Инвестициски БУМ во Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата dzonyb
  • Време на започнување Време на започнување
кај нас е многу подобро
Абе ела објасни им, ние тука пишуваме за стандард, за инвестиции, споредуваме значи грубо земено во просек, тие се фатиле за јунешкото. И уште се прават на удрени, чоколадата за кување не ја гледаат.

кога Антихрист ти одржува говор за морал и вредности што ќе очекуваш :gjavol:

Konzum-katalog-44-2015_main_slider_banner.jpg

Свежо свинско месо 19 куни = 155 денари[DOUBLEPOST=1446555871][/DOUBLEPOST]
Битно ние да растеме, а другите нека му ја думаат како да не стигнат.

Ова се цени на акција ти пишува. И тоа со ГОЛЕМИ букви

Најди кај има кај нас на акција млеко за 28 денари или свежо свиснко за 150 денари

Значи во Хрватска има подобри акции во маркетите. Кажи ти колку е просечна цена на млеко и други производи а не акции купи 3 плати две и 15 литра млеко да купам колку кошта. Еве ти споредба на numbeo.com

http://www.numbeo.com/cost-of-living/country_result.jsp?country=Croatia&displayCurrency=EUR
http://www.numbeo.com/cost-of-living/country_result.jsp?country=Croatia&displayCurrency=EUR

Значи во Хрватска има подобри акции во маркетите. Кажи ти колку е просечна цена на млеко и други производи а не акции купи 3 плати две и 15 литра млеко да купам колку кошта. Еве ти споредба на numbeo.com

И ти мислиш дека квалитетот на живот во Македонија е ист со оној во Хрватска?

Речи да, те молам.

шо има да се објаснуваме, некој сака да излажи дека во ЕУ,Австралија,Америка само за јадење и сметки ќе си ја трошел цела плата, освен за кирија другите давачки се исти или приближно исти како тука, со тоа што таму платата е за најмалку 10 пати повисока.............една месечна работничка минимална плата во Македонија е една работничка дневница во Германија

И ти мислиш дека квалитетот на живот во Македонија е ист со оној во Хрватска?

Речи да, те молам.
Не туку сега да не правиме безвезе муабети млеко банани гирици уштипци. Има повисок стандард ама не е рај. Ако беше рај немаше уште побрзо од нас хрватите да се иселуваат на запад.

Не туку сега да не правиме безвезе муабети млеко банани гирици уштипци. Има повисок стандард ама не е рај. Ако беше рај немаше уште побрзо од нас хрватите да се иселуваат на запад.

А ха, ок. На чекор беше до бездната на апсолутната глупост. Инаку вистина, не е рај, ама за Македонија Хрватска е Монте Карло, друг универзум.

ste zapnale po kikiriki so akciive...
Just to clarify:
2-te najgolemi hrvatski kompanii ti se INA nafta i HEP Grupa - i dvata so prihodi i asseti pogolemi od 4 MILIARDI Dollari i so preku 12.000 vraboteni ... vo MK imas Feni i Makpetrol so po 200-300 milioni i ne preku 1000 vraboteni.
Vo Zagreb utre ke ides vo Maksimir ke gledas sampion liga so ekipi kako Bayern, Arsenal, Olimpiakos... a vo Skopje ke si gledas Vardar so Carev Dvor.
Imaat sveuciliste (univerzitet) od 1500 godina...vo skopje ke ti predava horhe ...
Za zdravstvo nema da te ubijat vo drzavna bollnica ,
a za turizam,kultura ili za sloboda na trgovija so EU ili rabota vo EU ne sakam ni da pocnam.

Da vi zavidi Grujo so zabeganost ...chukullado breee

Свежо свинско месо 19 куни = 155 денари[DOUBLEPOST=1446555871][/DOUBLEPOST]

Најди кај има кај нас на акција млеко за 28 денари или свежо свиснко за 150 денари
Јас кажав дека со стандардот сме многу близу и сме на добар пат да ги шишнеме, за што ми е многу кејф, сакам да ја видам оваа наша Македонија како тигар во скок кој гордо, елегантно и забрзано трча кон посветла иднина.
Генералната слика е таа. Се инвестира, сме поволна дестинација за инвестиции, инвестициите вработуваат луѓе, а и однадвор каде што критериумите се ригорозни и објективни на доинг бизнис не рангираа на место каде што и најбогатите можат да ни завидуваат. Факт е дека сме на добар пат и треба вака да продолжиме.

Ако гледаме селективни цени кај ќе ни е крајот, со ситничарење никаде не се стигнува.

Јас кажав дека со стандардот сме многу близу и сме на добар пат да ги шишнеме, за што ми е многу кејф, сакам да ја видам оваа наша Македонија како тигар во скок кој гордо, елегантно и забрзано трча кон посветла иднина.
Генералната слика е таа. Се инвестира, сме поволна дестинација за инвестиции, инвестициите вработуваат луѓе, а и однадвор каде што критериумите се ригорозни и објективни на доинг бизнис не рангираа на место каде што и најбогатите можат да ни завидуваат. Факт е дека сме на добар пат и треба вака да продолжиме.

Ако гледаме селективни цени кај ќе ни е крајот, со ситничарење никаде не се стигнува.
Хорхе,ти ли си ??

ГЛУПОСТИ
Ниту сме блиску, ниту на пат да ги стигнеме !
Не знам како да ти објаснам....цените на храната, на техника, на автомобили се тука некаде.
Нивна просечна плата е дупло поголема !
Не знам која математија ти си ја учел, ама јас кога учев ова значи дека тие можат да си дозволат многу повеќе работи да купат во месецот/годината, што значи дека стандардот ДАЛЕКУ им е подобар !

ГЛУПОСТИ
Ниту сме блиску, ниту на пат да ги стигнеме !
Не знам како да ти објаснам....цените на храната, на техника, на автомобили се тука некаде.
Нивна просечна плата е дупло поголема !
Не знам која математија ти си ја учел, ама јас кога учев ова значи дека тие можат да си дозволат многу повеќе работи да купат во месецот/годината, што значи дека стандардот ДАЛЕКУ им е подобар !

Не е точно дека тука се цените. Значително е поскапо во Хрватска. Некаде 30-40% се поскапи некои производи. Од она што е за секојдневна употреба единствено млекото е тука некаде со цената. По кафани е скоро дупло поскапо од Македонија, а по кафичи пијачките не се многу скапи, што е зачудувачки. Просечна плата во Хрватска е некаде околу 600 евра ако не се лажам, што е навистина дупло повеќе од Мкаедонија.
Меѓутоа квалитетот на живот не се огледа само во односот на цените. Пред две-три недели имав гости од Хрватска, не им се веруваше дека возиме по оние улици.

Не е точно дека тука се цените. Значително е поскапо во Хрватска. Некаде 30-40% се поскапи некои производи. Од она што е за секојдневна употреба единствено млекото е тука некаде со цената. По кафани е скоро дупло поскапо од Македонија, а по кафичи пијачките не се многу скапи, што е зачудувачки. Просечна плата во Хрватска е некаде околу 600 евра ако не се лажам, што е навистина дупло повеќе од Мкаедонија.
Меѓутоа квалитетот на живот не се огледа само во односот на цените. Пред две-три недели имав гости од Хрватска, не им се веруваше дека возиме по оние улици.
И јас онаму кај Дубровник према Босна и кај Вуковар не можев да си верувам какви улици имаат, ама нели слушаме и гледаме тоа што ни се сака.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom