- Член од
- 19 март 2011
- Мислења
- 18.984
- Поени од реакции
- 40.199
Да видиш каква тема за готвење има на кајгана, мераци...Да, моја грешка што правам исклучоци и не се дообјаснувам. Дај да не ја тупиме...
Да видиш каква тема за готвење има на кајгана, мераци...Да, моја грешка што правам исклучоци и не се дообјаснувам. Дај да не ја тупиме...
Да видиш каква тема за готвење има на кајгана, мераци...
На тој што му е најпотребна помошта во моментот . Сите сме луѓе .Кога се најдеш во судир, (ете правнички во колизија) да помогнеш на очајник твој сонародник, твоја крв, твој сосед или да му помогнеш на очајник некое странско лице, кое доаѓа од далеку, крвно и културолошки далечно од тебе? А се знае твоите ресурси за помош се мали и ограничени.
На кого ПОПРВО ќе му помогнеш? На сонародникот или на туѓинецот?
Ни на едниот ни на другиот ,само многу е лесно да се каже дека сакаш да му помогнеш на некој.Кога се најдеш во судир, (ете правнички во колизија) да помогнеш на очајник твој сонародник, твоја крв, твој сосед или да му помогнеш на очајник некое странско лице, кое доаѓа од далеку, крвно и културолошки далечно од тебе? А се знае твоите ресурси за помош се мали и ограничени.
На кого ПОПРВО ќе му помогнеш? На сонародникот или на туѓинецот?
од овие ли се плашите? овие ли треба да се убијат на лице место, со мини, електрични огради, митралези и што уште не? овие ли се тие со страшно различни културолошки вредности?И овој е од ИСИС, треба под итно да се депортира назад ако нема документи!
А од каде си сигурна дека не е глума? И во Виетнам боси жени и дечиња "шетаа" додека е примирје и кога ќе се доближат до американски војници...БУМ! Ќе застанеш да провериш дали ќе пукне? Не ги извртувај работите.И овој е од ИСИС, треба под итно да се депортира назад ако нема документи!
Стравот не доаѓа заради мигрантите,дали плачеле,дали биле боси,дали носеле деца со нив.Мистеријата е во тоа што 60% се мажи и тоа военоспособни,20 % жени,10 % деца,10% старци.Оваков однос никогаш немало.И доколку Македонија прими 100 000,тоа сериозно ќе ја оптерети и така слабата економија.Ова ти е најдобар начин некоја држава да ја банкротираш.Ајде ти земи го комшијата со жена му и децата и издржавај ги една година со твојот домашен буџет.од овие ли се плашите? овие ли треба да се убијат на лице место, со мини, електрични огради, митралези и што уште не? овие ли се тие со страшно различни културолошки вредности?
Pomosh im e potrebna na lugjeto vo Afrika na primer kade shto od glad, pazi od glad umiraat ilijadnici deca katadnevno. Na bliskiot istok nikoj ne umrel od glad, kristalno jasno e zoshto emigriraat - ednite od vojna drugite za vojna - duri statistikite na UNHCR indirektno posocuvaat na ova.На тој што му е најпотребна помошта во моментот . Сите сме луѓе .
Isto kako toj shto si ja frlashe zenata na prugi... buuод овие ли се плашите? овие ли треба да се убијат на лице место, со мини, електрични огради, митралези и што уште не? овие ли се тие со страшно различни културолошки вредности?
А детево го гледа зачудено...
Да кажеме дека не е ама е воено способен па наместо да си ја брани татковината тој избегалИ овој е од ИСИС, треба под итно да се депортира назад ако нема документи!