Инвестициски БУМ во Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата dzonyb
  • Време на започнување Време на започнување
Класичен пример на придонесувач кон бумот, државни фикуси платени со пари од кредити, што вештачки го дуваат БДП-то

МЕР чудо на македонската економија! Државна фирма без денар приходи со 11 вработени
Акумулираната загуба на МЕР, основана кон крајот на семтеври 2010 година, од 2011 година до крај на 2014 година има акумулирана загуба која достигна речиси 90 отсто од нејзината акционерска главнина. Државата го толерира нејзиното работење иако фирмата нема приходи и одобрила 11 вработувања

„Македонски енергетски ресурси“ или попозната како МЕР, државно акционерско друштво регистрирано за „цевоводен транспорт“ за три години има акумулирана загуба од 25,6 милиони денари што претставува речиси 87 отсто од акционерската главнина на друштвото која изнесува 29,44 милиони денари. И покрај тоа што МЕР во три години работење нема никакви приходи од продажба редовно дели плати и во периодот од 2011 година до 2014 година бројот на вработени го зголемила од 7 на 11 лица!!!

На Македонија и треба јако и здраво домашно стопанство. Со ваков МСП сектор може и Ауди на БЦ да отвори џабе е. Да се стави на маса cost benefit за странциве што ги финансираме и да се извага со национална стратњгија за поттик на домашно стопанство. Резултатот ќе биде поразителен од аспект на исплатливост на долг рок ама сепак пропагандата наречена Странска инвестиција пали кај напатениот народ.

На @Ѓорѓи Н. и на @Brutus им завршува времето за односи со странки и наредниот ден одговараат на заостанатите.

:pos:

Е мој инвестициски бум!
пф. Бесполезен муабет. Прво ќе речеш нема работа, После кога ќе увидиш дека се отвориле работни места ќе речеш дека е мала платата. И вртење у круг прзни муабети на 200 страни. Не е инстерсно веќе:-)

пф. Бесполезен муабет. Прво ќе речеш нема работа, После кога ќе увидиш дека се отвориле работни места ќе речеш дека е мала платата. И вртење у круг прзни муабети на 200 страни. Не е инстерсно веќе:)
ти пожелувам од срце ти и твоите најмили да се вработите во странските инвестиции инвестиции како работници до крајот на кариерата

ти пожелувам од срце ти и твоите најмили да се вработите во странските инвестиции инвестиции како работници до крајот на кариерата
А јас на тебе и твоите да бидете невработени и достоинствено да чекате плата од 1000 евра. Дај боже никој од твоја фамилија да не се вработи доколку нема понуда од плата над 1000 евра. За леб да немаш ама да не се вработиш како работник во странска инвестиција или било каде со плата под 1000 евра.

Последно уредено:
пф. Бесполезен муабет. Прво ќе речеш нема работа, После кога ќе увидиш дека се отвориле работни места ќе речеш дека е мала платата. И вртење у круг прзни муабети на 200 страни. Не е инстерсно веќе:)
Па кај ти црнчеше цел ден? :) Колегава твој тука може склапа автомобилски делови... :pos:
Во некој бум изгледа работиш а, цел ден лајкуваш....

Па кај ти црнчеше цел ден? :) Колегава твој тука може склапа автомобилски делови... :pos:
Во некој бум изгледа работиш а, цел ден лајкуваш....
Има време за се.

Последно уредено:
Се извинувам што паднав на нивото на рој фокер. Требаше да знам подобро од тоа да враќам на некакви смешни селски онлајн клетви. Рој фокер темата не сум јас ниту мојата фамилија. Ќе те замолам друг пат да не мешаш такви работи.
И тебе костур да те замолам да се навратиш на темата. Фамилии жени деца ако сакаш на подфорум љубов ќе дискутираме.

Се извинувам што паднав на нивото на рој фокер. Требаше да знам подобро од тоа да враќам на некакви смешни селски онлајн клетви. Рој фокер темата не сум јас ниту мојата фамилија. Ќе те замолам друг пат да не мешаш такви работи.
И тебе костур да те замолам да се навратиш на темата. Фамилии жени деца ако сакаш на подфорум љубов ќе дискутираме.
ти ги фалиш инвестициите,така да од срце ти пожелувам таму да вадиш леб за дома,не знам зошто е тоа навредливо кога се тоа реномирани странски фирми со синдикат кој ги штити и им обезбедува права на работниците и минимална плата од 9600 за 26 дена работни во месецот

ти ги фалиш инвестициите,така да од срце ти пожелувам таму да вадиш леб за дома,не знам зошто е тоа навредливо кога се тоа реномирани странски фирми со синдикат кој ги штити и им обезбедува права на работниците и минимална плата од 9600 за 26 дена работни во месецот
Да, викам дека се добра работа инвестициите. Добро е што ќе има гинеколог во Шуто Оризари па не значи дека сакам таму да бидам доктор или болничар. Тоа што ми пожелуваш ти на мене, јас на тебе ти пожелувам дупло. Сега продолжи на темата. Да потсетам тоа не сум јас.

Да се вратиме на темата.

Бугарската ИТ компанија "Мусала софт" ќе инвестира повеќе од 20 милиони евра во Македонија и ќе вработи повеќе од 300 лица.

Денеска во просториите на Владата, вицепремиерот Владимир Пешевски и претседателот на компанијата Елена Маринова и официјално го потпишаа договорот и ја објавија одлуката за инвестирање и почеток на работа на „Мусала софт“.
Компанијата има во план во Македонија да отвори над 300 работни места и истите ќе бидат отворени до 2019 година, каде ќе во поголем број ќе биде вработен висококвалификуван кадар кои ќе работата на развој на најсофистицирани софтверски производи.Веќе имаме повеќе над 10-на вработени а во наредните години планираме брзо да се шириме

Да се вратиме на темата.

Бугарската ИТ компанија "Мусала софт" ќе инвестира повеќе од 20 милиони евра во Македонија и ќе вработи повеќе од 300 лица.

Денеска во просториите на Владата, вицепремиерот Владимир Пешевски и претседателот на компанијата Елена Маринова и официјално го потпишаа договорот и ја објавија одлуката за инвестирање и почеток на работа на „Мусала софт“.
Компанијата има во план во Македонија да отвори над 300 работни места и истите ќе бидат отворени до 2019 година, каде ќе во поголем број ќе биде вработен висококвалификуван кадар кои ќе работата на развој на најсофистицирани софтверски производи.Веќе имаме повеќе над 10-на вработени а во наредните години планираме брзо да се шириме
на темата сме цело време и не сакаш да ми се заблагодариш на желбите за остварување на твојата иднина.........

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom