ama uporen e mora da mu se priznae ...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Абе ела објасни им, ние тука пишуваме за стандард, за инвестиции, споредуваме значи грубо земено во просек, тие се фатиле за јунешкото. И уште се прават на удрени, чоколадата за кување не ја гледаат.кај нас е многу подобро

Битно ние да растеме, а другите нека му ја думаат како да не стигнат.
Ова се цени на акција ти пишува. И тоа со ГОЛЕМИ букви
Значи во Хрватска има подобри акции во маркетите. Кажи ти колку е просечна цена на млеко и други производи а не акции купи 3 плати две и 15 литра млеко да купам колку кошта. Еве ти споредба на numbeo.com
http://www.numbeo.com/cost-of-living/country_result.jsp?country=Croatia&displayCurrency=EUR
http://www.numbeo.com/cost-of-living/country_result.jsp?country=Croatia&displayCurrency=EUR
шо има да се објаснуваме, некој сака да излажи дека во ЕУ,Австралија,Америка само за јадење и сметки ќе си ја трошел цела плата, освен за кирија другите давачки се исти или приближно исти како тука, со тоа што таму платата е за најмалку 10 пати повисока.............една месечна работничка минимална плата во Македонија е една работничка дневница во ГерманијаЗначи во Хрватска има подобри акции во маркетите. Кажи ти колку е просечна цена на млеко и други производи а не акции купи 3 плати две и 15 литра млеко да купам колку кошта. Еве ти споредба на numbeo.com
Не туку сега да не правиме безвезе муабети млеко банани гирици уштипци. Има повисок стандард ама не е рај. Ако беше рај немаше уште побрзо од нас хрватите да се иселуваат на запад.И ти мислиш дека квалитетот на живот во Македонија е ист со оној во Хрватска?
Речи да, те молам.
Не туку сега да не правиме безвезе муабети млеко банани гирици уштипци. Има повисок стандард ама не е рај. Ако беше рај немаше уште побрзо од нас хрватите да се иселуваат на запад.
Јас кажав дека со стандардот сме многу близу и сме на добар пат да ги шишнеме, за што ми е многу кејф, сакам да ја видам оваа наша Македонија како тигар во скок кој гордо, елегантно и забрзано трча кон посветла иднина.Свежо свинско месо 19 куни = 155 денари[DOUBLEPOST=1446555871][/DOUBLEPOST]
Најди кај има кај нас на акција млеко за 28 денари или свежо свиснко за 150 денари
Хорхе,ти ли си ??Јас кажав дека со стандардот сме многу близу и сме на добар пат да ги шишнеме, за што ми е многу кејф, сакам да ја видам оваа наша Македонија како тигар во скок кој гордо, елегантно и забрзано трча кон посветла иднина.
Генералната слика е таа. Се инвестира, сме поволна дестинација за инвестиции, инвестициите вработуваат луѓе, а и однадвор каде што критериумите се ригорозни и објективни на доинг бизнис не рангираа на место каде што и најбогатите можат да ни завидуваат. Факт е дека сме на добар пат и треба вака да продолжиме.
Ако гледаме селективни цени кај ќе ни е крајот, со ситничарење никаде не се стигнува.
ГЛУПОСТИЈас кажав дека со стандардот сме многу близу и сме на добар пат да ги шишнеме, за што ми е многу кејф, сакам да ја видам оваа наша Македонија како тигар во скок кој гордо, елегантно и забрзано трча кон посветла иднина.
Генералната слика е таа. Се инвестира, сме поволна дестинација за инвестиции, инвестициите вработуваат луѓе, а и однадвор каде што критериумите се ригорозни и објективни на доинг бизнис не рангираа на место каде што и најбогатите можат да ни завидуваат. Факт е дека сме на добар пат и треба вака да продолжиме.
Ако гледаме селективни цени кај ќе ни е крајот, со ситничарење никаде не се стигнува.
ГЛУПОСТИ
Ниту сме блиску, ниту на пат да ги стигнеме !
Не знам како да ти објаснам....цените на храната, на техника, на автомобили се тука некаде.
Нивна просечна плата е дупло поголема !
Не знам која математија ти си ја учел, ама јас кога учев ова значи дека тие можат да си дозволат многу повеќе работи да купат во месецот/годината, што значи дека стандардот ДАЛЕКУ им е подобар !
И јас онаму кај Дубровник према Босна и кај Вуковар не можев да си верувам какви улици имаат, ама нели слушаме и гледаме тоа што ни се сака.Не е точно дека тука се цените. Значително е поскапо во Хрватска. Некаде 30-40% се поскапи некои производи. Од она што е за секојдневна употреба единствено млекото е тука некаде со цената. По кафани е скоро дупло поскапо од Македонија, а по кафичи пијачките не се многу скапи, што е зачудувачки. Просечна плата во Хрватска е некаде околу 600 евра ако не се лажам, што е навистина дупло повеќе од Мкаедонија.
Меѓутоа квалитетот на живот не се огледа само во односот на цените. Пред две-три недели имав гости од Хрватска, не им се веруваше дека возиме по оние улици.