Фан Клуб: Арсенал

• Креатор на темата Креатор на темата Логикс
  • Време на започнување Време на започнување
Sekako deka da. Per e nishto povekje od klasicen kikser, koj kje izigra eden dobar mech na 5 izigrani. Koscielny e toj sho ni ja igra odbranata vo pravila linija. Se vide koj kiksna na kontratta na de bryne koga izleze 1 na 1 so Cech.

Јас никогаш немав кажано дека Пер е вау играч во целина. Реков дека има многу јака страна, а тоа е позиционирање.
Сега што уште не сфаќаш, не е мој проблем.

Овие па од клубот, пратиле меил со честитка и честитката видео порака од играчите и по некоја цура.
Бонус: Кош како се облекува во забавена снимка. А можеа на пример да стават и некоја од тие цурите како се соблекува во забавена снимка.

Пер со КОш се супер тандем и се надополнуваат. Мислам дека Кош напредна и стана коска само поради играњето покрај Пер. Иако за око не игра убаво Пер сепак неправи толку грешки колку што пишувате дури на прсти можат да му се избројат грешки каде и не сме загубиле поради тоа. Мене најмногу ме нервира само кога ќе ни играат бункер и ќе го видам на центар да почнува акции е тогаш ми се крева косава што ја немам.

Ок си и Пер, ама шо вика колегата над мене, понекогаш кога ќе го видам Пер отишол до средина на терен, се дерам абе враќај се говедо, Кос може тоа да го прави брз е, ти ли желко ќе се враќаш назад. Или понекогаш кога од цел тим Пер е оставен последен човек у одбрана, он на контри ќе брани :LOL:

Но, Мертесакер и Косиелни ни се најдобриот дефанзивен пар од непобедливите навака, како сакате гледајте поарни немавме, а и од некњашните противници убаво се гледа дека воопшто не е лесно да составиш добра дефанзива, не е само да купиш звучни имиња, Мангала и Отаменди коштаа 100 милиони евра па ги гледате на кое ниво се.

Косиелни за тие пари е еден од најдобрите трансфери на Венгер во поново време, се сеќам тогаш си викав многу бре 10 милони фунти (мислам толку беше) за непознат играч од Франција, играл втора лига до некња.

Јас уште стојам на ставот дека Габри-Кош е постабилно дуо од Пер-Кош. Габри е побрз играч, можеби му фали уште малку искуство во лигата за да привикне на темпото, му фали и да си создаде добра комуникација со тимот, но кога станува збор за игра секогаш би го ставил Габриел пред Пер.

Abe ok si e Per, kako partner za Kos. Toa deka Per e neshto posebno ne e, ne go pravete sega vie Nesta ebave. Pozicinoniranje. Aj kje vidime kako kje se pozicionira so Barca. Ja koa kje vidam deka samo on ostanuva na nasha polovina, i koa kje proba da pravi offside zamki (poslednata koga De Bryne izleze eden na eden i samo srekjata ne spasi oti ne zavodija) mi se kreva kosata.

Raka na srce mnogu sme podobreni na igra pri prekini i tuka mislam deka negovoto pozicioniranje doaga do izraz, i za toa priznavam. Svaka mu cast.

Не беше на Кос грешката кога излезе Де Брујн пред гол?

Габриел и Кос може да имаат потенцијал за добро партенрство, но засега таа комбинација нема споредба со Кос/Пер

Не беше на Кос грешката кога излезе Де Брујн пред гол?

Габриел и Кос може да имаат потенцијал за добро партенрство, но засега таа комбинација нема споредба со Кос/Пер

Na eden od niv beshe. Ama ja sum hejter po pravilo i go hejtam Per i zato mislam deka beshe Per. Iako samo ednas ja vidov situacijata. Abe i za Ozil hejtav, pa sea e top. Samo taka neka prodolzham. :D

Кош излета напред за таа ситуација али Пер го стигна и го затвори добро со што не му остави простор за да направи нешто. И никој не го прави Неста али по моабетиве го правите Скилачи ко да е. Но колку и да го хејтамо како што пишав на прсти можат да му се набројат грешке кои и не смо ни примиле гол поради тие. Реално секој греши и има киксови но посебно еден на еден колку и да е спор до сега не сум видел некој да го помине и да го издоминира, Белерин најбрзион играч го издоминираа неколку пати а е 5 пати побрз. За одбрана треба малку повеќе мозок, не треба многу брзина.

Еден на еден кога беше со Навас прележав инфаркт, но сепак се изглупира шпанецот и се реши за најлошата опција(да асистира). Да беше гол сите ќе го пцуевме поради брзината. Инаку освен таа ситуација, си изигра на ниво натпреварот(да не испадне хејт :D).

Еден на еден кога беше со Навас прележав инфаркт, но сепак се изглупира шпанецот и се реши за најлошата опција(да асистира). Да беше гол сите ќе го пцуевме поради брзината. Инаку освен таа ситуација, си изигра на ниво натпреварот(да не испадне хејт :D).

Повеќе на Монреал беше таа грешка, на него му втрча од зад грб Навас. Ако збориш за асистенцијата кон Бони што ја проба.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom