- Член од
- 2 август 2014
- Мислења
- 1.785
- Поени од реакции
- 4.148
[/QUOTE]
Toa sto imas subjektivno custvo deka ja ladi prostorijata e netocno (koga odat vo defrost klimite rabotat so mal kapacitet od 500-800 W ) i nemaat nitu vreme, kapacitet i moznost( poradi zatvorenite krilca i nevrtenje na ventilatorot) da ja razladat prostorijata. Taa kobna minuta e premalku za toa, a i ne veruvam deka e togas i otidena vo ladenje, tuka samo go provetruva izmenuvacot od mozebi zaostanatata toplina......
Ova sto mislis deka si kupil pogresna klima VOOPSTO ne e tocno, tvojata klima za dadenite pari ne e nisto podolu od ovie kineski sto se propagiraat ovde. Sepak e MIDEA dobar i poznat brend nisto polos od drugite kinezi, TOSHIBA ne bi vlegla vo dil so niv ako ne e taka.
Toa samo znaci deka onoj sto ja proektiral klimata ( vo tvojov slucaj MIDEA) smetal deka pred pocetokot na defrostot i duvanje od 1 min, treba da se odzeme zaostanatata toplina od izmenuvacot ( vo prethodniot ciklus izmenuvacot e vrel) za da ne dojde naglo ladenje so ladniot freon i pukanje na izmenuvacot..... Mnogu podobra opcija e koga postignuva zadadena temperatura da prodolzi uste malku so duvanje, pa posle da odi vo defrost, no sto e tuka e: svati go ova kako zastitna merka, malku neprijatna no mnogu korisna.Uste vo proletta kupiv Vivax 12AECI...Se duri ne fatija maglite vo Bitola bev prezadovolen od istata.. E koga zaladi i koga fatija maglite pocna da vleguva vo defrost i toa na sekoi 40 min ako ne i pobrzo...Citajki go forumov gledam deka sum pogresil vo vrska so istata, da procitav porano ke bi se odlucel za druga klima na primer,no sto e tuka...Prasanjeto mi e, aj sto vleguva klimata vo defrost (istitiot trae ne poveke od 5-6min) ...Ne mi e jasno zosto koga ke vlezi vo derost t.e. Koga ke se pojavi Df znakot na displejot na vnatresnata edinica...pocnuva da duva laden vozduh skoro for 1 min so brzina na koja sto e namesten ventilatorot a duri potoa vnatresnata edinica prestanuva da duva duri trae defeostot i potoa otkoga ke izleze pocnuva da duva toplo..Inaku skoro sekogas mi e namestena T na 23 i ventilatorot na avtomatski...gream 30 m2 .Me nervira ladniot vozduh koga ke vleze vo defeost toj ja zaladuva prethodno stoplenata prostorija ..Zosto e toa taka?
Toa sto imas subjektivno custvo deka ja ladi prostorijata e netocno (koga odat vo defrost klimite rabotat so mal kapacitet od 500-800 W ) i nemaat nitu vreme, kapacitet i moznost( poradi zatvorenite krilca i nevrtenje na ventilatorot) da ja razladat prostorijata. Taa kobna minuta e premalku za toa, a i ne veruvam deka e togas i otidena vo ladenje, tuka samo go provetruva izmenuvacot od mozebi zaostanatata toplina......
Ova sto mislis deka si kupil pogresna klima VOOPSTO ne e tocno, tvojata klima za dadenite pari ne e nisto podolu od ovie kineski sto se propagiraat ovde. Sepak e MIDEA dobar i poznat brend nisto polos od drugite kinezi, TOSHIBA ne bi vlegla vo dil so niv ako ne e taka.
Последно уредено: