Мигрантите низ Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата GoD.HateUSaLL
  • Време на започнување Време на започнување
Народен Фронт, десничарска партија без никаков антисемитизам? :icon_lol:

Таткото на Марин Ле Пен и поранешен долгогодишен претседател на Народен Фронт има изјава каде што гасните комори на нацистите од втората светска војна ги нарекува "мал детал од
историјата".

Последниве години пробуваат да се отргнат од тие позиции, но фактот е дека анти-семитизмот е длабоко вкоренет во партијата.
Заради тие изјави стариот Ле Пен беше избркан од партијата од страна на родената ќерка. Марин Ле Пен во голема мера ја реформираше партијата и го отстрани антисемитистичкиот елемент и важи за многу поумерен лидер од татко и . Нејзината политика не се темели на антисемитизам, туку на антиисламизам што опфаќа и еврејски гласови. Ако веќе не знаеш барем читај што пишувам.

Толку од мене за овој офтопик. I'm out.

Знаеш дека Герт Вилдерс и неговата партија PVV и Народен Фронт на Ле Пен се две различни работи во две различни земји така?
Па ти ги етикетираше десничарските партии како антисемитски, а јас дадов пример на најсилната десничарска партија во Европа, во друга држава нормално. А примери за антисемизмот на левицата има значително повеќе во историјата. Уствари види го целиот период од 20 век после втората светска војна, претежно антисемитизмот бил промовиран од левицата во светот. Вклучително и спонзорирањето на исламистичките движења на блискиот и далечниот исток попут муслимански браќа, Абу Сајав, Хамас и њима слични од кои денеска произлегле ИД.

Заради тие изјави стариот Ле Пен беше избркан од партијата од страна на родената ќерка. Марин Ле Пен во голема мера ја реформираше партијата и го отстрани антисемитистичкиот елемент и важи за многу поумерен лидер од татко и . Нејзината политика не се темели на антисемитизам, туку на антиисламизам што опфаќа и еврејски гласови. Ако веќе не знаеш барем читај што пишувам.

Толку од мене за овој офтопик. I'm out.

Да да затоа се чудиш зошто еврејските лидери повикуваат да не се гласа за НФ. Оти ја реформирала партијата партијата.

Па ти ги етикетираше десничарските партии како антисемитски, а јас дадов пример на најсилната десничарска партија во Европа, во друга држава нормално. А примери за антисемизмот на левицата има значително повеќе во историјата. Уствари види го целиот период од 20 век после втората светска војна, претежно антисемитизмот бил промовиран од левицата во светот. Вклучително и спонзорирањето на исламистичките движења на блискиот и далечниот исток попут муслимански браќа, Абу Сајав, Хамас и њима слични од кои денеска произлегле ИД.

Каде сум ги етикетирал десничарските лидери како такви? Нели гледаш само дека тоа за НФ го напоменав.

Десничарската партија на Герт Вилдерс PVV и FPÖ на Хајнц Страхе од Австрија негуваат добри односи со Израел додека многу други не се толку пријателски настроени кон нив.

Колку да не се чудиш...
https://en.wikipedia.org/wiki/Geert_Wilders

Еве ти го претседателот на најсилната десничарска партија во Европа, Герт Вилдерс. Човекот не само што нема антисемитски ставови, туку и соработува со Евреите, дури и живеел неколку годиниу во Израел. Иначе поради закани од исламистите не живее на едно место долго време.

Герт Вилдерс е човек пред се е со анти муслимански ставови, лично имам присуствувано на еден настан каде што каде држеше говор и пред све зборуваше против муслиманите, за евреите не стана ни збор.

И да се навратиме на темата за ``бегалците`` ...
12366376_1057621410949019_5399257613852358127_n.jpg

Чистка“ во Идомени, уапсени новинари, протерани хуманитарци (ГАЛЕРИЈА+ВИДЕО)

Грчката полиција од рано утрово започна со селектирање на бегалците и економските мигранти во Идомени, на грчко-македонската граница.

Од кампот во автобуси се качени околу 1.200 мигранти кои ќе бидат пренесени во Атина. Во рок од пет дена ова е втора група која се пренесува од кампот кај кота 59.

Во акцијата на грчката полиција се уапсени и двајца новинари од странски медиуми, а од кампот се протеруваат волонтери и членови на невладини организации кои им помагаа на бегалците.

eidomeni-tweet-ena.JPG

idomeni-bus-pic.JPG

единствено решение е повеќе интеграција, и да, ќе има сигурно некои што ќе го јадат додека да се синхронизираат културите, можда тоа ќе бидам и јас, јебига, али подобро во секој случај од алтернативата којашто е целосно забарикадирање во сопствениот атар...
Во каков ли филм живееш ти?
Сакаш да не убедиш дека „мора да го јадеме“? Дека е подобра алтернатива „да го јадеме“, отколку да ја браниме сопствената култура, и сопствениот идентитет, во сопствена држава? :cautious:

иди ти живеј во Иран, Пакистан Сомалија и слична боранија од држави, чим нема војна сигурно е милина.
И...?
Според тебе решението е „Пакистан, Сомалија и слични боранија држави“ да ги донесеме во Европа?

Тоа не е либерализам, тоа е тешко откачување од реалноста. Најпосле, кога Пакистан, Сомалија и сличните боранија држави ќе ги донесеме во Европа... Потоа каде ќе „бегаме“ сите заедно? :cautious:

Во каков ли филм живееш ти?
Сакаш да не убедиш дека „мора да го јадеме“? Дека е подобра алтернатива „да го јадеме“, отколку да ја браниме сопствената култура, и сопствениот идентитет, во сопствена држава? :cautious:
ако избереме тотално одбивање, објавување непријателство и директна конфронтација, ќе го јадеме масовно сите. го бирам помалото од двете зла.

И...?
Според тебе решението е „Пакистан, Сомалија и слични боранија држави“ да ги донесеме во Европа?

Тоа не е либерализам, тоа е тешко откачување од реалноста. Најпосле, кога Пакистан, Сомалија и сличните боранија држави ќе ги донесеме во Европа... Потоа каде ќе „бегаме“ сите заедно? :cautious:
не "носиме" никого, поготово не цели држави и нивните системи, туку луѓето, индивидуите, кои бегаат од тие системи.

http://www.kanal5.mk/vesti_detail.asp?ID=85593

Грциве на 6ипол се прават или намерно вршат притисок,не ја затвори мк границата, туку Австрија, Словенија, Хрватска и Србија..........ама нив не ги спомнувааат, и после некој тука ке ме убедува дека не сакааат да ни го префрлат проблемот.

толку шетање, натаму наваму,сигурно е поскапо одколку веднаш да ги качеле на ефтин чартер правец Германија :D
http://www.kanal5.mk/vesti_detail.asp?ID=85593

Грциве на 6ипол се прават или намерно вршат притисок,не ја затвори мк границата, туку Австрија, Словенија, Хрватска и Србија..........ама нив не ги спомнувааат, и после некој тука ке ме убедува дека не сакааат да ни го префрлат проблемот.

ГРУПА МАРОКАНЦИ ФАТЕНИ НА ГРЧКО-АЛБАНСКАТА ГРАНИЦА

http://www.utrinski.mk/?ItemID=14B177FEC64A854B8376D753C2A28A2A&arc=1

Macedonia is fortifying the border with Greece at the border crossing of Medzitija Macedonia has started build a second fence on the border with Greece, one in Gevgelija, as there is a desire to work better and control the tide of migrants coming in, said a military source in Skopje to the Balkan network of “Radio Free Europe” who reported on it. “We will raise the border area of Medzitlija “ said the AFP Macedonian military source, who wished to remain anonymous. According to him, that part of the border is penetrable and therefore this would prevent any illegal migrants coming though. Macedonia on November 19 began to carry out q selection of migrants on the basis of which country they come, after this decision was made protest began. In late November, however, the construction of three kilometres long fence had been completed on the border with Greece at Bogorodica Gevgelija.

единствено решение е повеќе интеграција, и да, ќе има сигурно некои што ќе го јадат додека да се синхронизираат културите, можда тоа ќе бидам и јас, јебига, али подобро во секој случај од алтернативата којашто е целосно забарикадирање во сопствениот атар...
не "носиме" никого, поготово не цели држави и нивните системи, туку луѓето, индивидуите, кои бегаат од тие системи.
Тие луѓе се дел од средината од која бегаат. Уште полошо, тие луѓе се припадници на култура (тесно поврзана со нивната устрана религија) која не се ни обидува да се интегрира со културата на мнозинството. Тие луѓе не ни знаат што значи поимот културна толеранција, а таа „синхронизација на културите“ за која бладаш за нив се сведува на насилно наметнување на своите вредности (религија) врз сите останати.

ако избереме тотално одбивање, објавување непријателство и директна конфронтација, ќе го јадеме масовно сите. го бирам помалото од двете зла.
Очигледно е дека никогаш не си добил неформално образование, никогаш не си искусил како работите функционираат на улица и на маалските игралишта и собиралишта. Повеќе од извесно е дека си раснел како мамино милениче, без реално искуство

Жално е што постојат подоста такви луѓе како тебе, толку сте заслепени од розовите приказни за толераност на која ве програмира социјалниот инжинеринг на модерниот квази-либерализам, да единствено нешто што можеби ќе ве разбуди е некој заебно јак (метофорички) шамар - нешто што навистина не ти го посакувам, не затоа што сум загрижен за твојата добросостојба, туку затоа што тој „шамар“ би не удрил сите овде, без разлика дали сме будни или заспани како тебе.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom