Антихрист во Христијанството

• Креатор на темата Креатор на темата Noor
  • Време на започнување Време на започнување
И тоа не е се`!
Не е извршен попис на населението непосредно пред Ное со се фамилија да се качи во кајчето, ниту пак некој нашол точна бројка колку првородени Египќанчиња настрадале оти Рамиз 14 му се инаетел на Мојсеј.
А му се инаетел бидејќи:

Излез 9:
12. Ама Господ го закорави срцето на фараонот, па тој не ги послуша Мојсеја и Арона, како што Господ и му рече на Мојсеја.

...Аллах нема да ја промени состојбата на еден народ додека самите себеси не се променат..." Што значи, ние треба да преземеме акција за да промениме нешто што е потребно или што во моментот не ни се допаѓа, па потоа да очекуваме од Господ. Ние треба да ја обработиме земјата, да го посадиме семето, да ги обезбедиме сите услови, па потоа да очекуваме од Господ бериќетен добиток. Што значи, се’ што е во наши раце треба да сториме, а другото да му препуштиме на Господ со верување во него. Но да очекуваш Господ да промени нешто што ти би можел да промениш со твојата можност, капацитет итн, тоа би се викало Божјо чудо. А Господ ги вршел неговите чуда само преку пророците. (Кога Исус (божјиот мир нека е над него) ги оздравувал слепите, на пр.) Или во една друга ситуација каде читав дека го избркале од работа, па прашува човекот со иронија дали со молитва ќе се вработи? Ако не сториш ништо и лелекаш дома, секако дека нема да се вработиш. Но кога ќе преземеш акција, ќе се распрашаш на различни места, ќе пребаруваш во разни огласни за вработување, со други зборови ќе сториш се’ што се наоѓа во твои раце, тогаш можеш да се потпираш во Господ и од него да бараш помош..
Ете @Ставрогин гледаш? Да беше пример Коста Петров роден пред 2000год сега тој ќе беше Господ Исус Христос.

А што се однесува до тие цитати и остали небулозни глупости тоа е атеистички популизам насочен према агностичари и верници. Ја стварно незнам кој е ставот на атеистите во тој поглед... Дали се сметаат како возвишени битија кој мислат дека се освестиле над останатите кој се заостанати, затупени? Омразата према оние кој веруваат во нешто не ми е сватлива.
Атетистот и покрај верски храм ќе помине и ќе влезе понекад, и ќе се венча со свештено лице и ќе го закопаат со свештено лице и ќе го изусти името Господово во моменти на очај затоа што вербата е човекова одлика. А зашто верува? Затоа што е свесен за своето постоење. Тоа не прави различни од останатите животни. Знаеме дека сме се родиле и знаеме дека ќе умреме и знаеме дека имаме еден пат помеѓу таа почетна и крајна точка. Не верувам дека постои друго суштество кое оди на 2, 4, 6 или незнам колку нозе на планетава и е свесно за тоа.
И 3000та година да дојде и човештвото да достигне невероватно ниво на самосвест пак ќе постои онаа верба во нешто возвишено. Тоа е човекова природа и нема што тука да се дискутира.

Ете @Ставрогин гледаш? Да беше пример Коста Петров роден пред 2000год сега тој ќе беше Господ Исус Христос.

А што се однесува до тие цитати и остали небулозни глупости тоа е атеистички популизам насочен према агностичари и верници. Ја стварно незнам кој е ставот на атеистите во тој поглед... Дали се сметаат како возвишени битија кој мислат дека се освестиле над останатите кој се заостанати, затупени? Омразата према оние кој веруваат во нешто не ми е сватлива.
Атетистот и покрај верски храм ќе помине и ќе влезе понекад, и ќе се венча со свештено лице и ќе го закопаат со свештено лице и ќе го изусти името Господово во моменти на очај затоа што вербата е човекова одлика. А зашто верува? Затоа што е свесен за своето постоење. Тоа не прави различни од останатите животни. Знаеме дека сме се родиле и знаеме дека ќе умреме и знаеме дека имаме еден пат помеѓу таа почетна и крајна точка. Не верувам дека постои друго суштество кое оди на 2, 4, 6 или незнам колку нозе на планетава и е свесно за тоа.
И 3000та година да дојде и човештвото да достигне невероватно ниво на самосвест пак ќе постои онаа верба во нешто возвишено. Тоа е човекова природа и нема што тука да се дискутира.

