Инвестициски БУМ во Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата dzonyb
  • Време на започнување Време на започнување
И јас онаму кај Дубровник према Босна и кај Вуковар не можев да си верувам какви улици имаат, ама нели слушаме и гледаме тоа што ни се сака.

Дубровник према Босна. :pos:

Да не го промаши автопатот? Таму кај Плоче треба да се качиш на автопат.

Дубровник према Босна. :pos:

Да не го промаши автопатот? Таму кај Плоче треба да се качиш на автопат.
Во зависност од тоа кај имаш намера да одиш можеш и кај сакаш да се качиш на автопат.
Но за две години да се доизградат автопатите кај нас, кои се истотака инвестиција и кои привлекуваат инвестиции, ќе видиме кој ќе има поубави автопати.

Во зависност од тоа кај имаш намера да одиш можеш и кај сакаш да се качиш на автопат.
Но за две години да се доизградат автопатите кај нас, кои се истотака инвестиција и кои привлекуваат инвестиции, ќе видиме кој ќе има поубави автопати.

Битушанец, баниран си под првиот јузер? Слушнавме од Миле и од Грујо како автопатите привлекуваат инвестиции... Инвестирале Кинезите во нивните џебчиња..

АХ за малку ќе заборавев.
Истите оние кои на оваа тема ја величаат хрватска, вриштат на темата за кредити, лажно било со кредити дрн дрн, што се тресе. А забораваат дека Хрватска е дупло позадолжена од Македонија. Но на кој му е гајле за консистентност на аргументите, битно да се плука по своето.

Последно кога погледнав сите кафани беа полни, на улици се возат возила не постари од 10 години, претежно не постари од 5 години, сите имаат преку 25000 плата барем во моја околина не познавам некој да има помалку, на сите им се децата запишани по факултети - нешто што е на запад научна фантастика, сите имаат станови или ниви, можеби не во Скопје али битно имаат имот - нешто што на запад е пак незамисливо секој жител да поседува имот. Кој стигна купи стан во новиве градби и се гради турбо.
И некои ќе не убедуваат дека тука лошо се живеело и дека сме биле на ниво на Африка. Можеби не сме Финска али дека е далеку подобро од пред 10 години и дека се живее барем како во Хрвтска е непобитен факт.
И да тоа е делумно благодарение на инвестициите, нешто што за прв пат се случува во моддерната историја некој да дојде и да инвестира кај нас. Порано пред 10 години инвестиоторите беа бркани.
Така е. Секој има по два нови станови за децата и внуците, нови коли за сите членови во фамилијата, скапи мобилни и секоја вечер дремат во кафани. На одмор одат по 3 пати и тоа во Сардинија, Хвар и Палма де Мајорка, а во Банско се секој втор викенд. Капут и чизми купуваат секое зимо.

Убавини. :)

Јас кажав дека со стандардот сме многу близу и сме на добар пат да ги шишнеме, за што ми е многу кејф, сакам да ја видам оваа наша Македонија како тигар во скок кој гордо, елегантно и забрзано трча кон посветла иднина.
Генералната слика е таа. Се инвестира, сме поволна дестинација за инвестиции, инвестициите вработуваат луѓе, а и однадвор каде што критериумите се ригорозни и објективни на доинг бизнис не рангираа на место каде што и најбогатите можат да ни завидуваат. Факт е дека сме на добар пат и треба вака да продолжиме.

Ако гледаме селективни цени кај ќе ни е крајот, со ситничарење никаде не се стигнува.

So Anglija kako se sporeduvame?

И јас па најдов да се карам со некој што не си го знае јазикот свој... доста беше, јасно е се.

Не ти се прави муабет за милионите кои ги лапнаа Грујо и Миле од автопатот? Што така?

Не ти се прави муабет за милионите кои ги лапнаа Грујо и Миле од автопатот? Што така?
Не ми се прави муабет со луѓе кои немаат основни познавања од својот јазик и кои б и ч ги ставаат една до друга кога творат демунитив од зборовите леб и џеб. лебчиња и џебчиња. :aplauz::lolzz::lolzz::lolzz::lolzz:

Не ми се прави муабет со луѓе кои немаат основни познавања од својот јазик и кои б и ч ги ставаат една до друга кога творат демунитив од зборовите леб и џеб. лебчиња и џебчиња. :aplauz::lolzz::lolzz::lolzz::lolzz:

А ха, значи тоа што јас ставив Б наместо П ги покрива милионите на Грујо и Миле што ги лапнаа од Кинезите. Фер.

А ха, значи тоа што јас ставив Б наместо П ги покрива милионите на Грујо и Миле што ги лапнаа од Кинезите. Фер.
Дали се викаш Љубчо, и дали ловиш риби во реката Бчиња? Хехехе :lolzz::lolzz::lolzz::lolzz::lolzz:

Последно кога погледнав сите кафани беа полни, на улици се возат возила не постари од 10 години, претежно не постари од 5 години, сите имаат преку 25000 плата барем во моја околина не познавам некој да има помалку, на сите им се децата запишани по факултети - нешто што е на запад научна фантастика, сите имаат станови или ниви, можеби не во Скопје али битно имаат имот - нешто што на запад е пак незамисливо секој жител да поседува имот. Кој стигна купи стан во новиве градби и се гради турбо.
И некои ќе не убедуваат дека тука лошо се живеело и дека сме биле на ниво на Африка. Можеби не сме Финска али дека е далеку подобро од пред 10 години и дека се живее барем како во Хрвтска е непобитен факт.
И да тоа е делумно благодарение на инвестициите, нешто што за прв пат се случува во моддерната историја некој да дојде и да инвестира кај нас. Порано пред 10 години инвестиоторите беа бркани.
Ако не е тајна кај живееш жити се?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom