Фан клуб: МЗТ Скопје

Член од
22 јуни 2007
Мислења
1.296
Поени од реакции
26
Drug pat koga planirate takvi akcii pravete gi potajno , posto eden vas clen se iznafalil na pola skolo kako ke frlale kanta na cpb u aerodrom , i nie go ocekuvavme toa i zatoa i vi bese probiena forata

Член од
16 јули 2007
Мислења
12.498
Поени од реакции
4.072
Fantom_oh напиша:
Најмногу::pos2: го почитувам Серпико, има милијарда причини. Си знае тој зошто.
Најмалку го почитувам Radical Boy, затоа што е нестабилен, егоистичен и во најмала рака детинест.
:pos2::pos2::pos2::pos2::smir:

Radical Boy

Говнојадец
Член од
21 април 2005
Мислења
3.529
Поени од реакции
59
А што сака писателот да каже со ова? Ме заболе мене ку*от ако не ме почитуваат малоумни опицни од рангот на Христов и Климчо. Колку би можело да ми значи мислењето на еден копиљ што ме молеше да му дадам МСН за да му објаснам некои работи за кошарка и еден рибар, што не ни му се мочам во тоа езерото, кој се нарекува навивач а не гледа како неговиот тим игра против шампионот за да гледа Англиско првенство фудбал? Воопшто, камо среќа да се групирате сите со вашите интелектуални способности и да не ме почитувате, така бар ќе знам дека сум постигнал нешто

Член од
16 јули 2007
Мислења
12.498
Поени од реакции
4.072
А што сака писателот да каже со ова? Ме заболе мене ку*от ако не ме почитуваат малоумни опицни од рангот на Христов и Климчо. Колку би можело да ми значи мислењето на еден копиљ што ме молеше да му дадам МСН за да му објаснам некои работи за кошарка и еден рибар, што не ни му се мочам во тоа езерото, кој се нарекува навивач а не гледа како неговиот тим игра против шампионот за да гледа Англиско првенство фудбал? Воопшто, камо среќа да се групирате сите со вашите интелектуални способности и да не ме почитувате, така бар ќе знам дека сум постигнал нешто
:smir: Ajde sega gluposti tropi eden ribar nema potreba za nervoza:smir: :pos2: :pos2: :pos2: :pos2: :pos2:

F.A.

Smile Now, Cry Later
Член од
17 април 2007
Мислења
862
Поени од реакции
3
Не не тропа глупости се ви плеска во фаца, а уште боље што тоа е вистина. Се што ви кажува ви кажува со аргументи а вие кутрите немате што да одговорите па или мењате теми или навредувате.
Баш да видам Мицуле како ќе одговори на прашањата.

Radical Boy

Говнојадец
Член од
21 април 2005
Мислења
3.529
Поени од реакции
59
:smir: Ajde sega gluposti tropi eden ribar nema potreba za nervoza:smir: :pos2: :pos2: :pos2: :pos2: :pos2:
Која нервоза бе? Се преценувате и ти и Климчо наречен Премиер Лига, ако мислите дека можете да ме изнервирате. Посебно ти, ајде кажи пред сите тука, што на мајка ти, пет ПП ми прати да ми бараш месинџер контакт цитирам „пошто гледам дека знаеш стварно многу и можам многу да научам од тебе„ и те погоди тоа што не ти дадов, пошто за тебе секоја буква потрошена на мсн е 1 бит џабе фрлен во вода, па сега сакаш нешто да направиш тука, да ме заебеш нешто? Убаво ти рече Итар Пејо, седи си мадро, имаш уште многу многу многу многу фурни леб да јадеш за да можеш да кажеш нешто паметно

Radical Boy

Говнојадец
Член од
21 април 2005
Мислења
3.529
Поени од реакции
59
Не не тропа глупости се ви плеска во фаца, а уште боље што тоа е вистина. Се што ви кажува ви кажува со аргументи а вие кутрите немате што да одговорите па или мењате теми или навредувате.
Баш да видам Мицуле како ќе одговори на прашањата.
Аха, ќе одогвори, да имаше одговор, веќе ке пишеше, сега ке почне да врти некои глупости. На тие прашања ни Гого, ни Коки, ни Милош никој нема одговор а не Мицуле

Член од
16 јули 2007
Мислења
12.498
Поени од реакции
4.072
Pa tocno e znaes poveke od mene daleko od toa no nema potreba da navreduvas Kopil Ribar :smir: :pos2: :pos2:Priznavam toa za msnto.

Г

Грејвдигер

Гостин
eve jas uste dve ke prasam

zasto dojdovte na 10 god??? so cel da ni go rasipete rodendenot?

i zasto dojdovte u aerodrom i pa resivte posle taa utakmica da pravite bojkot???
:vozbud: дојдоа да ви се поклонат за успехот кој го достигнавте како навивачка група :222: :P:

Pa tocno e znaes poveke od mene daleko od toa no nema potreba da navreduvas Kopil Ribar :smir: :pos2: :pos2:Priznavam toa za msnto.
ХРисТоВ де бе да го тииит сеа... само така пишуваш тука на форумов, ако имаше нешто попаметно да пишаш пишувај, ако не барем ќути, сите постови ти се у 300 пм... Можеш тоа да му го одговориш и по ПП или по мсн штом му го имаш... преку таквото ми е од тие твоите мислења, иако и јас имам на мн пати излегувано оф-топик од темите, еве и овде пак излегувам...:nesum:

V

Viktoranius

Гостин
:vozbud: дојдоа да ви се поклонат за успехот кој го достигнавте како навивачка група :222: :P:

ХРисТоВ де бе да го тииит сеа... само така пишуваш тука на форумов, ако имаше нешто попаметно да пишаш пишувај, ако не барем ќути, сите постови ти се у 300 пм... Можеш тоа да му го одговориш и по ПП или по мсн штом му го имаш... преку таквото ми е од тие твоите мислења, иако и јас имам на мн пати излегувано оф-топик од темите, еве и овде пак излегувам...:nesum:
Абе брат, как така ти го менаш мислењето толку често бе ? Пред 1 година пишаше Ајдуци воа она, а сега лижиш газ на аеродромците, ЕБАТЕ ПОЛИТИКАТА ЕБАТЕ !

Г

Грејвдигер

Гостин
Абе брат, как така ти го менаш мислењето толку често бе ? Пред 1 година пишаше Ајдуци воа она, а сега лижиш газ на аеродромците, ЕБАТЕ ПОЛИТИКАТА ЕБАТЕ !
Не им лижам газ на аеродромците, туку му кажувам дека ептен непотребни коментари остава... подобро ништо да не пишува, ако продолжи со тие таквите безвезални постови, пошто само така го трупи форумот... ако има нешто попаметно нека напише...

Кога имам пишано ајдуци воа она бе? За ајдуците дали имам напишано 10 збора!

Член од
12 декември 2007
Мислења
572
Поени од реакции
20
Не им лижам газ на аеродромците, туку му кажувам дека ептен непотребни коментари остава... подобро ништо да не пишува, ако продолжи со тие таквите безвезални постови, пошто само така го трупи форумот... ако има нешто попаметно нека напише...

Кога имам пишано ајдуци воа она бе? За ајдуците дали имам напишано 10 збора!
Brat neznam dali za ajduci imas pisano"voa ona":) ali i tie 10 zbora ti se mnogu veruvaj!!!I daj neka pocne uste nekoj so radical da se kara,zaso vaka ne e interesno samo so dvajca(u zub gi stai):drk: :drk:

JOE

Пелистер Битола
Член од
31 март 2007
Мислења
3.029
Поени од реакции
623
Еве добар текст кој вреди да се прочита и наманет ми е за сите а посебно за струмички ве почетници(христов) не за кошарката туку општо од навивање...не оти се разбирам многу од кошарка јас одам ради реда.....општо за навивањето ке ви помогни да го сватите...

Текстот е превземен од ultras.blog.com.mk

Интернет навивачи или кога компјутерите ќе ја заменат трибината. Проблем што се јавува не само во македонскиот интернет простор туку и на сите останати навивачки форуми.
Може ли да се дефинира интернет навивачот? Многу тешко. Но затоа може да се издвојат некои карактеристики кои не треба да ги красат оние што самите се нарекуваат фанови.
Прво и основно, воопшто не го разбираат значењето на интернетот како медиум кој може да им послужи како место каде ќе ја презентираат својата работа, ќе се споредат со другите, ќе го кажат своето мислење, ќе изнесат аргументи, некогаш ќе влезат во расправија. Напротив тие го користат интернетот како примарен медиум преку кој ќе ги одвиваат сите свои активности често без никакво присуство на самиот стадион. Мислат дека тоа што го пишуваат е исто како реално да се случило. Навивачкиот живот е повеќе од седење пред компјутер и посетување на веб страни. Тоа не те прави навивач. Ултрас, уште помалку.
Љубовта кон клубот е она што те води. Како ли може да се навива за неколку клубови истовремено? Можеби да симпатизираш да, но сакаш само еден. Добро, претежно се тие деца кои немаат повеќе од 17-18 години, но тие се оние кои треба некогаш да бидат на првите редови на трибината. Како ли да се објасни тоа што избираат гледање на фудбал на ТВ пред одење на стадиони? Или, зошто не беше на натпревар? „Не ме пуштаа од дома“, „Ладно беше“ бла бла бла. Па едно од најважните навивачки правила е секогаш со својот клуб без разлика на приликите. Треба да живееш за денот на натпреварот.
Навивач не те прави ниту тоа ако правиш некоја акција само за да ја презентираш на интернет. Кореографиите, знамињата, транспарентите се прават заради клубот и да се мотивираат играчите, да се направи подобра атмосфера. Мене апсолутно ништо нема да ми значи некоја порака ако никој не ја видел на стадион. Одличен пример беше пораката „RIP Gabriele“ на еден странски форум која никогаш не беше извадена на стадион од страна на една странска минорна група која себе се нарекува ултра. Или има многумина кои пишуваат „ACAB“, а не ни знаат каква е вистинската полициска репресија.
Интернетот не може да те научи како да направиш транспарент или кореографија. Се зависи од твојата креативност. Не треба да бараш совет од друга група што да направиш. Преземи го ризикот врз себе. Не може друг да ти каже напушти ја твојата група или формирај нова. Не може да ти каже ни како да формираш нова група. Се е до твојата способност, имагинација и замисла. Ако немаш идеја воопшто не почнувај со нејзина реализација.
Биди пријател со сите на интернет. Непријателството остави го за на трибина. Пред компјутер можеш да бидеш што сакаш. На трибина се гледа твоето вистинско лице. Две-три реченици на форум не значат ништо. Две-три пораки или транспаренти на стадион се стварно нешто значајно. Покажување на твоето лица на интернет е ништо. Покажување на твоето право лице на трибина е нешто. Ако сакаш да изиграваш фраер на интернет оди на страници од типот на пријатели.ком или хи5. Мене не ми е важно ни кој си ни како изгледаш. Но важно ми е дали одиш на натпревари и навиваш од срце за твојата екипа. Ме интересира што си направил и дали тоа си го направил од срце. Или...
Навивањето се учи на трибина. Пракса се добива на трибина. Уживањето е на трибина. На интернет можеш да видиш како тоа го прават другите и ти самиот да се подобриш. Не чекај да прочиташ негде што е правилно што не. Самиот одлучи и преземи акција. Биди независен. Биди оригинален. Мрш на трибина

Kajgana Shop

На врв Bottom