Терористички напади во светот

• Креатор на темата Креатор на темата jamajka
  • Време на започнување Време на започнување
Нека контролираат, ама не го прават тоа, затоа што така им одговара.
Да контролираат а? па зошто пискаше како хистерична на темата за мигрантите кога полицијата им удри ќутек на граница за да воспостави ред, па нели беа кутри невини и ти тогаш ја обвини полицијата наша дека туку така ги тепала, а плус и спомна дека постоел некој магичен начин за смирување на разулавена толпа без употреба на пендрак, добро бе вие ако сте забегани мислите дека сите се лековерни како вас, или дека ние на форумов патиме од склероза имаме амнезија забораваме кој што напишал.....ви нема крај лицемерието, најолош сте таквите...никаквите безрбетници, џаболебарки како овие денес што протестираа за одбрана на терористите, платени за една дневница, какви ебиветри безмозочни..

Замислете да припукаат вака низ Скопје не 100 туку 1000 луѓе има да потепаат, како пилци сите на колена куршум во чело како на Смилковско езеро. Тоа е затоа што немаме никаква заштита кај нас оружје само џандарите и криминалците имаат, а иста врста на луѓе се.

Па многу нормално, тебе како Македонец ќе те уапсат и ќе ти лупнат кривична ако те фатат со ноже за сечење јаболка, а кога беше 100 години на албанското знаме низ Скопје парадираа со реденици од митралез, со калашникови и бомби (open carry) и си пукаа во воздух, а "патриотите" на власт од дпмне не преземаа ништо за тоа.

Да контролираат а? па зошто пискаше како хистерична на темата за мигрантите кога полицијата им удри ќутек на граница за да воспостави ред, па нели беа кутри невини и ти тогаш ја обвини полицијата наша дека туку така ги тепала, а плус и спомна дека постоел некој магичен начин за смирување на разулавена толпа без употреба на пендрак, добро бе вие ако сте забегани мислите дека сите се лековерни како вас, или дека ние на форумов патиме од склероза имаме амнезија забораваме кој што напишал.....ви нема крај лицемерието, најолош сте таквите...никаквите безрбетници, џаболебарки како овие денес што протестираа за одбрана на терористите, платени за една дневница, какви ебиветри безмозочни..

Не чекај одговор на прашањата што ми ги постави после украсните придавки кои ми ги упати.

Jedan od terorista iz Pariza stigao migrantskim valom kroz Hrvatsku?

Reuters je upravo objavio kako je grčki zamjenik ministra policije izjavio da je napadač kraj kojega je pronađena sirijska putovnica 3. listopada registriran na grčkom otoku Lerosu i da je u Europu stigao kao dio migrantskog i izbjegličkog vala! A migrantski val je u rujnu preusmjeren na Hrvatsku....

Policija je objavila da je napad u Parizu izvela 'samostalna teroristička ćelija koja je došla iz Sirije'. U Bruxellesu je u tijeku velika policijska akcija, uhićen je jedan muškarac, pretraženo je nekoliko kuća i stanova, a povod akcije, vjeruju francuski mediji, jest saznanje da su napadači jedno vrijeme živjeli u glavnom gradu Belgije.

Nizozemske vlasti zaustavile su polijetanje zrakoplova tvrtke Air France/KLM s amsterdamskog aerodroma nakon što je putem Twittera primljena prijeteća poruka. Avion je trebao poletjeti oko 13.45 sati, a sigurnosne snage sat vremena detaljno su ga pretraživale.

http://direktno.hr/en/2014/direkt/3...za-stigao-migrantskim-valom-kroz-Hrvatsku.htm

Па многу нормално, тебе како Македонец ќе те уапсат и ќе ти лупнат кривична ако те фатат со ноже за сечење јаболка, а кога беше 100 години на албанското знаме низ Скопје парадираа со реденици од митралез, со калашникови и бомби (open carry) и си пукаа во воздух, а "патриотите" на власт од дпмне не преземаа ништо за тоа.

Можи како во Швајцарија шо имаат дозволи:

Gun politics in Switzerland are unique in Europe. The vast majority of men between the ages of 20 and 30 are conscripted into the militia and undergo military training, including weapons training. The personal weapons of the militia are kept at home as part of the military obligations. However, it is generally not permitted to keep army-issued ammunition, but compatible ammunition purchased for privately owned guns is permitted. At the end of military service period the previously used gun can be converted to a privately owned gun after a weapon acquisition permit has been granted (fully automatic weapons will be rebuilt into semi-automatic ones). Switzerland thus has a relatively high gun ownership rates (31% in 2005, declining)

Милано

piazza-fontana-musulmane-franzic76-2.jpg

Ако се потврди, мене ме интересира ќе покажат ли јавна грижа на совест сите оние кои во ФБ дебати фрлаа дрва и камења , вриштеа со епитети „нацисти“, „фашисти,“ “ксенофоби“, „исламофоби“ и не знам што друго по секој/а кој/а го поставуваше легитимното прашање за безбедносните аспекти што се нормални за вакви кризи, како се филтрира и контролира за тероризам (но и за евентуални воени злосторници и злосторници против човештвото,криминалци од друг тип) во бегалскиот бран и дека темпото на влез е малце „ненормално“? Меѓу другото и од мене, во дебати во кои сум учествувала по ФБ.. Ќе има ли mea culpa од сите оние кои мртви-ладни викаа „шо ви е, шо па вие се секирате за терористички напади, кај нас се транзит, одат во ЕУ„ , демек, со подтеза, ако има и терористи, други Европјани ќе гинат, шо ни е нам гајле (знаете, оние другите Европјани се оние што ни даваат пари, кредити, стипендии, работа, ни купуваат производи, кај кои сакаме да шетаме без Шенген, а еден ден и да бидеме членка ти нели и ние сме биле со европски вредности и дел од европското семејство)? Ако ова се потврди, и ние и цело ова „корзо“ што без проблем и никаква контрола се тераше одвде си имаме вина, сите оние кои апла по ФБ кажуваа како илегално да се минуваат границите, и тоа, од безбедна во безбедна држава, сите оние кои немаа никаква морална или било каква друга обзирност кон Европјаните од ЕУ, небаре не се тоа луѓе кои исто така имаат права, деца, семејства, а кои толку безобзирно и пакосно ги објективизиравме оти се од ЕУ, со што покажавме многу, многу други грди работи во однос на нашиот „европски идентитет“, а кои ете се умислуваат дека се поразлични од оние од другиот крај на спектарот.
П.С. ПАтем, од некои од тоа наводните „хуманитарци“ сега нема исто толку „вриштечки“ вокабулар и истите епитети но во обратна насока, осуда, дистанцирање, ма тотална штама. А за некои ич нема да се зачудам и да „лакјуваат“ што толку крв се пролеа по улиците на Париз, оти, нели, агендите им се други, се другото е само маска да им го спуштат гардот на луѓето, а богами и здравиот памет...

ФБ статус на професорката Астеруд како коментар на статијата дека еден од напаѓачите влегол во Европа низ Грција.
На место кажано, од збор до збор.

Можи како во Швајцарија шо имаат дозволи:

Gun politics in Switzerland are unique in Europe. The vast majority of men between the ages of 20 and 30 are conscripted into the militia and undergo military training, including weapons training. The personal weapons of the militia are kept at home as part of the military obligations. However, it is generally not permitted to keep army-issued ammunition, but compatible ammunition purchased for privately owned guns is permitted. At the end of military service period the previously used gun can be converted to a privately owned gun after a weapon acquisition permit has been granted (fully automatic weapons will be rebuilt into semi-automatic ones). Switzerland thus has a relatively high gun ownership rates (31% in 2005, declining)

Во Швајцарија секое машко лице кога ќе отслужи воен рок му даваат автоматска пушка од армијата и 2000 куршуми за неа, и секој месец мора да оди на пукање.[DOUBLEPOST=1447524911][/DOUBLEPOST]

Значи тој поминал и низ Македонија

Со другите комон сенс ствари што ги кажуеш, ок. Се слагам.
Ама ова?
Луѓе, нападов на Париз е терористички напад на подрачје кое во својата околина нема видено В од војна у последните 50 и кусур години. За разлика од блискиот исток каде војната е секојдневие, за разлика од Балканот каде што имаше војна во Југославија, за разлика од Македонија каде што ние имавме војна во 2001. Овој терористичи напад е удар на место врз граѓани кои не знаат за ништо друго освен мир, бидејќи никогаш не биле загрозени. Ова не е секојдневен удар, ова е сериозна закана за општеството, не само за Париз.
Каков е тој секојдневен удар? Боко Харам тип на удар? Војни и патња на пола ебана планета пер? Почнувајќи од сумњиви воени хунти на Исток и екстремни автократии у Северна Кореја, до масакри на секоја 10-та секунда у просек у Африка? Ае тоа...
Зошто не можеме ние да бидеме тие? Крај краева, кој ебан фактор сме ние за некој да му е гајле за нас?
Ќе јадеш ластик кога ќе се видиме следен пут, жими све. :X3:
Сериозно тргаш со, „не е битно кој е/што е/зошто е, треба да сме човечни во името на доброто, нормативно ова важи за сите“, а после самоуверено викаш, кој ебан фактор сме ние за на некој да му е гајле за нас?
Па ако ти сега не покажеш разбирање и сочувствување, како очекуваш во иднина на некој да му е гајле за тебе? Сте слушнале и за "be the bigger person"? Она кога двајца не се сложуваат за нешто, но во име на добрината и слогата едниот отстапува од своето?
Па токму овие прилики се моментите каде треба да покажеме дека сме некаков фактор. Ова се моментите каде што би можеле да направиме некаква база, и утре нас кога ќе ни треба помош да кажеме „ние бевме со вас тогаш, сеа вие бидете со нас“. А тоа нема да се деси со ваквиве ваши коментари. Пошто тоа што се случило во минатото се случило, поминало. Сегашноста е таа во која треба да правиме промени и да ја средиме работата како што сакаме да биде средена. И мислете малце, ако ова се случува во Париз, треба и те како да дадеме поддршка бидејќи ако тие луѓе не застанат на нозе, ние уште полесно би паднале.
Увек ми делуеш наивно кога станува збор за вакви проблематики. Ко у Дизни цртан да живееш пеер.
Кога двајца не се сложуваат за нешто и едниот отстапува од своето во име на добрината и слогата, знаеш ли што добиваш?
Добиваш ВМРО со пасивни граѓани, добиваш воени хунти, добиваш анално и какво ти све не силување во затвор, одзимање на права, робовладетелства и тристо други чуда.
Ние нема да покажеме дека сме никаков ебан фактор со тоа што ќе ставаме сликички со знаменца на фејсбук. Го заболе курот Салахудин што ќе се разнесе утре у Париз за твојата глупа сликичка пеер и за мојата и за сликичката на 3000 други луѓе. Како држава, ние сме 0 фактор у економско-воена помош што е единствен начин да се спречи ова. За вакви проблеми е потребен друг клин со кој избиваш 'рѓосан.
Ги заболе кур Французите дали ние сме биле со нив во вакви периоди.
Ако они одлучат дека имаат потреба да „бидат со нас“, ќе бидат, ако не, можеме ние и 30000 години да им го пушиме. Да, народот ја прави државата.
Ама 99.9% од народот у Франција, не е ни свесен дека ја, ти и Ана од трето три имаме знаменца на профилна. 99.9% од народот ги заболе курот ако Македонија ја срамнат. И ќе ги боли така макар ние ги поддржуваме до сабајле. И нема врска тоа, ние не треба да бараме поддршка за возврат. Треба да помагаме пошто е ок да помогнеме. Тука се слагам.
Ама не иде тоа така, со знаменца.

Искрено и мене ми е преку кур од типови кој го пратат секој тренд на социјалните мрежи, неможам да ги сварам активистите за правата на педерите, курвите, мигрантите и иако е модерен начин на давање поддршка не ми оди никако во глава тоа со хаштаговите...но поглуп муабет од тоа "дали во Франција плачеле кога Македонија ја поделиле во 1913" не сум прочитал оддамна. Значи поголеми дебили од тие што ги набројав погоре се само (квази) патриотите.

Убиени се повеќе од 150 лица во терористички напад во Париз, а оние си играат на лавови. Браво. А тоа што уште повеќе ме плаши мене е дека со бегалскава криза уште толку се наполни Европа со овие со исперените мозоци. Или ајде Германија и Италија биле против нас во WW 2, па кој ги ебе. Ами тоа што и кај нас ги има се повеќе и повеќе?

За полицајците исто... Не сакам да бидам грешно сфатен, ама тие загинаа во полициска акција ако се сеќавам добро. Мислите дека по светот не умираат полицајци во акции против терористи и секакби криминалци?

Јес да немора да драматизирате како што прават некои...ама бидете малце луѓе маме му ебем..

Последно уредено:
Сочуство за луѓето што загинаа, а не за државата и за ЕУ кои се лицемери пар екселанс.
Овие исламистите што го извршиле ова се само последната алка, т.е егзекуторите.
Се поставува прашањето кој ги обучувал, каде се обучувани, од каде им е оружјето, од каде им е сета
финансиска и логистичка поддршка, од каде им се разузнавачки информации, како до сега немало никаква реакција од
француските тајни служби (изговорот за нивна неспособност е смешен). Одговорот навестува дека сето ова е дело на
повеќе тајни служби (ЦИА, Мосад, па и самите француски служби кои не можеле да не знаат за ваков голем напад, и секако сесрдната помош
на Саудиска Арабија), или во најмала рака на некој начин е индиректно помогнато од истите.
Впрочем ова сценарио е веќе видено и од Бостон, Лондон, 9/11, па дури таму некаде до Тонкин и Заливот на Свињите. Истиот терк се фура веќе 60 години.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom