Провери дали имаш пермисии за запишување во тој фолдер. Еве и некој со сличен проблем што пишал:
http://ccm.net/faq/28400-delphi-7-fatal-error-cannot-create-output-file-project1-exe
Не. Јаваскрипт сам по себе ко скриптирачки јазик не ти треба. Ако сакаш да научиш да правиш веб страни, тогаш прво HTML и CSS, па тек тогаш Javascript, jQuery и други фрејмворкс.Вреди ли да се почнува со учење JavaScript ?
Абе земи учи C++ не се заебавајВреди ли да се почнува со учење JavaScript ?
Пукај тука, ќе ти одговори некојЗдраво дечки, некој да знае Wordpress да сака да го потпрашам 1-2 прашања (општи работи)
Во htdocs направи нов фолдер и таму инсталирај Вордпрес одново. Нема да ти се пребрише стариот, само за име на база избери нешто друго, не исто ко претходно.[Wordpress]
Каде се зачувува сајтот (страниците) кога ќе го завршиме проектот?
За да можам да почнам нов сајт а не override да ми прави на истиот.
Оваа ми е локацијата на сајтот на броусер: localhost/dashboard/wordpress/
локација на wordpress: C:\xampp\htdocs\dashboard\wordpress
Wordpress го инсталирав во dashboard бидејќи ако направам localhost/ ми прави редирект на localhost/dashboard.Во htdocs направи нов фолдер и таму инсталирај Вордпрес одново. Нема да ти се пребрише стариот, само за име на база избери нешто друго, не исто ко претходно.
Точно.Wordpress го инсталирав во dashboard бидејќи ако направам localhost/ ми прави редирект на localhost/dashboard.
Провав extract на wordpress-от во нов фолдер во htdocs и да го пуштам install.php преку apache-то ама ми јавува object not found.[DOUBLEPOST=1448028677][/DOUBLEPOST]Ме интересира +
Тоа што го симнав од wordpress.org file-от со екстензија .zip, претставува 1 веб сајт?
Треба да го копирам тоа и наново да правам wp-admin/install.php за секој нов сајт?
lol сериозен си?Не. Јаваскрипт сам по себе ко скриптирачки јазик не ти треба. Ако сакаш да научиш да правиш веб страни, тогаш прво HTML и CSS, па тек тогаш Javascript, jQuery и други фрејмворкс.