Oooooo teslica na gazica pa tie palancani ni izgradija xamija sto im stana sea
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Патем,овој е турчин кој се декларира како албанец.Бидејќи неможев да најдам тема која е складна со видеото подоле, решив тука да постирам.
Еве го доказот зошто никогаш нема да има соживот со Албанците, ова го кажувам на тие заблудените со розеви наочари, иако таквите и некои сонародници од албанската заедница на форумов ме критикуваа дека сум бил фашист, не сум бил за соживот, ме обвинувале и ме обвинуваат дека сум бил подбуцнувач на етничка нетрпеливост итн.
Еве го Евтов во сржта им го удри, како што е случајов со овој таканаречен интелектуалец од албанската заедница кој бил за "градење соживот." Многу ми се допадна ставот на Евтов кога му го плесна во сред очи и му кажа соживотот го сметаат само кога е одговорност на Македонците да ги признаат грешките, а они секогаш биле невини и безгрешни. A 99% се со истиов став како овој. Со сигурност го тврдам тоа!!!
СЕКОЈА МУ ЧЕСТ НА ЕВТОВ. Ако имате време гледајте го. Се е кажано, и поврзете го со мислењето на "интелектуалецов" со неговите сонародници на форумов кои се залагаат за "соживот". Инаку Евтов и насловот го има погодено на место. БОМБОНА СОЖИВОТ. Само бомбона во наводници.
Соживот не се прави само едната страна да простува и да се прогласи за виновна, а другата да се прави безгрешна.
Ова е објавено 2 дена пред да се искрши "муслиманскиот објект" во Паланка
![]()
Превод: Другари не се опуштајте, бидете спремни, сите мора да бидат муслимани во Паланка. Ова е школо за нас ромите да знаете. Лека ноќ
Значи ако најдам слики на македонци кои крадат, се пијанчат, и истите влегуваат во црква, црквата треба да ја демолираме?дарди , пуно и остали за ваков соживот се,па овие вие треба да ги бркате шо ви ја резилат верата![]()
нема шо да ти пречи кога веќе се виде за каков случај се работи,не се потребни објаснувања повеќе,прокламации за мир и соживот,а од друга страна.............Значи ако најдам слики на македонци кои крадат, се пијанчат, и истите влегуваат во црква, црквата треба да ја демолираме?
Да не се правиме наудрени, не е револтот на палачаните затоа што ромите не се вистински муслимани или платени, или заради контекстот денешен од опасноста од радикален ислам.
Знаеме сите дека иста реакција би имало и пред 10 год. Не е првпат џамија да гори од цела маса на народ собран.
Јас лично религијата би ја забранил инстантно, само овде ми пречи двоаршинското гледање на работите, насилството е насилство, нели беше така? Зошто стана во овој случај херојски чин.
Има институции кои треба овие работи да ги следи, вака само се потикнува креирање понатамошни инциденти.
Значи ако најдам слики на македонци кои крадат, се пијанчат, и истите влегуваат во црква, црквата треба да ја демолираме?
Да не се правиме наудрени, не е револтот на палачаните затоа што ромите не се вистински муслимани или платени, или заради контекстот денешен од опасноста од радикален ислам.
Знаеме сите дека иста реакција би имало и пред 10 год. Не е првпат џамија да гори од цела маса на народ собран.
Јас лично религијата би ја забранил инстантно, само овде ми пречи двоаршинското гледање на работите, насилството е насилство, нели беше така? Зошто стана во овој случај херојски чин.
Има институции кои треба овие работи да ги следи, вака само се потикнува креирање понатамошни инциденти.
Многу уплашена нација, антички македонци во крајниот исток на државата се плашат од стотина роми.
Аjде да кажеме-дали тоа е незаконска джамиja во редот на мисли? Не може во приватен обект да се собират N на броj луге и да се молат,а може и некоj да проповедва...един годпод знае што им проповедва. Таа работа треба да се извршува во утврдени религиозни обекти,кои са под контрола на исламската верска заедница.