Нови цени на ЈСП, бесплатен превоз за студентите

• Креатор на темата Креатор на темата Xibalba
  • Време на започнување Време на започнување
Јебига и ја не спагам во ни една група нити па некогаш ке се возам во градски превоз ама битно сакам да плукам, мерак ми е

Sent from my SM-N9005 using Tapatalk
И јас одсега нема да се возам со градски превоз како поддршка и солидарност со угнетените.

И јас одсега нема да се возам со градски превоз како поддршка и солидарност со угнетените.
Барај им да ти купат кола. На Верушевски ќе му купеле, да не го угнетеа.

Со оглед на обврските и интересите у живот и немам баш простор многу за правење освен тоа на избори да го направам. Али вишата македонска интелигенција таканаречена студенти, што у живот најголема грижа и е кај ќе пие кафе вечер, сигурно има многу повеќе простор за правење. Ко што реков, ниеден ручек не останал неплатен, прашањето е само кој ќе го плаќа? Можеби некои твои идни колеги ќе треба да полагаат и екстерно, ама ти нема да бидеш студент тогаш нели? Пошто сто стапа по туѓ грб никогаш не болат.
Епа да ти подобјаснам,не си само ти што немаш простор за многу правење туку цела држава нема. Ни на избори ни било каде,студентите уште помалце.
Студентите праат како што ќе им кажат дома бидејки зависат од родителите,затоа и најмалце мерки има за студенти. Не мора да ги купат бидејки цела фамилија им е купена дома веќе. Не очекувај деца револуција да праат.

Што се` нема да се изначиташ, страшна работа.

Те оставаат на цедило, онака уште не стигнати приходите ти веќе знаеш дека немаш доволно ни за да се наречеш сиромав. Ти пуштаат слободен превоз и очекуваат да им кажеш „Фала“. На што да кажам фала бе? На што?

Што се` нема да се изначиташ, страшна работа.

Те оставаат на цедило, онака уште не стигнати приходите ти веќе знаеш дека немаш доволно ни за да се наречеш сиромав. Ти пуштаат слободен превоз и очекуваат да им кажеш „Фала“. На што да кажам фала бе? На што?
На пастирот што ти буричка во сопствениот џеб

Sent from my SM-N9005 using Tapatalk

Се се сведува на тоа дека Студентски Пленум треба да организира уште еден протест. Исто како и нивниот втор и трет протест целта ќе биде да бидат солидарни со идните студенти иако ова не ги засега нив.
Помина многу време оттогаш, али тешка глупост тропна сега. :D Нека ти текне зошто, ја нема да навлагам у дискусија на таа тема, смачено ми е, сум зборел, прсти ме заболеле од пишување.

Ја незнам да почне овој по логори да затвара луѓе а да каже од денес без пари книги за студентите пак не ќе моеш лош збор да кажеш според логикава на мрсулчињава што постнуваат од штаб xD

Еј брао супер, кажете кога народов ќе се опамети, пошто саде зелкари сме.

Кој и да победи ништо нема да се смени џабе се надеваме на нешто треба сите да ги испратиме во гренланд да одморат од политика да лобар риби и да бркаат поларни мечки да дојдат нови луѓе со визија млади а не ова шлајмот

Најтрагично ми е што членови што ( претпоставувам ) врска немаат ( уствари знам ) како уствари изгледа животот на студент сместен во студентски дом се праат тука паметни , како тоа веруваат во "реновираните" домови , како тоа еден таблет , ваучер , лап топ го решаваат животот на еден студент , гледајки го сето тоа на ТВ , на Сител или небитно на интернет по некој бош портали. И после тука идат со муабети .. Ејј ти дадоа ваучер , еееј ти дадоа бесплатен јавен превоз , еееј ви ги опремија лабораториите ( i mean wtf? ) , не знам зошто се жалите .. се ви исполнија!!

Да опишам малце , доколку мензата во Стив е океј , полна во секое време .. не барам многу јас сум задоволен и со парче салама и кашкавал/сирење јас би трошел неделно некои 500 денари. Секако нели зошто јас сум студент па и јас сакам кафе да пијам ( нели за тоа само постоиме ) , и јас го сакам тој луксуз. Чат пат многу нормално ќе се најде некој трошок , за кого цигари ,еден оброк можеби надвор од менза и сл нешто , можеби нешто од факс ќе има материјали за копирање . Скромни 500 денари за никаков луксуз , едноставно живеам нели. Е сега од овие тука сезнајковциве , што ситуацијата ја знаат само од ТВ и интернет јас би им препорачал да прошетаат малце по студентските домови. Бонските продавници се празни секаде. Од мензите само во Кузман може да се каже солидна , јас конкретно го зимам Стив. Мензата е празна. Јадење има во определени саати , кратко трае и ретко дали може секој баш да јаде во тој момент. Обично тоа е 11 саат , повеќето нели си ги извршуваат обврските во тоа време и во 5 часот кога има стек , е тогаш другари ти е исто како кога Хитлер ги редел евреите за да им даде леб. Редица дури и надвор од мензата , за последните не ни морам да потенцирам , стек - нема ! Поради овие причини , немајки значи доволно храна , моите трошкови не се 500 денари туку 1500 денари , затоа што јас 3-4 пати морам да мислам од каде ќе купам јадење.

Бесплатниот јавен превоз ми е компензанција за празната менза? ..Што е побитно да иам храна или бесплатен превоз? ..За мене приоритет е да иам храна , бесплатниот превоз е сосема океј да , ама прво ги сакам основите услови за живот.
Мене да ви кажам кур ме заболе и за партии и за пленуми и за се. Јас сакам да живеам како човек пред се!

Најтрагично ми е што членови што ( претпоставувам ) врска немаат ( уствари знам ) како уствари изгледа животот на студент сместен во студентски дом се праат тука паметни , како тоа веруваат во "реновираните" домови , како тоа еден таблет , ваучер , лап топ го решаваат животот на еден студент , гледајки го сето тоа на ТВ , на Сител или небитно на интернет по некој бош портали. И после тука идат со муабети .. Ејј ти дадоа ваучер , еееј ти дадоа бесплатен јавен превоз , еееј ви ги опремија лабораториите ( i mean wtf? ) , не знам зошто се жалите .. се ви исполнија!!

Да опишам малце , доколку мензата во Стив е океј , полна во секое време .. не барам многу јас сум задоволен и со парче салама и кашкавал/сирење јас би трошел неделно некои 500 денари. Секако нели зошто јас сум студент па и јас сакам кафе да пијам ( нели за тоа само постоиме ) , и јас го сакам тој луксуз. Чат пат многу нормално ќе се најде некој трошок , за кого цигари ,еден оброк можеби надвор од менза и сл нешто , можеби нешто од факс ќе има материјали за копирање . Скромни 500 денари за никаков луксуз , едноставно живеам нели. Е сега од овие тука сезнајковциве , што ситуацијата ја знаат само од ТВ и интернет јас би им препорачал да прошетаат малце по студентските домови. Бонските продавници се празни секаде. Од мензите само во Кузман може да се каже солидна , јас конкретно го зимам Стив. Мензата е празна. Јадење има во определени саати , кратко трае и ретко дали може секој баш да јаде во тој момент. Обично тоа е 11 саат , повеќето нели си ги извршуваат обврските во тоа време и во 5 часот кога има стек , е тогаш другари ти е исто како кога Хитлер ги редел евреите за да им даде леб. Редица дури и надвор од мензата , за последните не ни морам да потенцирам , стек - нема ! Поради овие причини , немајки значи доволно храна , моите трошкови не се 500 денари туку 1500 денари , затоа што јас 3-4 пати морам да мислам од каде ќе купам јадење.

Бесплатниот јавен превоз ми е компензанција за празната менза? ..Што е побитно да иам храна или бесплатен превоз? ..За мене приоритет е да иам храна , бесплатниот превоз е сосема океј да , ама прво ги сакам основите услови за живот.
Мене да ви кажам кур ме заболе и за партии и за пленуми и за се. Јас сакам да живеам како човек пред се!

Dzabe se objasnuvas. Istite lugje sto se na site vakvi temi ke ti objasnat strucno i ke probaat da te ubedat deka ne e taka, iako go osekjas na tvoja koza. Ebenje u zdrav mozok se vika toa.
Na Makedonce zivotnoto moto sto mu e ? Trpenie, spasenie... zatoa i takva e situacijata.

Тоа е прашањето. Зошто во студентските домови нема храна и зошто таа храна не е препорачлива за луѓе? Само за ваква ствар во нормални држави некој треба да понесе одговорност. Можда пастирот да отидеше на едно роуд шоу низ Скопјево ќе дознаеше што му се случува низ царштината. Ама што да праи, зафатен човек, не може да постигне од толку ленти сечење. Вие до тогаш трева пасете, кај и да е ќе помине пастирот и од лице место ќе му се јави на Ставре сместа да најде пари бар за еден оброк дневно по човек. Три многу ќе ви бидат плус станувате дел од кампањата за здрав живот преку здрава диета.

И конечно да заклучиме - бесплатниот превоз е многу лош потег. Не знам зошто @Branchez воопшто ја отвори темата. Веројатно премногу гледа Сител.

И конечно да заклучиме - бесплатниот превоз е многу лош потег. Не знам зошто @Branchez воопшто ја отвори темата. Веројатно премногу гледа Сител.

Како вешто ја користиш иронијата, сигурно барем еднаш имаш победено на оние натпреварите во држење говори...

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom