Терористички напади во светот

Член од
3 јуни 2013
Мислења
1.944
Поени од реакции
1.192
Некој се прави наудрен ама не знам кој.
Јас прашав што профитира СА од радикалниот ислам, но ти менуваш тема обидувајќи тоа да го покажеш како дигресија...
Абе инвестиција на своите милиони,оружје,логистика, за формирање на нови муслимански држави во светот,како Босна,Косово,Етиопија,Сомалија,Нигерија,Бурма итд.

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.406
Поени од реакции
35.079
@Frater Barrabbas мани го бе Пуно, типот нема врска со реалноста. Овде објаснува како нам Македонците ни ја дале државата на подарок. Таму погоре вели:
што профитира СА од радикалниот ислам...
Мислам - ДА! ШТО УСТВАРИ ПРОФИТИРА САУДИ ПЛЕМЕТО ОД РАДИКАЛЕН ИСЛАМ!!! :ROFLMAO: :D :ROFLMAO:

Член од
20 април 2012
Мислења
3.678
Поени од реакции
9.692
Niz mediumive kruzat informacii deka Francia ke zatvora islamski verski objekti!?:cautious:Dali ova e krajot na multikulti prikaznata?Mislam deka poleka no sigurno i na najgolemite liberali mu dojde preku nos.Se nadevam deka konecno svatija deka Asad ne im e neprijatel tuku deka vistinskiot neprijatel e pustinskoto kralstvo bogato so nafta.Tie se glavnite finansieri na ISIS i drugi slicni organizacii na terorot.Mozda lekcijata e naucena mozda ne ,ne znam ke pokazi vremeto!:toe:

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.406
Поени од реакции
35.079
^^
Не претерувај со очекувањата. Предизборен период им е сега во Франција, следниов месец избори имаат. Ќе ветуваат сега затварање џамии, вработување на еден член од секое семејство, ќе прават преродба во 100 чекори, итн итн... ;)

Член од
3 јуни 2013
Мислења
1.944
Поени од реакции
1.192
^^
Не претерувај со очекувањата. Предизборен период им е сега во Франција, следниов месец избори имаат. Ќе ветуваат сега затварање џамии, вработување на еден член од секое семејство, ќе прават преродба во 100 чекори, итн итн... ;)
Сега ние треба да ги учиме ним за демократија,за двојазичност,да им ставиме Рамковен,да ги советуваме дека не е лошо да имаат и Премиер муслиман,па нели и федерализација на Франција не е лош избор.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.363
Поени од реакции
84.590
Берик, ќути си човече не се срами.
Неам гајле ја. Увек коа ќе напишам глупост, пред да стиснам испрати, си викам дај да не се срамам, али баш у тогаш ми текнуе на тебе и тоа што ти го пишуваш и сите дилеми околу тоа дали е срамота вака или така, ми поминуваат моментално.
Niz mediumive kruzat informacii deka Francia ke zatvora islamski verski objekti!?
Мало морген тоа. Ако тоа го направат Французите си го сечам на парчиња од по 10 cm. Тоа ќе бидат неколку парчиња.
Плус, им простувам за све на Французите и ќе стаам што кур сакаат на аватар. Еве жаба ќе стаам.

ЗА ШТО СÈ ИСИС ЌЕ ТЕ УБИЕ?

Војната на милитантниот исламизам против сите нас се засилува. Опасниот и налудничав непријател секојдневно смета Христијани, Евреи, Индуси, атеисти, жени, педери, како и милиони муслимани кои не го прифаќаат исламистичкиот темплејт за живеење, за своја легитимна мета за отстрел.

Можеме ние да рационализираме дека нивниот јебан калифат е само реакција на неиздржливата западна ароганција кон нивниот свет. Меѓутоа, нивната света војна со модерноста и плурализмот просто прави бескраен список на непријатели.

Еве една - само делумна - листа за кои сè "криминали", воинствените исламисти во последно време изрекле и извршиле смртна казна:

Летување во Египет

Шопинг во Најроби

Одење на работа во Њујорк

Летање со авион во САД

Возење со воз во Мадрид

Возење автобус во Лондон

Присуствување на свадба во Аман

Чување меморијален споменик во Канада

Молење во несертификувана џамија

Да се биде Евреј

Одење на училиште во Русија

Одење на училиште во Пешавар

Цртање карикатури

Слободно говорење во Бангладеш

Да се биде хрватски работник во Каиро

Да се биде новинар на Вол Стрит во Пакистан

Работење во банка во Истанбул

Возење со ферибот на Филипините

Пиење кафе во Мумбаи

Правење филм за третманот на жените

Печатење Библија во Турција

Спиење во хотел во Исламабад

Молење во црква во Египет

Божиќен шопинг во Шведска

Купување риба во Нигерија

Градење верски објект во Ирак

Гледање на маратон во Бостон

Сончање во Тунис

А криминалот на луѓето кои беа убиени во Париз вклучува: сакање музика, јадење и пиење.

Последно уредено:

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.406
Поени од реакции
35.079
Сега ние треба да ги учиме ним за демократија,за двојазичност,да им ставиме Рамковен,да ги советуваме дека не е лошо да имаат и Премиер муслиман,па нели и федерализација на Франција не е лош избор.
Заборави да ги примат во парламент, и да не смеат да основаат влада без нив. Ех да, и Бадентер и Бадентер... ;)

The xx

Russia state-affiliated bot. ☑️
Член од
8 април 2013
Мислења
7.117
Поени од реакции
13.445
Зарем ова не се случува последните 100 год веќе?

Не е можно арапите да финансираат терористички организации кои работат против нивните интереси, против интересите на исламот. Освен ако навистина не знаат што прават.

Тие содржат ненормално големо богатство, едноставно не им треба војна.
Катар и С.Арабија се две земји во кои се практикува вахбизам.

Во инересите на исламот според нивна интепретација е да се создаде калифат, нешто налик на првото Саудиско кралство, кое во своите граници ги опфаќало и денешна Сирија, Ирак, Оман,Јемен, Катар и ОАЕ.

Во С.Арабија околу 30% од населението практикува вахабистички ислам.

Член од
25 март 2012
Мислења
8.620
Поени од реакции
5.259
Катар и С.Арабија се две земји во кои се практикува вахбизам.

Во инересите на исламот според нивна интепретација е да се создаде калифат, нешто налик на првото Саудиско кралство, кое во своите граници ги опфаќало и денешна Сирија, Ирак, Оман,Јемен, Катар и ОАЕ.

Во С.Арабија околу 30% од населението практикува вахабистички ислам.
Што мислиш, дали можат со вакви напади да направат калифат у три континенти?

The xx

Russia state-affiliated bot. ☑️
Член од
8 април 2013
Мислења
7.117
Поени од реакции
13.445
Тоа неписменото племе на Ал Сауд, да ја нема таа нафта повеќе од чистачи на ВЦ не можат да бидат.

Туку пак британците ја заебаа работата со нив, им дадоа одврзани раце минатиот век да го стават скоро цел арапски полуоствов под своја лична власт. Саудсиска арбија не е држава, тоа е лична сопственост на една фамилија, самото име го кажува тоа, ги испотепаа и прогноија сите сопернички фамилии и створија територија на која не постои ни закон, ни устав, ни право ниту демократија.
Првиот советник на кралот, бил агент на МИ6 кој го прифатил исламот и станал прв советник на кралот на С.Арабија.[DOUBLEPOST=1447778030][/DOUBLEPOST]
Што мислиш, дали можат со вакви напади да направат калифат у три континенти?

Со вакви напади само се зголемува нивната симпатија и подршка во исламскиот свет.
Прва цел им е создавање на калифатот на Б.Исток.
Чистење на териториите на Сирија и Ирак, од невернците.

SuBZerO

Бигус Дикус
Член од
26 јануари 2007
Мислења
3.862
Поени од реакции
4.814
Со вакви напади само се зголемува нивната симпатија и подршка во исламскиот свет.
Прва цел им е создавање на калифатот на Б.Исток.
Чистење на териториите на Сирија и Ирак, од невернците.
Greska si ...so takvi napadi dobivaat antipatija...ne simpatija ili podrska.Eve zemi go Asad i SSA....protiv koj se borat?

Mondonico

ВАР експерт
Член од
15 јануари 2013
Мислења
10.223
Поени од реакции
18.361
https://www.facebook.com/1601360926768290/videos/1694887824082266/?fref=nf
Незнам зошто сеуште не е постирано видеово овде, го постирам од фејсбук пошто на јутуб е без аудио, иначе за 2 дена достигна 1.5 милиони гледања, па го избришаа, па пак е аплоадирано и е со плус 800.000 гледања, за рекордно време. Иначе е раширено низ повеќе портали. Интересно склопени факти за мигрантиве, ќе ве навлече (богами и уплаши) да го изгледате сигурно.
Мене само не ми се јасни идиотиве либералисти, пички мајчини. Ги разбирам муслиманиве, таква им е семката, гледаат имаат шанса оти Европа е полна со овци и си користат да си се населат и да преземат територии овде, ама овие беливе неписмени кои им посакуваат добредојде не можам два посто да ги сфатам. Не ми е јасно тоа глумење добрина, таа отвореност спрема светот, а дома да им тропне некое ромче или наш човек, небитно, да им бара пари за леб како куче ќе го шутираат. По патот богзнае минуваат покрај бездомниците со кренати глави, ама не за мигрантиве ок е, нека дојдат слободно нека се испосерат нека ни ебат матер.

И ова изедначувањето со фашизам е толку дебилно, што и самите не знаат што тресат. Во денешно време од економски аспект, за луѓето од земјата нема доволно работа, цела Европа е натрупена од невработени, уште од страна требаат луѓе. Државите еден куп пари трошат за социјала, така луѓето низ цела Европа за леб и сметки едвај собираат пари, а некои паметни нашле со фашизам да го изедначуваат непримањето и гледањето со скептицизам на овие муслиманиве. Тоа покажува дека овие самопрогласени либералисти три чисти немаат од реалниот живот и проблемите кои денеска се јавуваат при управувањето со државата, нив само им е битно модата да се следи. Ебати неписмената багра.

SuBZerO

Бигус Дикус
Член од
26 јануари 2007
Мислења
3.862
Поени од реакции
4.814
Мене само не ми се јасни идиотиве либералисти, пички мајчини. Ги разбирам муслиманиве, таква им е семката, гледаат имаат шанса оти Европа е полна со овци и си користат да си се населат и да преземат територии овде, ама овие беливе неписмени кои им посакуваат добредојде не можам два посто да ги сфатам. Не ми е јасно тоа глумење добрина, таа отвореност спрема светот, а дома да им тропне некое ромче или наш човек, небитно, да им бара пари за леб како куче ќе го шутираат. По патот богзнае минуваат покрај бездомниците со кренати глави, ама не за мигрантиве ок е, нека дојдат слободно нека се испосерат нека ни ебат матер.

И ова изедначувањето со фашизам е толку дебилно, што и самите не знаат што тресат. Во денешно време од економски аспект, за луѓето од земјата нема доволно работа, цела Европа е натрупена од невработени, уште од страна требаат луѓе. Државите еден куп пари трошат за социјала, така луѓето низ цела Европа за леб и сметки едвај собираат пари, а некои паметни нашле со фашизам да го изедначуваат непримањето и гледањето со скептицизам на овие муслиманиве. Тоа покажува дека овие самопрогласени либералисти три чисти немаат од реалниот живот и проблемите кои денеска се јавуваат при управувањето со државата, нив само им е битно модата да се следи. Ебати неписмената багра.
Ok ovoa za koj se odnesuva...za nasite ili za evropejcite? Posto nie nemame primeno migranti da ziveaat megu nas! Welcome na kogo?

Kajgana Shop

На врв Bottom