ako nekoj se razbira od ovie raboti neka mi odgovori...
Najverojatno ke kupam kola od drug grad... kolata e registrirana do naredna godina... sakav da prasam: mora li da gi odjavam tablicite tamu pa da si dojdam doma za da mozam da gi preflram na tablici od mojot grad? ako gi odjavam tamu znaci ke mora da vozam bez tablici i taka ima golema sansa da me dopre policija...? ili pak mozam da ja vozam so drugite tablici i da cekam dodeka istece registracijata za da si zemam novi tablici ? kako odi ovaa rabota ako saka nekoj da mi objasni
Primer ako odberes da cekas da istece registracijata i da ja registriras da receme po 3-4 meseci,so ako gazdata na kolata umre,so ke pravis togas,ke nemozes da ja prevedes na tvoe ime.Kupi ja kolata, doteraj ja doma, i po avtobus ili licno odnesi gi tablite i soobrakajnata,kolata pak ke si bide reg,samo ke platis za novi tabli i nova soobrakajna.[DOUBLEPOST=1447950478][/DOUBLEPOST]
.Sky. fala mnogu... a koga ke gi odjavi tablicite jas ke treba da zemam novi ne treba da ja registriram pak ? ne se razbiram mnogu u ovie raboti
Samo tabli i soobrakajna novi. Registracijata ke si ostane da vazi.