bobipp
Let's cook!
- Член од
- 15 август 2008
- Мислења
- 12.063
- Поени од реакции
- 7.247
http://www.tor.com/2013/01/10/where-to-begin-with-star-wars-books/Најверојатно ниту во оваа трилогија нема да ми се исполни желбата а тоа е да дадат сцена каде што ќе се тепаат 20 на 20 џедаи против sith лордови. Но добро, мислам дека чим тоа не го направија во втората трилогија каде што имаа простор за такво нешто, веќе тоа нема ни да се деси.
За филмот, одличен е, задоволен сум. Да, можеби има некои ствари што потсетуваат на оригиналната трилогија, сепак сакаат да играат на картата носталгија. Ние што сме израснати со втората трилогија можеби и не разбираме толку, али луѓето што ги гледале филмовите од 77ма и што се растени со нив, којзнае како им е кога ќе видат некои познати работи.
Во следната епизода очекувам повеќе информации да се дадат за Реј и тој што беше главниот, the supreme leader. Само не сакам да биде нешто клише во стилот на Кајло да биде трениран од Supreme Leader, Реј да биде тренирана од Лук и испадне негова ќерка и на крај овие да испаднат братучеди и да мора да се тепаат еден против друг. Шпанска серија.
Ми фалат џедаи, јебига. Нема нешто по bad ass од џедај, не постои до сега измислено во било кој филм, игра, стрип што и да е. И ништо во филмот не ми крева толку адреналин кога ќе бидам битка на двајца со lightsaberи. Пред да го изгледав филмов, немав ништо читано и не знаев во кој правец ќе се одвива и цело време си мислев дека после Лук некако ќе се врати цела таа религија на џедаите, ете нешто Лук пробал да врати ама не му успееало и се откажал. Fair enough.
До сега имам се изгледано од филмови и анимирани серии што се во врска со Star Wars, имам прочитано доста стрипови, но немам читано никакви книги од оваа франшиза. Така да може ли некој да ми даде некаков guide на книги од Star Wars, кои да ги читам, што да читам и од кај да почнам да читам.
Инаку за Реј обавезно нека ви биде јасно дека мора да е крвно поврзана со некого штом има така јак левел за Силата