Факти за компјутерските делови и мали совети за шопинг

• Креатор на темата Креатор на темата Sephiroth
  • Време на започнување Време на започнување
Знам али кој спомна дека „само“ ќе играм. Исто ми треба за многу мачење компјутерот покрај гејминг. .
Хмм тогаш би ти препорачал да одиш со X99. Ако сакаш малце да почекаш можиш и да земиш Broadwell x99. До Q1 2016 Треба да бидат излезени. Ако не земи Haswell.

Е добра конфигурација имаш. Кај ја набави EVGA-та? Чисто најмногу ме интересира за графичка, нишо освен EVGA не признавам во „тој сектор“. Се убив од барање и никако да најдам барем еден EVGA производ овдека.
EVGA одамна не е во топ 3 производители на графички...

Хмм тогаш би ти препорачал да одиш со X99. Ако сакаш малце да почекаш можиш и да земиш Broadwell x99. До Q1 2016 Треба да бидат излезени. Ако не земи Haswell.
broadwell ми е неисплатлив. Haswell не би, Skylake ми изгледа како добра понуда :)[DOUBLEPOST=1451038396][/DOUBLEPOST]
EVGA одамна не е во топ 3 производители на графички...
тогаш зашо ги јадат сите на бенч? од кај тоа инфо?

Price-to-performance соодносот им е катастрофа. Плус, бенчмарк не е единственото нешто битно при избор на графичка карта.

http://www.techpowerup.com/reviews/?category=Graphics Cards&manufacturer=&pp=all&order=score

океј де, могуче да се поскапи не викам не, но никаде не прочитав дека се лоши/ секаде што видов сите ги користат, препорачуваат и фалат EVGA. Бенчмаркот стави го како плус, општо компонентите им се ужасно издржливи. Редовно се користат за overclock and shit. Уствари тој линкот е единственото место кај шо некој ги стајл Strix први

океј де, могуче да се поскапи не викам не, но никаде не прочитав дека се лоши/ секаде што видов сите ги користат, препорачуваат и фалат EVGA. Бенчмаркот стави го како плус, општо компонентите им се ужасно издржливи. Редовно се користат за overclock and shit. Уствари тој линкот е единственото место кај шо некој ги стајл Strix први
Заради ова:
The key differences which had the ASUS STRIX score a 10.0 rating as opposed to MSI GAMING's 9.9 are its much better power consumption and the backplate, despite the MSI card coming with slightly higher performance out of the box.

Јас би зел од Asus или MSI.

Ако веќе го прајме тој муабет, EVGA има можда најдобри кулери out the
Јас би зел од Asus или MSI.
MSI беа страшно добри пред некое време, Asus не би. Евга има општо најдобри кулери, најмачена графичка по overclock community. Не викам дека се лоши, ипак евгата е top of the line како и да е. Е сеа моето искуство со Asus, MSI, Gigabyte, Evga, XFX, се сведува на оваа одлука. Не сум начекал цркната евга досега. :)

Asus за матична, EVGA за gpu ти е win-win

Е добра конфигурација имаш. Кај ја набави EVGA-та? Чисто најмногу ме интересира за графичка, нишо освен EVGA не признавам во „тој сектор“. Се убив од барање и никако да најдам барем еден EVGA производ овдека.
Планот (досеа) е:
Asus Maximus VIII Hero
i7 6700к
16gb Corsair Vengeance (веќе најдов ова, ако најдам и Dominator Platinum, Мислам дека ќе прежалам пари) а натаму најверојатно уште 16
SSD ќе барам нешто на m2 slot или евентуално ако се смилува нешто пак, G.SKILL Phoenix Blade PCI-E SSD Raid.
хард диск уште не сум решил ништо, такоџе и напајање и куќиште.
Графичка ќе возам половна таму до април/мај, кога е најавена новата nVidia архитектура, па тогаш ќе инвестирам во тој дел.
Се на се мислам фино ќе крцка машинава.

Од Амазон го купив EVGA напојувањето, за графички терам две Асус Радеон 7850.Имав една таква и налетав на многу добар дил на ebay за втората за £60.
Супер се EVGA, прават многу квалитетни графички и напојувања.
ССД оди со Samsung 950 Pro, во моментов освен Интел 750 нема ништо подобро од него.
И јас чекам Паскал да излезе па да сменам графичка.
За процесор ќе чекам Caby Lake на Интел што ќе понуди, а може и АМД да изненади со Зен процесорот.

Од Амазон го купив EVGA напојувањето, за графички терам две Асус Радеон 7850.Имав една таква и налетав на многу добар дил на ebay за втората за £60.
Супер се EVGA, прават многу квалитетни графички и напојувања.
ССД оди со Samsung 950 Pro, во моментов освен Интел 750 нема ништо подобро од него.
И јас чекам Паскал да излезе па да сменам графичка.
За процесор ќе чекам Caby Lake на Интел што ќе понуди, а може и АМД да изненади со Зен процесорот.
Се то фино, ама амазон кога ќе ми донесе нешо овде... ќе прајме муабет :D
Samsung-от нели е sata drive? пошо сакав да си стам или m2 slot или PCI-E

успат ја иам добар дил за WD Velociraptor 1TB... му се мислам...

p.s. Придонесуваш за глобалното затоплување со графичките? :icon_mrgr:

Се то фино, ама амазон кога ќе ми донесе нешо овде... ќе прајме муабет :D
Samsung-от нели е sata drive? пошо сакав да си стам или m2 slot или PCI-E

успат ја иам добар дил за WD Velociraptor 1TB... му се мислам...

p.s. Придонесуваш за глобалното затоплување со графичките? :icon_mrgr:

Samsung 950 pro е М.2 диск

41p1BFv5FmL.jpg

Не бе, баш си се кул графичките. 26C idle, одат до кај 60-70C кога играм нешто.

Каде во мк може да се купи Noctua кулер?
Во JVSNet имаат само D-14, ќе треба да почекам 1-2 недели за D-15..дали има некоја огромна разлика меѓу D-14 и D-15....за да почекам за D-15 ?
Во ЈВС Нет имаш промоција на Д14 за 3.300 што е феноменална цена.

Ако може мислење за конфигурацијава, и дали се добро си одговара едно со друго (ако не да сменам нешто) за гејминг најмногу покрај друго...

МАТИЧНА - Gigabyte MB for Intel LGA2011 proc., X99
ПРОЦЕСОР - Intel Core i7 5820K, Socket 2011 v3
ГРАФИЧКА - Gigabyte PCX GeForce GTX970 4GB GDDR5 DVI/HDMI/3xDP Overclock Twin Turbo
РАМ - HyperX FURY Black 8GB 2666MHz DDR4 CL15 DIMM (со можност за наредни 8gb за некое време)
КУЛЕР - Cooler Liquid Deepcool Gamer Storm Maelstrom 240T Sockets
ССД - Samsung SSD 2.5" 850 Evo 250GB SATA3 540MB/s
ХДД - HDD 3.5" 1TB Toshiba SATA3 7200rpm 32MB
НАПОЈУВАЊЕ - PSU 900W Hantol 20+4pin,720W Real Power, 5xSATA,2xIDE,2XPCI-E,12cm Fan

Ако може мислење за конфигурацијава, и дали се добро си одговара едно со друго (ако не да сменам нешто) за гејминг најмногу покрај друго...

ГРАФИЧКА - Gigabyte PCX GeForce GTX970 4GB GDDR5 DVI/HDMI/3xDP Overclock Twin Turbo
РАМ - HyperX FURY Black 8GB 2666MHz DDR4 CL15 DIMM (со можност за наредни 8gb за некое време)
НАПОЈУВАЊЕ - PSU 900W Hantol 20+4pin,720W Real Power, 5xSATA,2xIDE,2XPCI-E,12cm Fan

земи некое посаглам напајање чифтек или кулермастер, греота е на таков компјутер хантол да му ставаш.

Све е супер само два детаљи под хитно да смениш.
ХДД малку ќе ти е 1ТБ ако си гејмер, ќе го наполниш за една година, земи си 3 или 4ТБ.

Напојувањето менувај го под хитно, Хантол ти е кинески шит, земи си Cooler Master или нешто слично.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom