Помош, не ми се отвораат неколку македонски сајтови

• Креатор на темата Креатор на темата Ptolomej
  • Време на започнување Време на започнување

Ptolomej

Дрвен адвокат
Член од
7 август 2005
Мислења
1.769
Поени од реакции
1.061
Имам проблем со отворањето на неколку македонски сајтови . Веќе 2 или 3 месеци воопшто неможам да ги отворам веб страните на некои македонски весници ( Вест , Вечер ) а исто така и стрaницата на Media.mk . Кога и да пробам да отворам некоја од овие страни , ми излегува Problem loading page т.е. Server not found .Ова се случува во последниве 2-3 месеци и во овој период воопшто неможам да пристапам на никоја од овие 3 страници ( Вест , Вечер и Media.mk ) . Со никој друг веб сајт немам ваков проблем било да се работи за наш или странски сајт . Овој проблем го имам без разлика дали ги отворам страните со Мозила или со Хром . Значи ни со Мозила ниту со Хром не сака да ги отвори овие конкретни 3 сајта . Ова е вака од пред 2-3 месеци , иначе предходно најнормално ги отвораше овие 3 страни . Како што напишав и погоре , со било кој друг сајт немам никаков проблем да го отворам . Ме интересира дали и некој друг го има овој проблем и како да го решам .

Како се пинга веб страна ? На времето пред 15 години кога киснев на Мирц знаев како се пинга ник , ама како се пинга страна абер немам :confused:

Мислам дека се снајдов за пингот ... за Вечер ми вели DNS resolution 1490 ms а за Media.mk DNS resolution 12211 ms
Незнам дали ова е пингот или е нешто сосема друго

Последно уредено:
Неможам да ги пингам ни Вечер ни Медиа ... ping request could not found host ...чаре ?? :)

ќе се поправи само. Пробај да влезеш преку anonymouse.org

Абе веќе 2 или 3 месеци е вака , не верувам само од себе да се поправи . Незнам што е проблемот баш конкретно со овие 3 страни ( Вечер , Вест и Медиа ) . Предходно немав никаков проблем со нивото отворање .

Абе веќе 2 или 3 месеци е вака , не верувам само од себе да се поправи . Незнам што е проблемот баш конкретно со овие 3 страни ( Вечер , Вест и Медиа ) . Предходно немав никаков проблем со нивото отворање .
А статична ти е IP адресата?
  • Your browser could be attempting to connect through a proxy server. If so, try connecting with the proxy server turned off.

• Your browser connection settings could be incorrect. To change connection settings, follow these steps:
    1. Open Internet Options by clicking the Start button
      4f6cbd09-148c-4dd8-b1f2-48f232a2fd33_818.jpg
      , clicking Control Panel, clicking Network and Internet, and then clicking Internet Options.

2. Click the Connections tab.
  • Your router could be attempting to proxy DNS requests and failing. Refer to the documentation that came with your router for instructions on disabling DNS proxying.

• Parental Controls, Family Safety, or some other parental control software could be blocking access to certain websites.

Да, мислам дека имам статична IP адреса[DOUBLEPOST=1449352562][/DOUBLEPOST]

Фала за советов , без проблем ги отвори страните преку анонимус ... значи ќе морам преку него да влегувам на овие страни

Да, мислам дека имам статична IP адреса[DOUBLEPOST=1449352562][/DOUBLEPOST]

Фала за советов , без проблем ги отвори страните преку анонимус ... значи ќе морам преку него да влегувам на овие страни
нешто до IP адресата е. Иако не ми се верува дека сајтовите ти ја блокирале баш твојата Ип адреса.

Можно е да е до адресата , иако ми е чудно тоа бидејќи предходно немав таков проблем . Во секој случај фала што ми кажа за анонимус.орг , преку неа ќе влегувам на овие страни .

вака е правилно ping www.kajgana.com -t

За цело време да следиш бидејќи без -t ги дава само неколку реда и толку.
Без тој флег ти дава по 4 пингови, со -t цело време. Има и други флегови, пиши ping -help и ќе ти ги покаже сите.

Значи вака доколку не ти се отвораат страниците одиш во Control Panel > Network and Internet>Network and Sharing center>Change adapter settings и потоа на икончето кај што пишува Ethernet Network кликаш со десен клик,па Properties одиш најдолу на новото прозорче и бираш Internet Protocol Version 4 (TCP/IPv4) повторно properties и најдолу кај Preffered DNS server ставаш 8 . 8 . 8 . 8 кликаш ок и воала магија наеднаш можеш да ги отвориш сите страници шо не си можел да ги отвориш со месеци!Тестирано и проверено работи.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom