- Член од
- 1 јуни 2011
- Мислења
- 25.932
- Поени од реакции
- 41.916
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Ова треба да биде оправдување??!Иако избегнувам да коментирав вакви теми, особено рејтинзи, места... само малку ќе прокоментирам за „одговорите“ на СДСМ (и пријателите) на вакви теми. (По)добар или (по)лош пласман на овие листи воопшто не значи и брз скок на стандардот. Џабе се натегаме по форуми. И по 15% годиншно да имаме чист раст, ни треба многу години за добар стандард. Ниту Груевски го создаде овој стандард, ниту невработеноста, ниту заради него се иселиле не 600.000, не 400.000.. туку 1.400.000 од Македонија (ак е бал, нек е маскенбал). Ситуацијата кај нас долго време е лоша, економски, луѓето почнуваат да бараат чаре за себе. Се менуваат и времињата, се поеманципирани се луѓето и полесно одат во туѓина, полесно се снајдуваат. Светот е се поблизок, можностите за напуштање на РМ се сега поголеми. (Плус и БГ пасоши).
Ова треба да биде оправдување??!
Некој знае некој странски инвеститор во Македонија којшто ги реализирал или надминал предвидувањата за инвестиции и развој (во смисла на број на вработени и директни вложувања)?

Џонсон контролс отвори додатна втора фабрика лани и вработи нови работници.
Па нека го рачунаат како субвенција робовскиот ангажман на гласачкиот орган.Џонсон Контрол, ака Вистеон Електроникс си ги пакуваат куферите, завршија субвенциите.
На кое место во светот е Македонија по просперитет според последното издание на Legatum Prosperity Index - 2015.
Doing Business Македонија 12-то место во светот
http://www.doingbusiness.org/rankings
И ја се изненадив непријатно. Ја па цело време мислам дека сме најмалку први.Не бе. Сериозно? 12?
И ја се изненадив непријатно. Ја па цело време мислам дека сме најмалку први.