Мигрантите низ Македонија

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Да, моја грешка што правам исклучоци и не се дообјаснувам. Дај да не ја тупиме...
Да видиш каква тема за готвење има на кајгана, мераци...

Член од
12 февруари 2014
Мислења
7.960
Поени од реакции
25.520
И овој е од ИСИС, треба под итно да се депортира назад ако нема документи!

Rigil

Tu te reconnaîtras
Член од
14 јуни 2015
Мислења
6.635
Поени од реакции
7.766
Кога се најдеш во судир, (ете правнички во колизија) да помогнеш на очајник твој сонародник, твоја крв, твој сосед или да му помогнеш на очајник некое странско лице, кое доаѓа од далеку, крвно и културолошки далечно од тебе? А се знае твоите ресурси за помош се мали и ограничени.
На кого ПОПРВО ќе му помогнеш? На сонародникот или на туѓинецот?
На тој што му е најпотребна помошта во моментот . Сите сме луѓе .

Член од
21 март 2012
Мислења
3.277
Поени од реакции
3.055
Кога се најдеш во судир, (ете правнички во колизија) да помогнеш на очајник твој сонародник, твоја крв, твој сосед или да му помогнеш на очајник некое странско лице, кое доаѓа од далеку, крвно и културолошки далечно од тебе? А се знае твоите ресурси за помош се мали и ограничени.
На кого ПОПРВО ќе му помогнеш? На сонародникот или на туѓинецот?
Ни на едниот ни на другиот ,само многу е лесно да се каже дека сакаш да му помогнеш на некој.

Член од
22 декември 2011
Мислења
353
Поени од реакции
210

од овие ли се плашите? овие ли треба да се убијат на лице место, со мини, електрични огради, митралези и што уште не? овие ли се тие со страшно различни културолошки вредности?

Т

Триптико

Гостин

А од каде си сигурна дека не е глума? И во Виетнам боси жени и дечиња "шетаа" додека е примирје и кога ќе се доближат до американски војници...БУМ! Ќе застанеш да провериш дали ќе пукне? Не ги извртувај работите.
Еве и овој на сликата нека е. Ако е цивилизиран на граничен премин, покаже документи или (ако ги нема) дозволи да му земат отпечатоци од прсти, да го фотографираат и проверат по странски служби, и излезе дека не претставува закана за безбедноста на државата, СЛОБОДНО НЕКА ПОМИНЕ. Јас сум фашистот кој прифаќа ТАКВИ слободно да поминат. Страшното е што сите процедури што се прекршуваат, колку и да е техничко тоа прекршување, се изворот на сите останати проблеми. Подобро нека се стрпат неколку дена на премин, отколку да галамат и напаѓаат.

Член од
3 јуни 2013
Мислења
1.944
Поени од реакции
1.192
од овие ли се плашите? овие ли треба да се убијат на лице место, со мини, електрични огради, митралези и што уште не? овие ли се тие со страшно различни културолошки вредности?
Стравот не доаѓа заради мигрантите,дали плачеле,дали биле боси,дали носеле деца со нив.Мистеријата е во тоа што 60% се мажи и тоа военоспособни,20 % жени,10 % деца,10% старци.Оваков однос никогаш немало.И доколку Македонија прими 100 000,тоа сериозно ќе ја оптерети и така слабата економија.Ова ти е најдобар начин некоја држава да ја банкротираш.Ајде ти земи го комшијата со жена му и децата и издржавај ги една година со твојот домашен буџет.

Член од
31 март 2008
Мислења
2.585
Поени од реакции
1.894
Наводно, сите овие кои ќе добијат дозвола за азил/престој во европската унија, имале право да побараат потоа цела нивна фамилија да дојде да живее со нив, додека владата им плаќа по 950 евра месечно плус им дава стан. Значи еден иде, а после не само жена и деца, меѓутоа и мајка и татко и дедо и баба може да ги повлече.

И наводно имало 1.8 милиони мигранти влезено во ЕУ во последниве 3 месеци.

LordDragonII

Dr.Strangelove
Член од
15 август 2008
Мислења
10.995
Поени од реакции
5.726
Samo da ne se zateknat ovde za popisot (ako voopshto se sprovede) e veke togash ke peeme druga pesma.[DOUBLEPOST=1448142982][/DOUBLEPOST]
На тој што му е најпотребна помошта во моментот . Сите сме луѓе .
Pomosh im e potrebna na lugjeto vo Afrika na primer kade shto od glad, pazi od glad umiraat ilijadnici deca katadnevno. Na bliskiot istok nikoj ne umrel od glad, kristalno jasno e zoshto emigriraat - ednite od vojna drugite za vojna - duri statistikite na UNHCR indirektno posocuvaat na ova.

Dosta so licemerieto ili neinformiranosta.[DOUBLEPOST=1448143302][/DOUBLEPOST]
Isto kako toj shto si ja frlashe zenata na prugi... buu

Kazi mi zoshto ja odbivaat pomoshta koi im ja davame a velat deka nemaat hrana i kebinja? Mor neka odat u...

Последно уредено:
Член од
16 февруари 2007
Мислења
2.780
Поени од реакции
8.235
Дај барем кога пуштате одбрани срцепарателни сликички, акнете и музичка придружба, да ни се отворат повеќе сетила додека ни се крши срцето.
Нешто вакво:

Или, за позери како мене, нешто попрогресивно.

Ич не ве бива за пи-ар. :/

Fringe

Скитник низ паралелни светови
Член од
24 септември 2011
Мислења
7.898
Поени од реакции
3.006

Да кажеме дека не е ама е воено способен па наместо да си ја брани татковината тој избегал

Kajgana Shop

На врв Bottom