Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

Black Hok

CRUISE
Член од
11 декември 2012
Мислења
2.347
Поени од реакции
1.217
Аха, значит ќе требит да купвам, шо пари се движат знајте, гумите ми се 195/65/15
Пак се враќаме на истото..Ако имаш ЗИМСКИ ГУМИ или ГУМИ со назнака M+S со прописна дебелина на шарата од 4 милиметри па нагоре,ЛАНЦИ НЕ ТИ ТРЕБААТ..Ако имаш ЛЕТНИ гуми на колата (небитно која дебелина) ЛАНЦИ ти се ЗАДОЛЖИТЕЛНА ОПРЕМА..Сезоната на ланци почнува од 15-ти ноември,и трае до 15-март..Ланците се движат од 700 денара па нагоре..Ги имаш на секоја бензинска пумпа,и во секоја продавница за автоделови.

Член од
20 ноември 2008
Мислења
6.104
Поени од реакции
2.514
Пак се враќаме на истото..Ако имаш ЗИМСКИ ГУМИ или ГУМИ со назнака M+S со прописна дебелина на шарата од 4 милиметри па нагоре,ЛАНЦИ НЕ ТИ ТРЕБААТ..Ако имаш ЛЕТНИ гуми на колата (небитно која дебелина) ЛАНЦИ ти се ЗАДОЛЖИТЕЛНА ОПРЕМА..Сезоната на ланци почнува од 15-ти ноември,и трае до 15-март..Ланците се движат од 700 денара па нагоре..Ги имаш на секоја бензинска пумпа,и во секоја продавница за автоделови.
Имам зимски гуми M+S, шарата не му ја имам мерено, задните сигурно го исполнуваат критериумот, предните незнам можда се излижани малце поќе за разлика од задните.. Како и да е фала.

Член од
20 февруари 2015
Мислења
13
Поени од реакции
13
Ако може да ве замолам да ми понудите некој мајстор што иде на повик во близина на карпош, колата не сака да ми запали ... Помош

Black Hok

CRUISE
Член од
11 декември 2012
Мислења
2.347
Поени од реакции
1.217
Ако може да ве замолам да ми понудите некој мајстор што иде на повик во близина на карпош, колата не сака да ми запали ... Помош
Кажи повеќе детали..Гориво имаш?Вергла,а не пали?Турај у втора и на буткање..

Член од
20 февруари 2015
Мислења
13
Поени од реакции
13
Кажи повеќе детали..Гориво имаш?Вергла,а не пали?Турај у втора и на буткање..
нема никаков знак за палење..нема верглање..како да е мртов...
има контакт, го чекам да се исклучи за греачот и вртам клучот нема никаков звук

Член од
16 јули 2014
Мислења
842
Поени од реакции
573
се извинувам ама јас сум аматер, што функција има алансерот..има ли шанси од кај него при палење да протекува нафта
Alanserot e glaven pri palenje, on go pali motorot. Ako imas tak-tak samo pri palenje a nemas nikakvo verglanje togas 99% ti e alanserot. A naftata kje ima vrska ako vergla a ne pali.

ROMA ROMA ROMA

Член од
20 февруари 2015
Мислења
13
Поени од реакции
13
Alanserot e glaven pri palenje, on go pali motorot. Ako imas tak-tak samo pri palenje a nemas nikakvo verglanje togas 99% ti e alanserot. A naftata kje ima vrska ako vergla a ne pali.

ROMA ROMA ROMA
Ја спомнав нафтата, дека завчера кога последен пат ја запалив, близу моторот при палење пропрска нафта...инаку при вртење на клучот нема ни тактак мртва тишина е[DOUBLEPOST=1446901641][/DOUBLEPOST]

ROMA ROMA ROMA
а имат ли врска осигурувачите нешто во врска со палењето

Член од
16 јули 2014
Мислења
842
Поени од реакции
573
Zemi si majstor posto 99% ti e alanserot. A posle kje vidis koe crevo ti puknalo za naftata sto ti prska :)

ROMA ROMA ROMA

Член од
16 јули 2014
Мислења
842
Поени од реакции
573
Nz tamu nikoj, neka kaze nekoj koj e od tamu ili rasprasaj se sam po majstorite

ROMA ROMA ROMA

Kajgana Shop

На врв Bottom