Фото берза [помош при избор на фотоапарат]

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
ќе помогни некој?
Најубо е ако некој користеше некој од апаратите па да ти каже свое искуство, вака сите информации и совети ќе ги видам на интернет и ќе ти ги кажам, од она што јас го видов мој личен избор ако веќе мора да бирам меѓу тие два апарати би го зел Никонот

https://www.kogan.com/au/buy/nikon-d750-dslr-camera-af-s-24-120-vr-lens-kit-nikon/

fala toni & let 3

dali ovoj objekti sto odi so aparatov e dovolno dobar za general purpose use ?
На едно од моите последни крстарења на брод дојде еден човек со 810 и ваков објектив. Ми кажа дека дома оставил „свето тројство“ (14-24, 24-70, 70-200 сите на 2,8) и за ова крстарење земал 24-120 поради опсегот кој го покрива. Од друга страна читам Ken Rockwell не го бендисува објективов. Енивејз, купи го, фоткај, и ќе увидиш во која насока ти се движи фотографијата и што највеќе ти лежи за фоткање па соодветно на тоа и ќе си докупуваш опрема ;)

Едит: За генерална употреба, ДА, добар е :)

кој е подобар од овие два? знам дека се исти ама мора да има некоја разлика :) за Nikon d5200
sigma 17-50 mm EX DC f/2.8
tamron 17-50 mm SP AF f/2.8

~300€ со кит објектив 18-55мм ВР2 ако е во добра состојба.

Sent from my GT-I9195 using Tapatalk

кој е подобар од овие два? знам дека се исти ама мора да има некоја разлика :) за Nikon d5200
sigma 17-50 mm EX DC f/2.8
tamron 17-50 mm SP AF f/2.8
Имам Сигма а на претходното работно место користев и Тамрон, така да јас би одбрал Сигма. Подобро фокусира у слабо светло. У острина исто сигмата е троа поостра иако на 50мм омекнува. Имам читано од луѓе дека имале проблеми со тој објектив ама мене ми е ТоБ. Друга маана е што тропа кога го тресеш ама не е страшно. Тамронот е онака... Кога пак би можел да бирам би останал со симата.

Некој да продава сочуван и не толку чкрапан 6Д? Ме интересира колку одат половни

Да не ја знае некој страната за фотоберза на фејсбук.Ја гледав едно време имаше доста објаснување и за апарати но и берза за продажба.Ако може некој да ми ја пише како беше точно.Благодарам

http://amc.mk/ShopDetal.aspx?ArticleID=37672&i=42&l=MK&q=&SupplierArticleID=&Action=

Шо вели апаратов? Не е многу висока цената, разгледував на јутуб некои review и ко арен ми стои. Некој поискусен збор два? Знам колку пари толку музика, ама ко за аматерско чкрапање и личен мерак го бива?

720p видео има,на АМЦ пишува 1080p,можеш да ѕирнеш и Nikon L840 за слична цена.

Sent from my GT-I9195 using Tapatalk

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom