BJJ - Brazilian jiu jitsu

• Креатор на темата Креатор на темата Banana Man
  • Време на започнување Време на започнување
Се такмичев на првото првенство, во 2013 беше. Ама не тренирам веќе и тешко.
Само но ги се натпреварував во -70кг

Годинава нема но-ги да има, само со кимоно, интересно ќе има супер борби на турнирот, црн против кафеав појас, првиот црн појас во Македонија од Велес - Златко Петровски

ADCC на 15 декември во Скопје.
@choker колку си запознат со ова и што имаш да ми кажеш? Друго што ме интересира во Но-ги борбите, дали има врска појасот? Т.е дали е можно да се паднат плав со бел во греплинг? Како што знам во Велес кога имаше кејџ-греплинг, се паѓаа и виолетови со плави и плави со бели? :)

ADCC на 15 декември во Скопје.
@choker колку си запознат со ова и што имаш да ми кажеш? Друго што ме интересира во Но-ги борбите, дали има врска појасот? Т.е дали е можно да се паднат плав со бел во греплинг? Како што знам во Велес кога имаше кејџ-греплинг, се паѓаа и виолетови со плави и плави со бели? :)
Vo grapling po ibjjf turniri ima site pojasi. ADCC nema pojasi tuku beginner (2 godini iskustvo bjj,judo,borenje,sambo....) , intermediate 2-4 god iskustvo ( ova se obicno plavi ) i advanced 4+ god iskustvo. E sega kaj nas.... Posto i taka nema mn borci vo plavi I lilakovi gi stavaat zaedno so beli. Zatoa vo veles nemase pojasi. A za adcc kaj nas lani se borev isto nemase pojasi a i ovaa god izgleda ke nema. Isto kaj nas nemase slam, heel hook, neck crank, suplex.....a vo adcc e dozvoleno toa (vo grapling ne e).

Sent from my 6037Y using Tapatalk

Одложено ADCC првенството во Скопје поради проблеми со регистрација на клубови. Државно првенство во Бразилско Џиу Џитсу 13. Декември. 2015 во Охрид. Gi и No-Gi

Се извинувам ГРЕШКА!!!

Одложено е државното првенство кое требаше да се одржи во Охрид на 13. Декември. 2015

Како поминавте на првенството??

Иначе побарајте ја борбата на Damien Maia и Gunnar Nelson :)
Одлична имплементација на BJJ во ММА.

Ќе се одржи ADCC во Сабота. Колку од Џиу Џитсу кајганџиите ќе земат учество? :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom