Tomasino
За својот народ и за тебе, морав јас да робувам.
- Член од
- 19 март 2009
- Мислења
- 9.251
- Поени од реакции
- 19.536
Можете да земите пари,и ТРЕБА да земите....(и тоа барајте шо повеќе).....Ми треба СОВЕТ!!!!!
Детето (неполни 7 години) пред некој ден го удри кола. Сериозни повреди нема, освен удреници/набиеници по лакт и на задниот дел од главата (при пад), тука стравот на детето не е вкалкулиран. Госпожата шофер не излегла од колата, туку само си седела. Сопатничката (постара жена-според синот) му рекла дека не треба да си игра на пат и толку. Влегла во колата и си заминале. Утредента го водам на лекар (матичен), од таму на хирургија, рентген, очно. Во меѓувреме доаѓа полиција во болница и ни зема изјава, т.е. прават записник. После тоа полицајците дошеле на лице место и вршеле увид, се распрашувале ...
Сега она што мене ме интерсира е дали може да се земе некоја пара од тоа. Еден адвокат вели дека за 20% може да сврши работа. Детето исто така е осигурано и во училиштето.
Кажете ми каква е процедурата ако знае некој?
Однапред благодарен.
За ПОУКА на таквите НЕСПОСОБНИ ШОФЕРИ.....:violent1:
Па уште и не излегла да види шо е со детето///:nesvest:
Какви луѓе значи живеат...ццц...мизерија....:shok:
Потоа приватна тужба...
Покрај оштета за претпените повреди,ви следува надомест за НЕМАТЕРИЈАЛНА ШТЕТА...односно....барајте оштета и на име на претрпен страв,бол,нагрденост на детото....
Со оглед дека се работи за помлад малолетник,односно дете под 14 години....интензитетот на страв кај малите деца е доста поголем отколку кај повозрасен човек.....
Значи шо побрзо одете на лекар,извадете ги наодите...комплетирајте документација...и одма кај адвокат(гледајте најдете некој добар).... и тужба...