Како да кажам на моите дека сум ГЕЈ и како вие би изреагирале ако вашето дете е геј?

• Креатор на темата Креатор на темата Newguy123
  • Време на започнување Време на започнување

Како вие би реагирале?

• Вкупно гласачи
    164
Sekoj roditel posakuva se najdobro za svoeto dete.Homoseksulnosta seuste na Balkanot e tabu tema.No ostotaka sekoj roditel si go prifaka svoeto dete kakvo i da e kako dar od Boga. Se pomiruva so realnosta ako toa e negov izbor i e svesen i odgovoren za postapkite.Sepak mislam deka treba se da se kaze na roditelite.Poarno e deteto da im kaze odkolku komsiite. Roditeli se i najbliski vi se

Sent from my GT-S6500D using Tapatalk 2
Чекаат прво законот за педери да се донеси, па после на сите ке им кажеле дека се педери, посебно на роднините. Сега срамота било башка и ке ги заебавале и осудувале од околината дека не се нормални. Само тоа ги спречва моментално, ништо друго.

Мило ми е што гледам најмногу гласови за прфаќање. Во овој живот од 50 години не вреди да се криеш и срамиш од тоа што си. :)

Gay-Flag-e1381165382541.jpg

Можеш, ама и не мораш да им кажеш. Твојата сексуална ориентација не е нивна работа!
Ова.

Ја би те советувал да не им кажуваш. Стани независен, и кога ќе ти биде сеедно дали ќе те прифатат или не, тогаш сподели го со нив ко фан фект. Нивен проблем ќе биде дали ќе прифатат. Прифаќањето сега е твој проблем повеќе отколку нивен. Ако те избркаат од дома, тешко дека би успеал да постигнеш некад нешто у животот.

Пресели се некаде каде хомосексуалноста е општо прифатлива, не за друго, за да имаш нормален живот. А, зошто имаш потреба да им кажиш на твоите кој си и што си? Ко демек јас дома на моите им кажвам дека вчера имав секс со женската или сум се лапал со некоја девојка.
А, за то како периодов никнавте од сите страни хомосексуалци, повеќе лезбејки поточно, е муабет на друга тема.
И убо рече некој погоре, биди шо ќе бидиш, само немој педер во душата да бидиш. Сфаќаш?
Инаку како тинејџери барем 90% сме се запрашале да не сме случајно геј, се дур не ја видиш комшивката по хеланки :drk:. Хормоните сами ќе си кажат.
П.С. И јас не се палам на Памела Андерсон. Повеќе сум по Кармен Електра.

Лично дома не би сакал да имам педер и би го замолил да го напушти живеалиштето.
Но да не ме разберат погрешно, не е тоа од некоја омраза туку од здравствено хигиенски и санитарни причини, не од нешто друго. Прочитав доста медицински и научни истражувања кои кажуваат дека кај педерите многу пати повеќе се застапени физички и психички болести и пореметувања. Не знам дали некој би сакал дома да седнува на иста ВЦ шоља, користи ист пешкир, пајнци, чаши... со особа која има голема веројатност да е носител или преносител на некои мошне тешки и опасни болести, вируси, габи, бактерии, паразити...
Hajcлично би било кога на пример дома би чувале стаорец за галениче и му дозволиле да трчка и грицка и кака наоколу и да оди повремено в канализација па да в се врати пак дома да го галите и храните
Башка е и големата стапка на самоубиства меѓу нив, така да би било доста непријатно да се вратиш дом и најдеш стано испрскан со крв од пресечени вени, или да се ниша од лустер в дневна или да скокне и падне на колата на комшијата под балкун...

Па не ми се верува дека имаш многу читано во животот

Сум ја промашила страната Хомофоб.ком
Споредуваш стаорец со човек, нејсе. На крај, темата не е за тебе или за мене.

Мој одговор: Твојата сексуалност е твоја работа ничија друга.

Кажи им кога ќе процениш дека е време.
Како би изреагирал ако е моето дете геј? Никако, тоа е ко да ме прашаш како би изреагирал ако моето дете е женско а не машко. Каков пол сака нека е и каква сака сексуална ориентација нека има доколку е добро оформена личност со морални вредности, ќе бидам најгорд татко на тоа дете.

Пропаст...
О, боже каде ти згрешив.

Најверојатно, тоа би било мојата реакција.(но сигурно не би го кажал тоа на глас, би си премолчел во тој момент за да не ги повредам неговите чуства а и со отворено негирање и репресија не се решава ништо затоа што било што да кажеш против него или гејевите едниот ке биде етикетиран како хомофоб а другиот по автоматизам во стрејтофоб а и во тој момент може секогаш да ти ја затвори устата со една пословица што е жива вистина дека =крв вода не станува).

Последно уредено:
Лично дома не би сакал да имам педер и би го замолил да го напушти живеалиштето.
Но да не ме разберат погрешно, не е тоа од некоја омраза туку од здравствено хигиенски и санитарни причини, не од нешто друго. Прочитав доста медицински и научни истражувања кои кажуваат дека кај педерите многу пати повеќе се застапени физички и психички болести и пореметувања. Не знам дали некој би сакал дома да седнува на иста ВЦ шоља, користи ист пешкир, пајнци, чаши... со особа која има голема веројатност да е носител или преносител на некои мошне тешки и опасни болести, вируси, габи, бактерии, паразити...
Hajcлично би било кога на пример дома би чувале стаорец за галениче и му дозволиле да трчка и грицка и кака наоколу и да оди повремено в канализација па да в се врати пак дома да го галите и храните
Башка е и големата стапка на самоубиства меѓу нив, така да би било доста непријатно да се вратиш дом и најдеш стано испрскан со крв од пресечени вени, или да се ниша од лустер в дневна или да скокне и падне на колата на комшијата под балкун...
:tapp::facepalm:

нема зборови со кои што ќе се опише твојов став...

Ако си мушко донеси ја најружната женска дома. Кога ќе те праша татко ти „Сине што праиш со оваа, кажи му дека си педер.

Идејата е да им ја смениш појдовната точка, ќе им олесни малце дека немаш ништо со неа, али ќе добијат после и мал шок. Ќе бидеш квит.

Исто пали да им кажеш дека веќе имаш дечко којшто е богат и положаен и дека ќе имаш успех у кариера.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom