Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

• Креатор на темата Креатор на темата Струмикс
  • Време на започнување Време на започнување
pa podobro povolna otkolku nova sto za 1 god cenat ke i padne za 30% a i dobra kola za 15.000 evra e nema pominato mn i 2009 god mislam nema da zgresam sepak fala za sovetite

I te kako ke zgresis, kupuvas jak benzinec,so turbina. Kolku ocekuvas toj da trosi?Ispod 11-12 litra niz grad ne e sigurno.Baska so nema ni majstori za tie koli kaj nas. Golema potrosuvacka,skap i slab benzin kaj nas, skapa registracija,ne uki majstori.Sepak ti si znaes,kolata kako kola e avion,so srekja.

nisto druze se predomisliv najdov druga za 15.000 evra a i mn poveke mi se dopagja i veruvam i vas mozit ako ste od skopje ja znaete i ke mi kazete plus inforcija i se nadevam deka ke ja zemam zacuvana mn e i plus s - line
http://www.pazar3.mk/mk/Listing/AdDetail/Index/2159234-AUDI-A5-1-8-TFSI-S-LINE-170-KS-09--

Ovaj laze za potrosuvackata.Nema sansi benzinec tolku da trosi.ja imam a4 tdi od 2012 i gradska nekad pokazuva 13 litri na 100km pogotovo sea zimno vreme so a/c i greaci.Mereno so poln rezervoar ispagja okolu 10l/100 gradska.

pa podobro povolna otkolku nova sto za 1 god cenat ke i padne za 30% a i dobra kola za 15.000 evra e nema pominato mn i 2009 god mislam nema da zgresam sepak fala za sovetite
Нова кола се купува ако мислиш да ја возиш следните15-20 години.[DOUBLEPOST=1449602222][/DOUBLEPOST]
Да бе да , хименот на магарето,а не коњ [emoji23][emoji23][emoji23]

Sent from my iPad Air 2 using Tapatalk
Не на биволот ама најлоните на седиштата и тапацирите секако прв ќе ги скинам и ќе ми мириса на ново а не на заварувано,китирано,фарбано па скриено со мирис од парфеми

За 22-23к евра од автосалон ќе си купам нова кола па прв да и го скинам хименот

Има голем избор на нови и убави коли за тие пари...Шкода Октавија,Сеат Ексео,Рено Меган,лимузини и пол..Јас би одел на таа варијанта,гланц НОВО.

Коа возам ми тресе на волан така мрда лево десно
( обично коа држам со една рака или без, со 2 раци не се осеќа скоро ич ) сеа дали е проблем до криви бандажи? дали е до дисковите треба д асе рамнат? или пак сосем друго некој дефект на предница... помош?

( обично коа држам со една рака или без, со 2 раци не се осеќа скоро ич ) сеа дали е проблем до криви бандажи? дали е до дисковите треба д асе рамнат? или пак сосем друго некој дефект на предница... помош?
На која брзина чуствуваш? Можеби треба балансирање или центрирање на предница, доколку на кочење тресе, дискови..

Sent from my Note 3 [SM-N9005] using Tapatalk

nisto druze se predomisliv najdov druga za 15.000 evra a i mn poveke mi se dopagja i veruvam i vas mozit ako ste od skopje ja znaete i ke mi kazete plus inforcija i se nadevam deka ke ja zemam zacuvana mn e i plus s - line
http://www.pazar3.mk/mk/Listing/AdDetail/Index/2159234-AUDI-A5-1-8-TFSI-S-LINE-170-KS-09--

Уф уф уф ... Ја не би го ни гледал ова...Бегај од бензинец кој е скоро тон и половина тежок... Потрошувачката на гориво на овој му е 2 пати од таа што он ја има пишано... Без разлика колку е нова, за тој мотор немаш асален сервис кај нас, а овластениве ке те одерат жив... Второ немаш асален бензин исто така, а и не верувам дека ке ти е ОК да ти лапа 15 и кусур литри низ град... За предходните две - Ауди-то би го избрал ради моторот со 170 кс, а Пасат-от ради DSG мењачот и опремата, комбинација од 2-те пример 170 кс со DSG е најпожелна кај мене, па не е толку битно дали ке е Пасат ЦЦ или А5 ( иако и јас сум вљубеник во Ауди ) ама генерално гледано 2 релативно исти коли, од иста групација, што значи делат многу работи во поглед на технологија... Друго ја што би направил кога би броел кеш толку пари е следно - си идам у Порше Македонија и си бирам нова Шкода Суперб со 2.0 TDI 190 кс со DSG мењач и Ambition ниво на опрема која кошта 29 000 и сигурно ке добијам најмалку 3 000 евра попуст за плаќање во кеш, па така за 25 - 26 000 евра ке имам ново возило, со 0000 на километражникот и гаранција, наместо за малку помалку пари да имам половно со изминати км кои ја би ги направил во следните 7-10 год активно возење, па било со беџ од Ауди или ФВ... А верувај новиот Суперб е извонредно возило, немој да се плашиш од името, пошто добиваш иста технологија од ФВ и Ауди по знатно помала цена, ама според мене ова е колиште споредено со двете меѓу кои се двоумиш... Имаш и опција Octavia RS TDI 2.0 184 кс со DSG по цена од 25 000 евра... Нема да набројувам други нови возила во тој ценовен ранг пошто искрено мене многу ми се допаѓаат новите Шкод-и, ама секако вреди да се погледне и новата Мазда 6 или Тојота Авенсис... Ама тоа сум јас и ова е моето мислење и мојот совет, а ти како те учи паметот...

Ако упте не си земал подобро немој Бензинец само ТДИ утка нема

Sent from my iPad Air 2 using Tapatalk

На која брзина чуствуваш? Можеби треба балансирање или центрирање на предница, доколку на кочење тресе, дискови..

Sent from my Note 3 [SM-N9005] using Tapatalk
Па негде на 40км споро,и негде побрзо 70-80км балансира ги али па покажа исто тресење на волан...

Тачно, кола се купува 2-3 години стара, баш ради наглото паѓање на цената првите 2 години со околу 50% без разлика на тоа колку е возена.
Кола на две години дефинитивно нема дефекти, једино е могуче фабрички грешки кои подлежат на гаранција.[DOUBLEPOST=1449659120][/DOUBLEPOST]
Провери ја компресијата на гумите, можно е да треба да ги балансираш повторно, ако и тоа не помага оди на технички, центрирањето на предница е бесплатно во АМСМ.

Мислење за 530D E60 2008ма Аутоматик. Другар го има прв газда е, има направено 180,000 на него. Не сум размислувал за ваква кола поради тоа што многу канти има кај нас, али вака малце размислувам бидејќи е од него. Да ве прашам вие што мислите. Како е издржлив моторот и останати трошоци? Знам дека е поскапо од обичниве возила но колку?

Тресењето може да е од криви гуми,спони на волан или јабучици.
Затоа оди кај што центрираат предница и ке ти кажат каков проблем имаш.[DOUBLEPOST=1449684296][/DOUBLEPOST]
Мислење за 530D E60 2008ма Аутоматик. Другар го има прв газда е, има направено 180,000 на него. Не сум размислувал за ваква кола поради тоа што многу канти има кај нас, али вака малце размислувам бидејќи е од него. Да ве прашам вие што мислите. Како е издржлив моторот и останати трошоци? Знам дека е поскапо од обичниве возила но колку?
Топ кола која троши во зависност како ја возиш и доста солена е за одржување.

Дали некој знае зошто ми светнува оваа сијаличка горе на сликата? Во проспектот за автомобилот ја нема објаснето истатаuploadfromtaptalk1449684479107.jpg

Sent from my 6036Y using Tapatalk

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom