- Член од
- 24 јануари 2012
- Мислења
- 514
- Поени од реакции
- 536
Koga mislis za emigracija mnogu povazno e kade imas sansi za uspeh za da dobies viza nego dali klimata e poubava vo NZ ili vo AU. Gledano od sansi za naoganje rabota otkako ke dobies viza Kano e vo pravo sansite za polesno naoganje rabota se podobri vo AU nego vo NZ.Zdravo Lion, sekoja chest na nesebicnoto davanje na informacii. Uspeav da procitam del od informaciite sto gi spodeluvas i mnogu raboti mi stanaa pojasni.Licno gi procitav site mozni informacii za nachinot na apliciranje za avstralija i za nov zeland i seuste ne mozam da napravam odluka kade da apliciram.
Me vlece poveke nov zeland, poradi prirodata i poradi klimata, no edinstveno nesto sto malku me plasi e moznosta za naoganjeto na rabota po struka.
Inace sum masinski inziner i plus imam master od "sustainable technology" od svedska (od kralskiot institut po tehnologija tamu) i veke 4 godini rabotam kako proces inzener vo americka kompanija kaj nas.
Probav da pobaram rabota od tuka vo nov zeland i opciite se skoro nula.
Mi treba tvoe mislenje za toa koi mi se moznostite da otidam tamu i da pocnam da baram rabota. Ima li sansi da se najde rabota vo proizvodstvo? kako stoi pazarot na trud za ovaa profesija tamu?
Inaku devojka mi ima poveke od 7 godini iskustvo so finansii i revizija vo drzavna institucija tuka. Mi treba mislenje kako stojat rabotite i za nejzinata profesija tamu?
Od gledna tocka kolku e lesno tesko da se najde rabota otkako ke dobies viza mnogu zavisi od struka, sreka I poznavanje jazik no bi rekol vo NZ vo prosek e okolu mesec do tri da se najde rabota vo struka. Da dobies rabotna ponuda dodeka si vo MK sansite se 0.01 posto bidejki bez rabotna viza nikoj nema da vi pruzi sansa.
Jas licno bi vi preporacal ako gi ispolnuvate uslovite za uspeh za dobivanje viza I vo dvete zemji da odite vo AU licno poradi goleminata na zemjata I so toa sansite vi se mnogu pogolemi plus platite se vo prosek 20 do 30 posto povisoki nego vo NZ.
I pod viza mislev rabotna ili resident viza ne turisticka bidejki so turisticka sansite vi se pak 0.01 posto.