Турција собори руски авион

• Креатор на темата Креатор на темата silmarillion
  • Време на започнување Време на започнување
Турците знаеа дека Руските авиони се во мисија против ИСИС. Како што и самиот пилот кажал, ф-16ките можеле лесно да му се приближат на тактичкиот сухој, пошо е спор, и да му дадат финално предупредување пред да помислат да пукаат. Очигледно, друга била поентата на целиот случај, а не бранење на воздушниот простор.

А за тоа дека пак ќе ги соборат... да не си фантазираме. Следното нивно приближување кон руски авион ќе биде фатално. Јасно му е тоа и на Турците, и на Американците, и на сите.

"In the event of a violation of airspace, there are military protocols which seek to mitigate behaviors of the country whose airspace has been violated, as well as the intruding aircraft. Warning jets are deployed to establish contact with the foreign aircraft, ensuring their full visibility (given the possibility of a failure of navigation or control equipment aboard the foreign jet.)

This aircraft is then accompanied out of the said airspace, sometimes landing in the host-nation’s aerodrome. If the offending aircraft continues on its flight path into foreign airspace, ‘friendly fire’ is permissible to serve as a warning to the crew of the aircraft. An attack against the aircraft itself is a last resort action of self – defense, having established the intent of the aircraft.

None of the preliminary steps were carried out by Turkey. The attack was sudden, without warning, and according to the Russian Ministry of Defense, took place over Syrian airspace.

http://fortruss.blogspot.mk/2015/11/what-will-russia-do-world-awaits-in.html

Ако влезат во турскиот воздушен простор ти велам со сигурност дека пак ќе соборат. А НАТО уште од сега има испратено еден куп американски авиони заедно со турските. А тоа нема да е војна меѓу Турција и Русија. Туку тоа ќе биде војна меѓу Русија и Светот. Е тогаш ќе се случи Армагедон.
So sigurnost...Turcite ke ja piknat glavata vo torba...za nekoj drug da pocne da gi brani!

Ако влезат во турскиот воздушен простор ти велам со сигурност дека пак ќе соборат. А НАТО уште од сега има испратено еден куп американски авиони заедно со турските. А тоа нема да е војна меѓу Турција и Русија. Туку тоа ќе биде војна меѓу Русија и Светот. Е тогаш ќе се случи Армагедон.[DOUBLEPOST=1448480754][/DOUBLEPOST]
Па ако не беа членки на НАТО Турција и Грција тогаш нормално дека и грците имаа право да соборат.А и обратно.
Русија против цел свет?Па и на состанокот на НАТО пола членки го осудија уривањето на рускиот авион.Плус поголемиот дел од светот им е јасно дека турција ги подржува исис тешко да некој ќе прифати војна поради Турција,барем не против Русија.Слушни ги изјавите на грчкиот и чешкиот премиер и све ќе ти биде јасно.

So sigurnost...Turcite ke ja piknat glavata vo torba...za nekoj drug da pocne da gi brani!
доколку руски авиони навлезат во турција нормално дека имаат право да ги срушат и да повикаат на акт на агресија врз членка на нато по кое сите членки се должни да ја бранат.............инцидентов беше чиста глупост,не беше акт на агресија врз турција,но доколку тоа се случи нема двоумење за турција и нато

Русија против цел свет?Па и на состанокот на НАТО пола членки го осудија уривањето на рускиот авион.Плус поголемиот дел од светот им е јасно дека турција ги подржува исис тешко да некој ќе прифати војна поради Турција,барем не против Русија.Слушни ги изјавите на грчкиот и чешкиот премиер и све ќе ти биде јасно.
Богами не видов никаде осуда за Турција. Посебно пак од НАТО. Дај ми некое линкче само да не е од руски или македонски медиуми.Бидејќи тие медиуми не ми се релевантни.

Сум слупшнал ама тоа е нешто како пророштво, го нема антихристот во приказнава :)

Чекаме да се расплете приказната, може да за 2-3 години. Ти како пиша? Пред две три години не си можел да замислиш дека и до ова ќе дојде. Живи били па видели што би рекел србите.

Знам само од Чешка дека имаше осуда за потегот на Турција.

доколку руски авиони навлезат во турција нормално дека имаат право да ги срушат и да повикаат на акт на агресија врз членка на нато по кое сите членки се должни да ја бранат.............инцидентов беше чиста глупост,не беше акт на агресија врз турција,но доколку тоа се случи нема двоумење за турција и нато

Неколку поста погоре убаво пишува што се прави во случај на влегување на воздухоплов во туѓ воздушен простор. Си има процедури, веднаш се пука само во војна. (!)

Нејсе. Сите бомбардери сега ќе бидат следени од ловци пресретнувачи. „Москва“ наскоро ќе дојде до брегот на Латакија, а системот С400 ќе биде инсталиран во руската база. 600километри домет на детекција, 400километри домет за убивање.
Следната било каква провокација од Турција ќе значи срушен турски авион...

Чекаме да се расплете приказната, може да за 2-3 години. Ти како пиша? Пред две три години не си можел да замислиш дека и до ова ќе дојде. Живи били па видели што би рекел србите.
И кој ќе дојде Антихристот.:icon_lol: најде и на оваа тема да ги протнуваш твоите идеи.Ќе чекаме две-три години,кога сме чекале веќе 2000 години.

И кој ќе дојде Антихристот.:icon_lol: најде и на оваа тема да ги протнуваш твоите идеи.Ќе чекаме две-три години,кога сме чекале веќе 2000 години.
Антихристот веројатно тие се билдербергијанци (тие светска влада во сенка)

Sent from my iPad Air 2 using Tapatalk

Антихристот веројатно тие се билдербергијанци (тие светска влада во сенка)

Sent from my iPad Air 2 using Tapatalk
Веројатно некогаш и папството беше Антихристот,некогаш и Наполеон,некогаш и Хитлер беше Антихрист и така уште илјадници години се додека луѓето не се разбудат од розовиот сон кој им го сервираат.

Ја побарав сликата преку гогл и ми излезе вест на турски јазик, преведов со гого плреведувач и ова било според турците хуманитарен конвој каде загинале 7 а се ранети 10, 20 камиони изгорени до темел.

Ете што направи ердоган, нека сега се обиде гневот на русите да го спречи.

кој знае турск инека преведе подобро.

http://www.ajanshaber.com/rus-ucaklari-yardim-koridorunu-bombaliyor-haberi/314776
Земено општо таа е смислата, со некои мали поправки - не се знае што е имало во тировите, иако се наогали на пат кои се ползува како хуманитарен коридор мегу турскиот Kilis и сирискиот A'zaz и друго - претставник на организациjата (http://www.ihh.org.tr/), коjа го користи коридорот негирал дека тоа са нивни камиони (мрзи ме да преведувам дума по дума, sorry).

Неколку поста погоре убаво пишува што се прави во случај на влегување на воздухоплов во туѓ воздушен простор. Си има процедури, веднаш се пука само во војна. (!)

Нејсе. Сите бомбардери сега ќе бидат следени од ловци пресретнувачи. „Москва“ наскоро ќе дојде до брегот на Латакија, а системот С400 ќе биде инсталиран во руската база. 600километри домет на детекција, 400километри домет за убивање.
Следната било каква провокација од Турција ќе значи срушен турски авион...
Се е јасно... насилството во Париз беше направено поради руските акции против ИСИЛ, т.е. да се вовлече Франција. Сега ја вовлекуваат и Турција, бидејќи Франција не се конфронтира со Русија при акциите над Сирија.
Всушност не е битна Сирија колку што УСА сака блокирање на Русија од Медитеранот и Европа. Проблем им е и брзорастечката Кина, очекувам наскоро милитаризација на Јапонија, Ј.Кореа и Австралија. Но најбитното им е да направат конфронтација меѓу Русија и ЕУ, за таа цел беше Мајдан. Турција е алатка за вовлекување на Нато во судир со Русија. Холанд, Меркел и другите се само обични марионети и пајаци....
.

Всушност не е битна Сирија колку што У СА сака блокирање на Русија од Медитеранот и Европа. Проблем им е и брзорастечката Кина, очекувам наскоро милитаризација на Јапонија, Ј.Кореа и Австралија.
.
На жалост, ја промашуваш метата. Не за многу, ама доволно.

Покрај стандардниот геополитички судир, на ’мурка Сирија и е потребна заради поставување на гасовод од Катар кон Европа. Заради географско-економски причини тој гасовод мора низ Сирија да помине. Со тој гасовод ЕУ ќе се изолира од руско влијание (и ќе се зацементира ’мурканското влијание).

Да Кина им смета, и уште повеќе ќе им смета. Но не им смета милитаризација на Јапонија, напротив, таа е со цел да се парира на Кина. Истото е и со другите ’мурикански вазали од регионот, ј. Кореја, Филипините, Малазија, Австралија... па државите како Виетнам (каква иронија, сега ги вооружуваат) ;)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom