А плус пред да стаса покана за на суд, ВЕЌЕ еднаш бев во полиција повикан и ја дадов истата изјава!!!ДА! Денес бев на судење и судењето е одложено, заради сослушување на тужителот!
А јас веќе дадов изјава дека не сум го направил тоа и дека незнам за такво нешто, дека сето тоа е измислича!
А имам и сведоци дека не сум бил дома во тој период, дека сум бил во битола на факс. и дека за мене ке потврди мојот цимер во студ. дом и мојот колега од факс. дека сме се спремале за испити и сл.
--- надополнето ---
па прашам со да очекувам?
УДИРАЊЕ, (е де) ...OK thanksубирање= удирање или убивање (пошто е прекршочна веројатно е првото)
Ако имаш доказ дека не си бил на местото на настанот, u will be fine
Освен тие двајца други сведоци неможам да најдам! а какви се тие други средства? -да видам со можам да направам!ако он нема сведоци дека тоа си бил баш ти, нема да имаш мака, макар шо може да продолжи постапката нешто што ке ти создава нервози.
Ако го прибрале на сослушување а не си бил ти можно е да направи "кикс" во изјавата така и да се отфрли случајот,ама треба ептен да заебе.
П.С. ако имаш некои други средства освен сведоци кои можат да докажат дека не си бил на местото на настанот, доста ќе ти помогне ако продолжи постапката.
Јас сум од велес, а студирам во битола и седам во ст. дом Кочо рацин, и нема камери :SВиди ако си во Битола на факс и наводно си тепал во Битола,види да не те има на некоја камера ,во времето на настанот, шо знам во студентски, на факс,читална , прашај си ако можеш и ако има такво нешто.
Ако немаш држи се до сведоците гледај само да кажат дека си бил кај двајцата во исто време
Во оваа ПП се обвинет за убирање со тупаница во стомак!
Без лекарско уверение и без сведоци!
Само со пријава до полиција дека физички сум го нападнал, удрил со бокс во стомак!
ДА! Денес бев на судење и судењето е одложено, заради сослушување на тужителот!
А јас веќе дадов изјава дека не сум го направил тоа и дека незнам за такво нешто, дека сето тоа е измислича!
А имам и сведоци дека не сум бил дома во тој период, дека сум бил во битола на факс. и дека за мене ке потврди мојот цимер во студ. дом и мојот колега од факс. дека сме се спремале за испити и сл.
--- надополнето ---
па прашам со да очекувам?
А плус пред да стаса покана за на суд, ВЕЌЕ еднаш бев во полиција повикан и ја дадов истата изјава!!!
УДИРАЊЕ, (е де) ...OK thanks
Значи имам шанса да куртулам?
Освен тие двајца други сведоци неможам да најдам! а какви се тие други средства? -да видам со можам да направам!
Ммммм, првиот и вториот пост ти се збунка. Убирање, мислев дека се работи за убиство, па после дознав дека се работи за удар во стомак. Ако на жртвата има видни траги од насилство, значи дека бил нападнат. Ти како сакаш брани се, додека има сведоци кои потврдуваат дека ти лично си извршителот на делото "напад", си го е*ал ежот.Јас сум од велес, а студирам во битола и седам во ст. дом Кочо рацин, и нема камери :S
Важно фала ви мн на помошта
позз
Поради вакви луѓе како пријателот на татко ти, во иднина ќе нема кој да се потпише како жирант на обична меница од 10.000 денари. Совет у пп, не е баш за на форум.Пред околу една година татко ми се потпиша жирант кај еден пријател. Тој не ги плаќа ратите и му запираат третина плата на татко ми секој месец. Денес дојде и некаква последна опомена пред тужба за татко ми. Ме интересира зошто му стигна на татко ми а не на човекот кој го има земено кредитот. Што можи да се случи сега? Доколку банката или штедилницата сака да си го наплати својот долг тоа треба да го направи најпрво од него, тој си има имот, кола... Ве молам за совет. поз