Фан Клуб: Јувентус

• Креатор на темата Креатор на темата G@rfielD
  • Време на започнување Време на започнување
Веројатно бара нов АМ пошо овој глава не може да крене од повреди. Мада јас сум поише за Пирло тип на играч, таков највише фали според мене.

Веројатно бара нов АМ пошо овој глава не може да крене од повреди. Мада јас сум поише за Пирло тип на играч, таков највише фали според мене.
Нема таков тип на играч како Пирло. Тој беше и никој повеќе.

Нема таков тип на играч како Пирло. Тој беше и никој повеќе.
Немој да ми кажеш дека не постои играч на светов што може да ја земе топката од одбраната и да ја дистрибуира кон нападот. Жити се. Ја не барам копија на Пирло, туку играч што би го правел тоа што го правеше он.

Немој да ми кажеш дека не постои играч на светов што може да ја земе топката од одбраната и да ја дистрибуира кон нападот. Жити се. Ја не барам копија на Пирло, туку играч што би го правел тоа што го правеше он.
Пирло правеше многу повеќе од пренесување на топката од одбраната кон нападот. Играч што би го правел тоа што го правеше тој може само теоретски да набројуваме, во пракса тоа малку тешко изводливо.

Затоа наместо да се бара играч од средината што би го правел тоа што го правеше Пирло, поарно е да најдаме играч што ќе прави нешто што не го правеше Пирло и што ќе ни даде некоја друга динамика.

Најблиското нешто што сум го видел - Лука Модрич

Пирло правеше многу повеќе од пренесување на топката од одбраната кон нападот. Играч што би го правел тоа што го правеше тој може само теоретски да набројуваме, во пракса тоа малку тешко изводливо.

Затоа наместо да се бара играч од средината што би го правел тоа што го правеше Пирло, поарно е да најдаме играч што ќе прави нешто што не го правеше Пирло и што ќе ни даде некоја друга динамика.
Некој што би ја држел средината бе човек, зошто комплицирање. Некој гејм чејнџер, што со еден потег, со едно додавање во празно ќе го реши мечот. Моментално во тимот нема таков. Ама дека нема такви играчи моментално што се активни? Се разбира дека има. За нивната достапност не би дискутирал, тоа е веќе друга приказна.

Моментално на Јувентус не му треба ниту региста, ниту АМ, туку под хитно квалитетен box-to-box играч.

Џабе ние што имаме толку играчи во средина, кога или се почесто повредени (Кедира, Азамоа, Переира) или не се доволно квалитетни(Стураро, Лемина, Падоин, Хернанес).

Едноставно како тим што реално повеќе се потпира на одбраната и не сме којзнае колку офанзивни, посебно со 3-5-2, неможеме да си дозволиме на клучни позиции да си дозволиме да имаме недоволно технички потковани фудбалери, пошто реално во последно време, кога веќе се среди одбраната, се гледа дека имаме потешкотии со средината и нападот, пред се креирање на акции и завршување на истите.

Да, Барселона може да си дозволи копач како Стураро во екипа да има, кога пред него има тројца најдобри напаѓачи у свет кои у секој момент можат да решат утакмица, ама Јувентус неможе да си го дозволи тоа, прво ради формацијата моментална што реално е многу импотентна во напад, второ ради големиот број нови и неискусни играчи.

Ни треба квалитетен бокс ту бокс.

12346330_1650653528485039_5008234724335389750_n.jpg

:icon_lol:

Само да напоменам поради Страро не се виде Јаја Туре :)

Ова пичицава Касерес по хеланки е? :shook: ... пу, бем ти ѓупска мода беееее :несвест:

Поршево ако е бенѕин, сигурно лапа граЦка ко Лиса Ен :pusigo:

Ова пичицава Касерес по хеланки е? :shook: ... пу, бем ти ѓупска мода беееее :несвест:

Поршево ако е бенѕин, сигурно лапа граЦка ко Лиса Ен :pusigo:
Тие ќе се запалат има да пукат ко огномет на нова година тој за потрошњата на Поршето се фати :pos:[DOUBLEPOST=1449111046][/DOUBLEPOST]Асамао тренирал денес со тимот и го завршил цел тренинг без проблем.

Последно уредено:
Како што гледам Лацио не победиле последен пат во 2003 година во Сериа А ...[DOUBLEPOST=1449139658][/DOUBLEPOST]Како што гледам Лацио не победиле последен пат во 2003 година во Сериа А ...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom