- Член од
- 30 јули 2011
- Мислења
- 589
- Поени од реакции
- 246
заден трап за киа венга?дали одговара од друг модел
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Колку е сервисен интервал на менување уље во менувач?Кај БМВ автоматикот официјално е maintenance free (до Ф01). Неофицијално, менувај го заедно со филтерчето за струготини на секои 150-170 000 километри. За да не смениш менуваш цела кутија. На поновите, имаат сервисни интервали.
На рачниот, исто така е пожелно да се смени. Исто и на диференцијалот. И глицерин се менува на две години. И антифриз на 3-4. И дискови на секое второ менување плочки.
Ама кој да менува....![]()
Колку е сервисен интервал на менување уље?
менувач, заборавив да допишамНа што?
Па, напишав погоре.менувач, заборавив да допишам
Многу голема километража е тоа.Па, напишав погоре.
На 150-200к е многу повеќе од пожелно да се смени масло во автоматски менувач. Особено ако има торк конвертер.
Јас на 5 години бидејќи не минувам километража...Многу голема километража е тоа.
По правило треба да се менува од 50-70к а бидејќи сакаме да возиме коли за кои немаме стандард се тера и повеќе од 200к
Масло во мотор или менувач менуваш на 5 години?Јас на 5 години бидејќи не минувам километража...
Се разбира во менувачМасло во мотор или менувач менуваш на 5 години?
Значи не се менува "кога менуваш моторно масло" туку многу поретко.Па, напишав погоре.
На 150-200к е многу повеќе од пожелно да се смени масло во автоматски менувач. Особено ако има торк конвертер.
Мора на компјутер за диагностика да се приклучи за да знаеш што му е маката.Здраво дечки.Имам ''мал'' проблем со мојов Фиат.Се работи за Фиат Пунто 1.9jtd 2001 год. Ми гасне во вожња. И ова ќе ми се појави... што би можело да биде ?
Прегледај го приврзокот 132187
INJECTION SYSTEM FAULT DASHBOARD WARNING LIGHTЗдраво дечки.Имам ''мал'' проблем со мојов Фиат.Се работи за Фиат Пунто 1.9jtd 2001 год. Ми гасне во вожња. И ова ќе ми се појави... што би можело да биде ?
Прегледај го приврзокот 132187
луге пак јас во врска со парното на опел корса 2002 год денеска ги извадив цревата од моторот двете што влегувАТ во кабината на колата и со компресор со ваздух ги издував една тон гнасотии излегоа во црвена боја убаво дуење и удри мајсторот но топлото никаде го нема сега имам намера да пробам со вода а ми р.ече и да ставам некое средство внатре (сјај,доместос, или неш друго) и да го оставам внатре да постои 2-3 саати и после пак да го исперам со вода тој ладилник за парно па ме интересире дали ќе има некое фајде или да си купам тоа казанче (4500 ден) и да не се мачам со експерименти ?