PayPal (официјална тема)

• Креатор на темата Креатор на темата Oblivion
  • Време на започнување Време на започнување
Prasanje, dokolku naracam obleka od internet i ja pratam doma kako poklon preku DHL, dali ke me carinat?
Нема да те царинат ќе те изгорат. DHL никако освен ако нешто навистина ти значи а неодложно ти треба

Pa taka mi ponudija DHL free ako naracam vo rok od 1 saat. (Ponedelnikot) . A dokolku se javam vo carina i im kazam da go vratat paketot, ke go vratat? Bidejki ovie moze da mi vratat pari nazad.

Pa taka mi ponudija DHL free ako naracam vo rok od 1 saat. (Ponedelnikot) . A dokolku se javam vo carina i im kazam da go vratat paketot, ke go vratat? Bidejki ovie moze da mi vratat pari nazad.
Од ДХЛ ќе ти се јават и ќе ти ги кажат трошоците. Мене така ми направија. Трошоците беа поголеми од цената (лежарина, царина, данок и тн.) на производот и плус некакви дозволи ми бараа (а прозиводот беше најобичен). Им реков да го вратат назад и го вратија. продавачот ми ги врати парите после една недела.

Хмммм значи нема шанси да пројде туку така а? иако се работи за облека?

Хмммм значи нема шанси да пројде туку така а? иако се работи за облека?
Не се знае:-) После им се јавив во фирмата им реков преку обична пошта да ми пуштат и се беше во ред.

Можеш ли да подигаш пари преку PayPal? Бидејки прочитав на неколку места дека корисниците од Македонија можат само да се купуваат.

Последно уредено:
Сакам да ве прашам доколку производот не ми стигнал и побарам refound дали тие пари ке ми се вратат на картичката, зошто имам прочитано дека само можеш да купуваш од македонскиот paypal, Инаку имам верификуван paypal преку НЛБ Тутунска Банка и имам порачувано и сите нарачки досега стигнувале. И кажете ми според вас што е попаметно ако барам да ми ги вратат парите назад или да барам да ми го пратат производот повторно?

Сакам да ве прашам доколку производот не ми стигнал и побарам refound дали тие пари ке ми се вратат на картичката, зошто имам прочитано дека само можеш да купуваш од македонскиот paypal, Инаку имам верификуван paypal преку НЛБ Тутунска Банка и имам порачувано и сите нарачки досега стигнувале. И кажете ми според вас што е попаметно ако барам да ми ги вратат парите назад или да барам да ми го пратат производот повторно?

Враќање на пари од купување не е исто со заработка и примање на пари, така да ќе ги вратат без никаков проблем. Дали да бараш пари или производ? Што поеќе ти треба, тоа :)

Поздрав дечки, не сум запознаен со овие работи па имам едно прашање до вас иако можеби ќе изгледа смешно се извинувам поради тоа. Во junk до сега имам добиено 3 мејлови од paypal, но не се имам регистрирано, па затоа ви праќам слики од мејловите да ги погледнете дали се реални, и доколку се ако може да ме упатите што да превземам понатаму и како, благодарам.
1_zpshyyjbg1q.png

2_zpsecdciddk.png

Кога отидов на Solve your Account ми се отвори оваа страна http://www.pavpa.ml/ по што сватив дека е измама но добив нови мејлови кои ми делуваат реално.
3_zpsozfvhrgs.png

4_zpshykfi2zj.png

5_zpskiv170ka.png

6_zpsl2gddsuu.png

Поздрав дечки, не сум запознаен со овие работи па имам едно прашање до вас иако можеби ќе изгледа смешно се извинувам поради тоа. Во junk до сега имам добиено 3 мејлови од paypal, но не се имам регистрирано, па затоа ви праќам слики од мејловите да ги погледнете дали се реални, и доколку се ако може да ме упатите што да превземам понатаму и како, благодарам.

Кога отидов на Solve your Account ми се отвори оваа страна http://www.pavpa.ml/ по што сватив дека е измама но добив нови мејлови кои ми делуваат реално.

Лажни се мејловите.
Сите мејлови од Пејпал потекнуваат од paypal.com или paypal.co.uk во зависност од каде си отворил акаунт.
Вака треба да изгледа оригинален мејл од Пејпал:

Capture 1.JPG

Не да се лажни, туку од авион се гледа. Гледајте која е адресата на испраќачот меѓу знаците < >, тоа е вистинската адреса, а во полето FROM може да си напише што сака.

да ве прашам нешто имам не верификувам акаунт на Paypal , го верификував треба да го земам кодот за 2-3 дена, може ли некој што има Paypal акаунт да ми префрли пари на мојот paypal акаунт а да не е верификуван? дека ми треба утре да ставам пари на paypal 25 долари.. ако може да се договориме со некој да му дадам пари на рака а он да ми стави на paypal давам плус 500 денари за услугата.

да ве прашам нешто имам не верификувам акаунт на Paypal , го верификував треба да го земам кодот за 2-3 дена, може ли некој што има Paypal акаунт да ми префрли пари на мојот paypal акаунт а да не е верификуван? дека ми треба утре да ставам пари на paypal 25 долари.. ако може да се договориме со некој да му дадам пари на рака а он да ми стави на paypal давам плус 500 денари за услугата.
Тој што ќе проба да стави пари на неверификуван акаунт ризикува да му биде блокиран пејпал.
Подобро верификувај го за да не направиш проблем и на себе и на другиот што би ти префрлил.

Дечки некој да го користи сеуште Пејпалот преку Словенија со картичка од тутунска?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom