Ветеринарно катче

• Креатор на темата Креатор на темата Скулгрл
  • Време на започнување Време на започнување
Под итно ми треба помош, затворена е ебената ветеринарна амбуланта, отвараат дури утре, ќе морам да го носам во друг град... Мачорот ми се врати со откинато месо од муцката. Треба да се шие, нели? Да му ја исчистам раната со јод додека оди на шиење и може ли да почека до утре? Не крвари моментално.

Немој јод/бетадин, мислам дека е отровно за мачки.

@Agda Beata прaшaв нa фб сo луѓе штo сум кoмуницирaлa и претхoднo зa тaa прoблемaтикa и шo имaaт искуствo вo еднa oд групите. Сoветувaaт дa гo исчистиш сo бетaдин и кoлку мoжеш пoбрзo дa гo oднесеш нa вет, дa пoбaрaш пoмoш oд некoе друштвo зa зaштитa нa живoтни вo близинa aкo не си вo мoжнoст дa гo oднесеш.. Мoже дa дoбие јaкa инфекцијa, сепсa итн, требa aнтибиoтик дa прими нa вет...

Чист бетадин ќе го лиже и ќе повраќа после. Ова ми го имаат мене кажано за мојата мачка што сакав пост оперативна рана да и чистам. Они ги прскаат со некој плав спреј и пудра.

Чист бетадин ќе го лиже и ќе повраќа после. Ова ми го имаат мене кажано за мојата мачка што сакав пост оперативна рана да и чистам. Они ги прскаат со некој плав спреј и пудра.
Дa дa тoј плaвиoт спреј е зa дезинфекцијa и нa мaчки и кучињa гo стaвaaт :) ќе биде дoбрo сигурнo oткaкo ќе гo истретирaaт

Фала ви многу! Среќа во несреќа, само утре е отворено. Да беше некој друг ден ќе трчав во друг град. :( Добар е, си јаде, си има апетит, дури и сака пак да излезе надвор да брка женски, ама нема шанси да го пуштам, нека мјаука колку сака.

Ne mu se sekiraj togas ama ic.Odnesi go utre,kje go bocnat nekoe antibiotikce,edno konce kje mu stavat ako mu stavat,nekoja terapija protiv bolka i nema gajle,kje bide kako nov.
E,posle toa ako ne ti smeta deka kje bide so luzna :D

Ма какво сметање... Го сакам копилето повеќе отколку што се сакам себеси, каков и да е, ќе го сакам највеќе. :)

Ма какво сметање... Го сакам копилето повеќе отколку што се сакам себеси, каков и да е, ќе го сакам највеќе. :)
и од сега коа ќе го носиш по ЖЕНЦКИ обавезно на поводник, голем женкар ти е само за на краток ланец :)

Што бидна со мачето?

Еве го вчера надрогиран.
SAM_4315.JPG

Еве го денес. Свесен, задоволен, најаден и спремен за пејбек тајм надвор, ама не го пуштам деновиве, нека плаче колку сака. :)
(Му се познава лузничка на левата страна)
bfd2d32337004e20b17d0c3378037fde.jpg

Фала ви уште еднаш на сите за советите, многу ми помогнавте.

@Agda Beata Замарам знам :D ама живо ме интересира колку кончиња му ставија,2,3,5?

Не замараш воопшто. Тоа не знам, не бев присутна за време на процедурата, ниту пак кога го земаа од таму, а не можам ни да одгатнам што пишува на документот што ни го дадоа.[DOUBLEPOST=1450513207][/DOUBLEPOST]Пак јас, се будам и гледам скинал едно конче напред. Чаре? Тука е изгор скапо и немам пари постојано да го носам да го шијат, а ништо не ми рекоа ниту за контрола, ниту за чистење на рана... Еве слика.
SAM_4325.JPG

Последно уредено:
Не замараш воопшто. Тоа не знам, не бев присутна за време на процедурата, ниту пак кога го земаа од таму, а не можам ни да одгатнам што пишува на документот што ни го дадоа.[DOUBLEPOST=1450513207][/DOUBLEPOST]Пак јас, се будам и гледам скинал едно конче напред. Чаре? Тука е изгор скапо и немам пари постојано да го носам да го шијат, а ништо не ми рекоа ниту за контрола, ниту за чистење на рана... Еве слика.
Јaви му се нa ветеринaрoт пo телефoн зa сoвет, некa ти oбјaсни штo дa прaвиш aкo дoјде дo oвa и кoгa требa дa oтидеш пaк :)

Го сошија со еден куп конци и ми дадоа лекови да му давам. Плавите конци треба да му ги извадам за 5 дена, или на ветеринар да му ги извадат. Носи елизабетка. Го однесов кај подобар ветеринар овој пат. Моментално лежи и не мрда, посматра со насолзени очи. :place:

Заборавив да ја прашам ветеринарката, дали е океј што не врши голема нужда, а јаде? 3-4 дена е нон стоп дома, само еднаш извршил.

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom