Wizz Air летови од/до Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата Apple
  • Време на започнување Време на започнување
Wizzair од денеска ги воведе Братислава, Берлин и Копенхаген како нови линии од Скопје. Наздравје :)
Заш бе од Охрид не воведија нешто за Германија???

Wizzair од денеска ги воведе Братислава, Берлин и Копенхаген како нови линии од Скопје. Наздравје :)
Конечно Берлин :) Има веќе датум од кога почнуваат со летови од Берлин?

Конечно Берлин :) Има веќе датум од кога почнуваат со летови од Берлин?
wizzair-destinacii%281%29.jpg

ЛАни ова време ми откажаа лет за Бергамо , ради магла, сега во сабота пак летам на иста релација и пак гледам доста откажани летови денес ради магла, па у пичку матер ова е најлош аеродром во светот секоја ебенеа зима магла... и како тоа пренасочуваат доста од летовите преку Охрид , а некој пак ги откажуваат без можност да летат од ОХрид ? како ги селектираат... лани до последен момент ми кажуваа дека ќе се лета , кисневме на аеродром 150 патници како млади невести и на крај го откажаа... неможат да го пренасочат преку Охрид на времено ?

А мене ме инересира за тие летови кои се пренасочени кон Охрид, дали аеродромот има организиран превоз или пак патниците треба сами да си се снајдат?

А мене ме инересира за тие летови кои се пренасочени кон Охрид, дали аеродромот има организиран превоз или пак патниците треба сами да си се снајдат?
Има организиран превоз.

Да, да, изгледа и оваа година исто како и лани, маглата ќе праве голем проблем на скопскиот аеродром! :cautious:

Некои на кружење, некои кон Охрид, Приштина ...Via build.mk/flightradar24.com
1234_1.png

wizz2.png
А вториов изгледа се премислувал дали накај Скопје дали накај Охрид (сабајлето полетал од Ох).А можда и го збунила маглата во Пелагонија :Dwizz.png

Screenshot_2.png

Последно уредено:
ЛАни ова време ми откажаа лет за Бергамо , ради магла, сега во сабота пак летам на иста релација и пак гледам доста откажани летови денес ради магла, па у пичку матер ова е најлош аеродром во светот секоја ебенеа зима магла... и како тоа пренасочуваат доста од летовите преку Охрид , а некој пак ги откажуваат без можност да летат од ОХрид ? како ги селектираат... лани до последен момент ми кажуваа дека ќе се лета , кисневме на аеродром 150 патници како млади невести и на крај го откажаа... неможат да го пренасочат преку Охрид на времено ?
Vo vremenski priliki so magla toa e delovna odluka na Avikompanijata dali ke gi prenasoci preku Ohrid letovite ili preku Pristina, Vo toj slucaj Aviokompanijata organizira I prevoz.

Во понеделникот на 7-ми направив онлајн резервација за повратна до Барселона и избрав плаќање со банковен налог. добив и број за потврда на резервацијата меѓутоа искрснаа обврски и не стигнав да отидам до комерцијална да платам. Вторникот беше неработен а во средата не се обидов бидејќи во мејлот што ми стигна стои: Плаќањето мора да се оствари за 24 часа од резервацијата или таа ќе биде откажана. Е сега проблемот е во тоа што сакам да направам нова резервација за истиот лет но не можам бидејќи сеуште стои статусот: Вашата резервација е на чекање!
Имал ли некој вакво искуство? Морам да чекам да се тргне ова "Вашата резервација е на чекање!" за да можам да направам нова?

Минатата недела се враќав и за да се донесам оваа опција ми беше најефтина. Земав приорити и носев ранец за лаптоп (16,4" значи е малку поголем од мала кабинска торба, ама не ми беше преполн не претерував) + мала кабинска торба никаков проблем не немав кога се чекирав. При што на торбицата ми ставија дека е голем кабински багаж ознака, а на ранецот ми ставија дека е мал кабински багаж.

Go imam sledniov problem: imam wizz discount group, so se doplakjat 50 evra. Kupiv karta da si idam doma, ja cekirav i znacit na samava karta vo pdf-format pisit gore privilege pass. Problemot e so ako se logiram na wizzair pisit deka nemam privelege pass. Dali mozam da zemam kompjuterska torba plus osven regularnata small cabin bag? Poradi faktot so imam membership mi davase i prethodno priority boarding samo mene a ne na tie so patuvaja zaedno so mene, ama ne sum siguren za torbava kompjuterska so bi mozel da ja imam pokraj small cabin bag.

Е тоа незнам да ти го одговорам. Јас си платив плус за приоритетен и го добив, ама ако на картата ти пишува дека имаш приоритетен бординг би требало да смееш да носиш плус торба за лаптоп

Е тоа незнам да ти го одговорам. Јас си платив плус за приоритетен и го добив, ама ако на картата ти пишува дека имаш приоритетен бординг би требало да смееш да носиш плус торба за лаптоп

Na kartava pisit privilege pass... valjda vo to e vkluceno i priority boarding a vo to e vklucena i kompjuterska torba plus (se nadevam ne gresam)... a priority boarding nikoas ne sum platil a mi davale poso imam membership... kako i da e fala na odgovorot :))

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom