Помош: Општи прашања, совети, трикови..

pomos za clickjack ..

me interesira dali nekoj go ima html kodot za clickjack koj se koristi na web strana za da dobies lajkovi na fan stranata

pozdrav

Вреди ли да се почнува со учење JavaScript ? :)

Не. Јаваскрипт сам по себе ко скриптирачки јазик не ти треба. Ако сакаш да научиш да правиш веб страни, тогаш прво HTML и CSS, па тек тогаш Javascript, jQuery и други фрејмворкс.

Здраво дечки, некој да знае Wordpress да сака да го потпрашам 1-2 прашања (општи работи) :D

[Wordpress]
Каде се зачувува сајтот (страниците) кога ќе го завршиме проектот?
За да можам да почнам нов сајт а не override да ми прави на истиот.
Оваа ми е локацијата на сајтот на броусер: localhost/dashboard/wordpress/
локација на wordpress: C:\xampp\htdocs\dashboard\wordpress

[Wordpress]
Каде се зачувува сајтот (страниците) кога ќе го завршиме проектот?
За да можам да почнам нов сајт а не override да ми прави на истиот.
Оваа ми е локацијата на сајтот на броусер: localhost/dashboard/wordpress/
локација на wordpress: C:\xampp\htdocs\dashboard\wordpress

Во htdocs направи нов фолдер и таму инсталирај Вордпрес одново. Нема да ти се пребрише стариот, само за име на база избери нешто друго, не исто ко претходно.

Во htdocs направи нов фолдер и таму инсталирај Вордпрес одново. Нема да ти се пребрише стариот, само за име на база избери нешто друго, не исто ко претходно.
Wordpress го инсталирав во dashboard бидејќи ако направам localhost/ ми прави редирект на localhost/dashboard.
Провав extract на wordpress-от во нов фолдер во htdocs и да го пуштам install.php преку apache-то ама ми јавува object not found.[DOUBLEPOST=1448028677][/DOUBLEPOST]Ме интересира +
Тоа што го симнав од wordpress.org file-от со екстензија .zip, претставува 1 веб сајт?
Треба да го копирам тоа и наново да правам wp-admin/install.php за секој нов сајт?

Последно уредено:
Wordpress го инсталирав во dashboard бидејќи ако направам localhost/ ми прави редирект на localhost/dashboard.
Провав extract на wordpress-от во нов фолдер во htdocs и да го пуштам install.php преку apache-то ама ми јавува object not found.[DOUBLEPOST=1448028677][/DOUBLEPOST]Ме интересира +
Тоа што го симнав од wordpress.org file-от со екстензија .zip, претставува 1 веб сајт?
Треба да го копирам тоа и наново да правам wp-admin/install.php за секој нов сајт?

Точно.

Инаку си има ВП автоматски инсталер, само одзипувај го фолдерот во да речеме localhost/dashboard/new и посети го во броусер истото урл. Ќе ти понуди ВП добар GUI инсталер.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom