- Член од
- 16 јули 2014
- Мислења
- 842
- Поени од реакции
- 573
Na butkanje ke ja zapalis bez problem.Samo kontaktot da ti bide uklucen.Ne e nisto strasno,vo vtora brzina bapni ja, so malku zalet ke zapali i teraj ja vo Radisani kaj Aco, toj raboti samo so Italijanski koli.нема никаков знак за палење..нема верглање..како да е мртов...
има контакт, го чекам да се исклучи за греачот и вртам клучот нема никаков звук
дај бројче да се јавам...фалаNa butkanje ke ja zapalis bez problem.Samo kontaktot da ti bide uklucen.Ne e nisto strasno,vo vtora brzina bapni ja, so malku zalet ke zapali i teraj ja vo Radisani kaj Aco, toj raboti samo so Italijanski koli.
Ацо - Радишани: 075217203дај бројче да се јавам...фала
фала ти многуАцо - Радишани: 075217203
Нема заштофала ти многу
Koga veke sme kaj zamaecot, dalo pak varijabilen koj e mn skap ili fiksen sto e poeftin no nezz kako i sto ke se promeni pa da mi gi kazete razlikite?
Sent from my GT-I9195 using Tapatalk
НеDali moze da se izramni blok na motor bez da se izvade od kolata.
Dali moze da se izramni blok na motor bez da se izvade od kolata.
Glavata bila ramna ama blokot e iskriven na delot kaj sto legnuva glavata nanego majstorot mi vika deka ke go ramnel majstor bez da se Vade od kolata za da ne se otvara i blokot. Samo muabetot mi e dali ima takva masina koja moze da go poramni blokot bez vadenje od kolata?Блокот ако е искривен многу тешко ќе се израмни и да го вадиш и не. Горниот дел каде што лежи главата можи да се израмни и така и така, ама каде што лежи радилицата....многу потешко.
Обично се искривува главата од моторот и таа се вади и се носи на рамен струг. Кошта околу 10-15 евра рамнење
Мора главата да се вади за да се израмни блокот, нема таква машина што ќе рамни со неизвадена глава и неизваден мотор од кола.Glavata bila ramna ama blokot e iskriven na delot kaj sto legnuva glavata nanego majstorot mi vika deka ke go ramnel majstor bez da se Vade od kolata za da ne se otvara i blokot. Samo muabetot mi e dali ima takva masina koja moze da go poramni blokot bez vadenje od kolata?
Znaci glavata e izvade najnormalno I e poramneta, potoa e ispitan blokot I e utvrdeno deka e iskriven e sega majstorot rece ima majstor od kumanovo ke dojde da go poramni blokot za da ne go vadime i da go rasklopuvame I nego. Jas neznam deka postela takva sprava so moze da go napravi ova pa prasuvam ako znae nekoj da mi kaze ili prati slika ili video da vidam kako izgleda toa.Мора главата да се вади за да се израмни блокот, нема таква машина што ќе рамни со неизвадена глава и неизваден мотор од кола.
Мајсторов да не те праќа по компресија до продавница да купиш?
Не постои таква машина која би можела да рамни блок вграден во кола.Znaci glavata e izvade najnormalno I e poramneta, potoa e ispitan blokot I e utvrdeno deka e iskriven e sega majstorot rece ima majstor od kumanovo ke dojde da go poramni blokot za da ne go vadime i da go rasklopuvame I nego. Jas neznam deka postela takva sprava so moze da go napravi ova pa prasuvam ako znae nekoj da mi kaze ili prati slika ili video da vidam kako izgleda toa.