2013
Мислења
3.597
Поени од реакции
14.641
Зошто да го дадам ?Неможам јас да го проверам тоа ?

PsychoalieN

Омлет мастеР
Член од
12 јули 2009
Мислења
1.703
Поени од реакции
1.411
Ајде вака пратката стигна во македонија бев до пошта ништо следна дестинација Дхл,федекс бидејќи тракинг бројот ми е со 9 бројки кај нив ми преостанува да се обратам ?

2015-12-08 00:00 Macedonia Arrive at Macedonia Airport-(Yanwen's Track End)
Како тоа идеш пошта, дхл, федекс... зар не знаеш преку каква пошта ти е испратена пратката? Кога ја порачуваше пратката продавачот ти даде можност да бираш или се договоривте преку која? Со 9 бројки може да биде и тракинг на контејнер со кој пратката патува 45-60 дена а не за самата пратка. Истиот проблем и јас го имав и го имам. Ми пишува дека пратката е на аеродром во МКД а нема ни трага од неа. Дефинитивно се работи за фејк тракинг. Пиши му на продавачот дека пратката ти е пристигната скоро месец дена во државава а сеуште не си ја добил. Како што кажа @vlado30 ние немаме систем за водење дали е стигната на аеродром, на улица или е на мотор. Кај нас е само Скопје 1003.

Член од
26 јуни 2013
Мислења
3.597
Поени од реакции
14.641
Како тоа идеш пошта, дхл, федекс... зар не знаеш преку каква пошта ти е испратена пратката? Кога ја порачуваше пратката продавачот ти даде можност да бираш или се договоривте преку која? Со 9 бројки може да биде и тракинг на контејнер со кој пратката патува 45-60 дена а не за самата пратка. Истиот проблем и јас го имав и го имам. Ми пишува дека пратката е на аеродром во МКД а нема ни трага од неа. Дефинитивно се работи за фејк тракинг. Пиши му на продавачот дека пратката ти е пристигната скоро месец дена во државава а сеуште не си ја добил. Како што кажа @vlado30 ние немаме систем за водење дали е стигната на аеродром, на улица или е на мотор. Кај нас е само Скопје 1003.
Па ми рекоа да се обратам на Дхл или федекс бев во главната на железничка и ми рекоа дека пакетот ми е со 9 бројки и да пробам во овие две тоа беше целиот мубает.

Член од
12 август 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
2.031
Па ми рекоа да се обратам на Дхл или федекс бев во главната на железничка и ми рекоа дека пакетот ми е со 9 бројки и да пробам во овие две тоа беше целиот мубает.
Па зошто не го провериш бројот?

Федекс

ДХЛ

Само тоа „Yanwen's Track“ ми личи на фејк број.

Член од
26 јуни 2013
Мислења
3.597
Поени од реакции
14.641
Па зошто не го провериш бројот?

Федекс

ДХЛ

Само тоа „Yanwen's Track“ ми личи на фејк број.
Проверив ни трага ни глас

Чаре? Не се многу пари во прашње но дефинитивно ова ќе ми биде последен пат очигледно ова не функционира баш најдобро барем не во мојов случај кој профил и да го отвориш пишува 99.8 феедбак одличен статус во пракса се е ветар и магла ...

Член од
12 август 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
2.031
Проверив ни трага ни глас

Чаре? Не се многу пари во прашње но дефинитивно ова ќе ми биде последен пат очигледно ова не функционира баш најдобро барем не во мојов случај кој профил и да го отвориш пишува 99.8 феедбак одличен статус во пракса се е ветар и магла ...
Отвори Dispute и ќе ти се вратат парите.

За колкава сума станува збор?

Kajgana Shop

На врв Bottom