Што е неточно во цитатите? Што е измислено? Што е атеистички популизам? Јас сум атеист, и не се сметам за никакво возвишено битие, само сметам дека за да веруваш во глупостите напишани во Библијата и Куранот треба да бидеш благо ретардиран.

Факт е дека религиозните книги се збирштина глупости, варваризам и проститилок.

Еве ти на пример упатсво за робување кое го има во Библијата. Ова треба да ми биде морална водилка во животот? Ова се вековните традиции кои не учат на взаемно почитување?

• You may purchase male or female slaves from among the foreigners who live among you. You may also purchase the children of such resident foreigners, including those who have been born in your land. You may treat them as your property, passing them on to your children as a permanent inheritance. You may treat your slaves like this, but the people of Israel, your relatives, must never be treated this way. Leviticus 25:44-46 NLT
  • Slaves, obey your earthly masters with deep respect and fear. Serve them sincerely as you would serve Christ. Ephesians 6:5 NLT

Последно уредено:
Сите се Богови поврзани со други Божества, неопходно е да си поврзан. Според човекот - и работата и верувањето и поврзаноста. Анти-христот не е баш толку апсолутна вредност, а ниту пак Христос (некогаш и љубовта проколнува смокви.)

Јас лично чувствувам љубов кон Исус ама не фанатизам. Секако дека ми е малку глупаво тоа некој да го обожава сатаната да му принесува животински жртви или ,,црна-тантра" ама не можеш да ја знаеш причината и на тој што го прави тоа, а не верувам дека некој може да чувстува вечна омраза како што не може ниту вечна љубов. А и да има најчесто тие не се ниту анти-христи, пагани или Христоси туку обични луѓе длабоко повредени и истрауматизирани со интелект на полжав.

Обожавање на Исус гледам имало и од страна на Јогананда и неговите следбеници, со изреки да се медитира на Христовата љубов и слично.
Обожавање на сатаната има многу, најчесто некој пубертет суштества кој слушаат метал и фетиш им е да имаат секс додека гледаат обратни пентаграми на images.google, може и мене некогаш да ми е било нешто слично такво.

Колку повеќе постојат знаци на анти-христоси толку повеќе ќе постојат Христоси кој ќе судат ,,Ееее еве го знакот на анти-христот, вака-така пишува во Библијата гледате" се е тоа во совршен баланс.
Од секогаш било и засекогаш ќе биде... да му се невиди, а и двете страни се фалш.

Сите се Богови поврзани со други Божества, неопходно е да си поврзан. Според човекот - и работата и верувањето и поврзаноста. Анти-христот не е баш толку апсолутна вредност, а ниту пак Христос (некогаш и љубовта проколнува смокви.)

Јас лично чувствувам љубов кон Исус ама не фанатизам. Секако дека ми е малку глупаво тоа некој да го обожава сатаната да му принесува животински жртви или ,,црна-тантра" ама не можеш да ја знаеш причината и на тој што го прави тоа, а не верувам дека некој може да чувстува вечна омраза како што не може ниту вечна љубов. А и да има најчесто тие не се ниту анти-христи, пагани или Христоси туку обични луѓе длабоко повредени и истрауматизирани со интелект на полжав.

Обожавање на Исус гледам имало и од страна на Јогананда и неговите следбеници, со изреки да се медитира на Христовата љубов и слично.
Обожавање на сатаната има многу, најчесто некој пубертет суштества кој слушаат метал и фетиш им е да имаат секс додека гледаат обратни пентаграми на images.google, може и мене некогаш да ми е било нешто слично такво.

Колку повеќе постојат знаци на анти-христоси толку повеќе ќе постојат Христоси кој ќе судат ,,Ееее еве го знакот на анти-христот, вака-така пишува во Библијата гледате" се е тоа во совршен баланс.
Од секогаш било и засекогаш ќе биде... да му се невиди, а и двете страни се фалш.

Уште кога ова што го напиша би имало било каква смисла.

Уште кога ова што го напиша би имало било каква смисла.

За атеистите нема смисла, за Христосите има анти-христова смисла, анти-христите ме колнат што ги ругам. Разликата е во тоа што јас ги почитувам твоите мислења и имам отворен ум да ги анализирам без да им се серам, а ти одма има смисла нема смисла ау-мау мижи митре тулумби паѓат. Не ме терај да те вреѓам, тоа е анти-христ особина.

Јас поштувам атеизам повеќе од некој да се фате како слеп за стап. Едноставно човекот не осетил ништо, суди според својот интелект, не се предава на некое си божество, го боли коленото за се тоа, бара во науката, логиката... ама не се сите исти братче. Плус што ми гарантира дека некој што ми се курчи како атеист нема раздвоена личност да е некогаш измеѓу атеизам и верување во божество? Ги има и такви, денес пишуваат за атеизам утре крстови ставаат на фејсбук. Дај бе...

За атеистите нема смисла, за Христосите има анти-христова смисла, анти-христите ме колнат што ги ругам. Разликата е во тоа што јас ги почитувам твоите мислења и имам отворен ум да ги анализирам без да им се серам, а ти одма има смисла нема смисла ау-мау мижи митре тулумби паѓат. Не ме терај да те вреѓам, тоа е анти-христ особина.

Јас поштувам атеизам повеќе од некој да се фате како слеп за стап. Едноставно човекот не осетил ништо, суди според својот интелект, не се предава на некое си божество, го боли коленото за се тоа, бара во науката, логиката... ама не се сите исти братче. Плус што ми гарантира дека некој што ми се курчи како атеист нема раздвоена личност да е некогаш измеѓу атеизам и верување во божество? Ги има и такви, денес пишуваат за атеизам утре крстови ставаат на фејсбук. Дај бе...

ОК. Терај магарето.

Jesus-Donkey.jpg

Сите ќе ве разочарам, но штотуку зборев со господ и тој ми кажа дека нема да има крај на светот се додека недојде крајот. Исто така ми кажа и дека нема да ми се падне 7 на лото. Ако некој се интересира нека праша што сака јас ќе го препратам прашањето преку емаил на господ па кога ќе ми одговори ќе ви кажам што ми пишал.

Види од Фридрих Ниче тој е еден многу мудар германец има пишуано на оваа тема. Мислам дека книгата му се викаше Антихрист.

Поставувачот очекуваше одговори од Христијани, али доби спрдање со Христијанството од атеисти.

Нема некое посебно толкување, религиите се (директен) производ, антитеза, реакција поради стравот од смрта т.е. толкување на животот после смрта(?) врз база на земскиот (реален живот - природен процес) и искуствата (во него) - преку кој (пробуваат) да дадат "одовор" на тоа што ќе се случи после "земскиот" живот. Кај религиите не постои прашањето дали постои живот после смрта (надземски) туку каков живот постои и варијациите околу тоа прашање.

Е сега, науката или човечкото искуство не познава ништо друго освен живот, земски живот; реален (живот како процес - од биолошка гледна точка), може да се опипа, набљудува итн. се друго + (други, над/виши живота) е абстрактен поим кога зборуваме за нешто анти.

Антихристот би бил повеќе како нова идеја (веројатно религија?), толкување по оваа прашање.

Последно уредено:
Мир вам.

Види од Фридрих Ниче тој е еден многу мудар германец има пишуано на оваа тема. Мислам дека книгата му се викаше Антихрист.

Да, така е. Благодарам за препораката. Успеав да ја најдам книгата на пдф формат и кој има потреба за неа, може да ја симне од тука.

Кај религиите не постои прашањето дали постои живот после смрта (надземски) туку каков живот постои и варијациите околу тоа прашање.

Е сега, науката или човечкото искуство не познава ништо друго освен живот, земски живот; реален (живот како процес - од биолошка гледна точка), може да се опипа, набљудува итн. се друго + (други, над/виши живота) е абстрактен поим кога зборуваме за нешто анти.

Антихристот би бил повеќе како нова идеја (веројатно религија?), толкување по оваа прашање.

Не би се сложил тука. Во Авраамските религии едно од фундаменталните верувања е дека постои друг свет и дека после овоземската смрт ќе настапи животот во другиот свет кој ќе биде вечен. Еден од шесте столбови на верување во Исламот е верувањето дека воопшто постои Судниот Ден и живот после смртта, а не како што велиш ти за тоа каков ќе биде и неговите варијации.

А што би можеле да ми кажете за Армагедон и за Гог и Магог? Во последниот дел од Новиот Завет, имено во Откровение тие се спомнати.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom