Турција собори руски авион

• Креатор на темата Креатор на темата silmarillion
  • Време на започнување Време на започнување
Кога ви велев дека Турција ќе собори руски авиони не ми веруваа некои членови овдека. А иначе Турција е членка на НАТО. Напад против Турција е напад против НАТО.
Индија водеше војна против НАТО членка и победи. НАТО не помогна многу.

Последно уредено:
Кога ви велев дека Турција ќе собори руски авиони не ми веруваа некои членови овдека. А иначе Турција е членка на НАТО. Напад против Турција е напад против НАТО. А и друго е тоа што Турција не е Украина или Грузија.
А со тоа и против Грција

Ta preku kur ako e u Nato. Vo narednite dve-tri godini ke ja srozat kurdite odnatre, ke gori Turcija vaka ili onaka.

Ta preku kur ako e u Nato. Vo narednite dve-tri godini ke ja srozat kurdite odnatre, ke gori Turcija vaka ili onaka.
Е па ајде сега нека објави војна Русија потив Турција. Е тек тогаш ќе го признам Путин дека е лидер. А се до тогаш е пизда.

Па што очекуваш кога сите се ко исти кур да ги праел. Исто ко овие на форумов "neka ne si igra so ogan" ботови.
Па што очекуваш ти, они многу беа сите надркани оти Русија тепих спростре врз нивните маченици на верата, кои патем ги направија најголемите ѕверства од 2СВ па наваму. Во име на нивниот Бог секако.

Е па ајде сега нека објави војна Русија потив Турција. Е тек тогаш ќе го признам Путин дека е лидер. А се до тогаш е пизда.

Del od izjavata na Putin:

We will analyse everything, and today’s tragic event will have significant consequences, including for Russia-Turkish relations. We have always treated Turkey as a friendly state. I don’t know who was interested in what happened today, certainly not us. And instead of immediately getting in contact with us, as far as we know, the Turkish side immediately turned to their partners from Nato to discuss this incident, as if we shot down their plane and not they ours.

Among the other Putin called this action "stab in the back" and accused Turkey for allying with ISIS.

Наводно како прв одговор од пред некој час е целосен прекин на испораката на гас за Турција.

Не-официјално како одговор за денешниот ицидент кој бил намерно предизвикан, Русите копнено навлегле во Сирија и се завземени повеќе клучни точки, во акцијата учествуваат спецанз, артилерија како и военото воздухопловство видени биле и T-90, со ова Русија започнува копнена и воздушна контрола во Сирија.

На секое видео овие викаат по алах нема едно кај што не сум глеал да не викаат истото,што очекуваат
Поим немам викаат дека значело господ е голем, но по толку викање никако да ги слушне.

Последно уредено:
Da be da....Putin e pizda. Ti si bas merodaven da kazes deka e pizda. :)

Русија може да се одмазди само преку прекин на гасот. А иначе овој настан за Русија е понижување.

Јас мислам дека има големи шанси ништо сега да не се случи. Русија да си продолжи со бомбардирањето и да нема директен одговор сега.
Според мене одговорот, на ова, би бил кога повеќе моменти ќе се погодат. Меѓународната политика е таква, прагматична.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom