Мигрантите низ Македонија

Член од
16 април 2010
Мислења
2.558
Поени од реакции
1.503
Позагрижени за ситуацијата во Германија сте него самите германци. Па уште објаснувате кој биле тешки глупаци:facepalm: Македончето со 200 евра плата објаснува германците како да ја водат државата,уште и загрижени за белата европска раса која не смета за стока бетер него Сиријциве.
Германија ако се осети загрозено ќе ги избаци на клоци сите овие и никој а нема да и каже,нас ако ни тупнат 100 000 сиријци ќе мора да ги издржаваме пошто на копче може да ни ја изгасат државата.
И јас се чудам зашто многу членови на форумов се секираат за Германија, Франција, Британија за мигрантиве. Пишав неколку страни назад дека не треба да не интересира какви проблеми им прават таму, тоа и го заслужуваат, туку треба да ја пратиме ситуацијата во наш интерес.

пунтер

betfair trader
Член од
21 март 2011
Мислења
5.503
Поени од реакции
9.306
Позагрижени за ситуацијата во Германија сте него самите германци. Па уште објаснувате кој биле тешки глупаци:facepalm: Македончето со 200 евра плата објаснува германците како да ја водат државата,уште и загрижени за белата европска раса која не смета за стока бетер него Сиријциве.
Германија ако се осети загрозено ќе ги избаци на клоци сите овие и никој а нема да и каже,нас ако ни тупнат 100 000 сиријци ќе мора да ги издржаваме пошто на копче може да ни ја изгасат државата.
остај го Македонецот барем еднаш настрана, кога станува за грижа ич не се грижам, боли ме курац, јас само гледам сеир сега. Во овој случај Европа се покажа како поголема банана од МКД, (со исклучок на Унгарија) На сила без документи без ништо, отидоа до срцето на Европа и плус што сакаат прават, ем хотели и смештај им дават, па уште им кршат што ке стигнат: А бе ние во овој случај се покажавме како државиште за разлика од другите.

Член од
17 август 2011
Мислења
10.321
Поени од реакции
18.402
И јас се чудам зашто многу членови на форумов се секираат за Германија, Франција, Британија за мигрантиве. Пишав неколку страни назад дека не треба да не интересира какви проблеми им прават таму, тоа и го заслужуваат, туку треба да ја пратиме ситуацијата во наш интерес.
Муабетот ми е дека овој проблем им е мачкина кашлица за решавање у споредба со тоа од какви гомна се имаат издигнато. Смешно е ние да објаснуваме други што да праат коа на крај на ден ни ги седнуваат нашите политичари на маса и им кажуваат што да праат бидејки сме неспособни сами да водиме држава.

Член од
16 април 2010
Мислења
2.558
Поени од реакции
1.503
@Holy Temple[/USER] па нашиот интерес и не се Германија, Франција, Британија... Нашиот интерес е што со имигрантите, кога тие Германија, Франција, Британија, итн - ќе им ги затворат границите.

Не гледаш што се случува, дека сакаат нивни гранични единици нас да не „чуваат“ - а ние овде за имигранти од милион вукојебини, кампови да правиме?
Не гледате сите што се случува, и зошто повикувам на сенародно македонски единство? Дури и слепциве како Берик би требало да разберат што се тоа национални интереси. Наместо да зборуваме за општи протести против овие што се на власт - ако потклекнат на европските барања (а извесно е тоа), ние се расправаме за ситно партиски страња!
Па тоа цело време го кажувам и јас оди 10 страни поназад, и најди го одговорот на прашањето на Лангелина, зошто нас тука не интересира за ситуацијата во Германија и види што и одговорив:)

Член од
16 април 2010
Мислења
2.558
Поени од реакции
1.503
Смешно е ние да објаснуваме други што да праат коа на крај на ден ни ги седнуваат нашите политичари на маса и им кажуваат што да праат бидејки сме неспособни сами да водиме држава.
Па се гледа моментално со ситуацијава меѓу ДПМНЕ и СДСМ:)

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.218
Поени од реакции
34.807
Па тоа цело време го кажувам и јас оди 10 страни поназад, и најди го одговорот на прашањето на Лангелина, зошто нас тука не интересира за ситуацијата во Германија и види што и одговорив:)
Знам бе @Holy Temple ама те дополнив за да нема недоразбирања. Нас не ни е гајле за западот, ама ако наебат они наебуваме и ние овде - тоа е поентата.

Член од
16 април 2010
Мислења
2.558
Поени од реакции
1.503
Инаку еве нешто интересно, за Шведска

Интересен ми е коментарот на жената на крај на видеото (од 5:12 минута) "We had a good purrfectly country, a rich country, a nice country, and in few years time that country we'll be gone".

пунтер

betfair trader
Член од
21 март 2011
Мислења
5.503
Поени од реакции
9.306
Инаку еве нешто интересно, за Шведска

Интересен ми е коментарот на жената на крај на видеото (од 5:12 минута) "We had a good purrfectly country, a rich country, a nice country, and in few years time that country we'll be gone".
реков јас, ние сме државиште за вакви банани држави, некои претхдно пишуваа дека дотичниве ке се социјализирале во системот, мој курац, ќе се социјализираат.

SuBZerO

Бигус Дикус
Член од
26 јануари 2007
Мислења
3.862
Поени од реакции
4.812
Не, еден другар ми ја раскажа. Брат му негов видел како некој на автобуска гледал вакви јутуб видеа. :D
Убаво кажа еден член пред некое време, на форум ако не извадиш 10 научни студии и не напишеш докторска дисертација си апсолутно нерелевантен. Мислам дека во претходниот пост ти посочив каде се тоа сум го видел и дека сум ја видел и прошетал Европа.Препрочитај ми го постот. Знам дека не може да те убедам во тоа што сум го видел. Ниту ти мене ќе ме разубедиш
Znaci ti od prosetka sam dobi takvi informacii\podatoci...Aferim! Nema sto da diskutrame veke!

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.570
Поени од реакции
22.282
Siricite sto idat mozebi se i najdobri vo sporedba so Pakistancive, Afganistancive, Somalicive itn., posebno ako se Hristijani.

Iskreno ova ne odi na dobro, mora da ima sudiri vo Germanija. Dali pocnato od Germancite, dali od migrantive. Ovie idat i mislat deka Merkel ke im dade kukji i koli. Nekni citav intervju so edna Germanka sto raboti vo granicna opstina kade sto idat migrantive i taa e odgovorna za koordinacija na azilantive. Vikase, deka migranti ja prasuvale koga ke im ja dadat kolata i kukjata.I skoro site se so takvi ocekuvanja i prasanje na vreme e koga ovie ke stanat nezadovolni oti podolgo vreme ke ostanat vo kampovite. Isto taka vikase, deka najgolem del od ovie lugje so X se podpisuvale oti ne znaele da pisuvaat, znaci eden Argument plus za nivna doselba propagja, neli toa sto tie se kvalifikuvani lica (doktori, indzeneri, itn). I ovaa zena ne mi deluvase desnicarski tuku sakase da im pomogne na lugjevo.

No mozebi i Germancite ke se krenat odnosno poedinecni grupi oti pred nekolku nedeli samo goreja kukji, sega pocnaa i da se napagjaat migranti. Prasanje na vreme e koga ke ima zrtvi. Migrantive pak go budat najlosoto vo Germanecot. Golem del od narodot saka da se oslobodi od ovoj tovar po sekoja cena. Ostajte gi levicarskite mainstrimski mediumi vo Germanija, toa ne e vistinskata Germanija. Edno treba da e jasno: Germanija e blisku do zatvaranje na granicite i ako se desi toa ke ima kolabiranja na mnogu Evropski drzavi, pocnuvakji od Avstrija, Slovenija, Hrvatska...itn...

Член од
14 август 2006
Мислења
45.267
Поени од реакции
84.374
Објасни која е замената на Грујо, поточно кој ќе го замени ако го тргнеме од власт?
Хитлер, Осама Бин Ладен, Ким Јонг Ун, Иди Амин....
Било кој од овие би бил подобар. Ако ништо друго, овие барем не би амнестирале воени злосторници кои на нивниот народ му извршувале воени злосторства.

Овој маме му еба на својот сопствен народ и плус ги награди неговите џелати. И све е тоа ОК, пошто нели си глеа човекот за своја добит, па макар и на сметка на судбината на својот народ, али па коа ќе почне да се тропа глупости како они биле патриоти е тогаш, ти доаѓа да си речеш па и Стаљин од некој аспект беше бољи, пошто он барем државата ја напраи моќна, а овие само своите сметки у Белизе, Кипар и Кајмански Острови.

Затоа и многу ми е несоодветно да дебатирам со билбоарди како вас, кои се праат наудрени само затоа што имаат некаков личен ќар, таму у некој месен комитет. Наместо дискусија многу е попрактично да се однесувам кон вас така како што вие се однесувате со судбината на македонскиот народ, без никакви скрупули или обзир.

Јасно ми е дека муабетот сакате на оф топик да го свртиме, нели за да реагира соодветно форумското редарство, али па никад не сум се бунел за тоа. Така и треба. Битно ми е да ви кажам што мислам.

Последно уредено:
Член од
8 октомври 2007
Мислења
4.680
Поени од реакции
8.511
Хитлер, Осама Бин Ладен, Ким Јонг Ун, Иди Амин....
........ Ако ништо друго, овие барем не би амнестирале воени злосторници кои на нивниот народ му извршувале воени злосторства.
OMFG што прочитав? Овие се едни од најголемите злосторници врз својот народ (освен бин Ладен, со него е друга приказната)

Член од
23 октомври 2011
Мислења
887
Поени од реакции
2.207
Znaci ti od prosetka sam dobi takvi informacii\podatoci...Aferim! Nema sto da diskutrame veke!
Синко остај ме мене и моето шетање. Кажи каков валиден аргумент имаш зошто треба да се примат мигрантите. Да чуеме, да научиме. Па ако треба и заедно да се бориме.

SuBZerO

Бигус Дикус
Член од
26 јануари 2007
Мислења
3.862
Поени од реакции
4.812
Синко остај ме мене и моето шетање. Кажи каков валиден аргумент имаш зошто треба да се примат мигрантите.
Te molam postedime od "sinko" i ostali selsko razgovorni frazi!
Koj da gi primi nie ili evropa...ne razibram za kogo si zagrizen ti? Koj e Motivot ...verski,rasisticki etc ?

Затоа што гледам многу воодушевен си од нив и не ти одговора што пишувам.
Pogresen zaklucok (slabo gledas)! Nema sto da mi odgovora ili ne i onaka ne zavisi nisto od mene ili tebe....me frustrira ogranicenosta,prostitulukot, mentalniot sklop = na ovca,...kaj nekoi licnosti.Ne mi e jasno zosto bi se sekirale nie za drugi drzavni\imigraciski problemi....Toa ti e isto kako nekoj sega od Saudiska Arabija da izrazi zagrizenost za Makedoncite imigranti vo Amerika.

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.218
Поени од реакции
34.807
За мене не е проблем смената на сегашниот премиер на Македонија, но секако е голем проблем истиот да се смени со марионети на Џорџ Сорос. И мигрантската криза не е предизвикана од Џорџ Сорос, тој е само еден од извршителите.
А тоа дека Сорос е длабоко вмешан во мигрантскава криза, тоа само неук и глуп човек може да го каже.
Не се согласуваш? Ајде да ги погледеме фактите:

Ова подолу е есеј, колумна, напишана од Џорџ Сорос каде тој инсистира ЕУа да се отвори за имиграција од Блискиот Исток и Африка. Во текстот се истакнати следниве точки, преку кои треба да се организира имигрирање на ЕДЕН МИЛИОН ИМИГРАНТИ ВО ЕВРОПА... ГОДИШНО!!!

http://www.georgesoros.com/essays/rebuilding-the-asylum-system/
https://nonprofitquarterly.org/2015/10/30/george-soros-and-the-open-society-foundations-take-on-the-eus-refugee-crisis/

1. Accepting at least one million asylum seekers annually.
  2. Leading a global effort to help Turkey, Lebanon, and Jordan get adequate funding for the four million refugees in those countries. (Soros calculates the cost as at least €5,000 per refugee.)
  3. Establishing a single EU Asylum and Migration Agency, leading eventually to a single EU border guard (replacing the 28 separate systems that current function in an inadequate patchwork manner).
  4. Creating safe channels for getting asylum seekers to Europe and from Greece and Italy to their destination countries,
  5. Using these necessary EU operational and financial arrangements as the basis for establishing “global standards for the treatment of asylum-seekers and migrants,”
  6. “[Mobilizing] the private sector—NGOs, church groups, and businesses—to act as sponsors” for refugees and asylum seekers

Сорос преку своите невладни организиации ги помага парично и логистички мигрантите да доаѓаат во Европа. За шверцање на само еден имигрант во Европа, шверцерите наплаќаат повеќе илјади евра. Добар дел од тие пари доаѓаат преку Сорос и неговите НВО, другите се од државите кои одамна го финансираат ширење на исламот во Европа, како вахабистичките држави Саудијска Арабија, Катар, итн.

Немаат сите политичари влакна на јазикот, и еве што унгарскиот премиер вели за улогата на Сорос во имигранската криза:
http://www.bloomberg.com/news/articles/2015-10-30/orban-accuses-soros-of-stoking-refugee-wave-to-weaken-europe
Hungarian Prime Minister Viktor Orban accused billionaire investor George Soros of being a prominent member of a circle of "activists" trying to undermine European nations by supporting refugees heading to the continent from the Middle East and beyond.

"His name is perhaps the strongest example of those who support anything that weakens nation states, they support everything that changes the traditional European lifestyle," Orban said in an interview on public radio Kossuth.

"These activists who support immigrants inadvertently become part of this international human-smuggling network."

Rights groups have criticized Orban for building a razor-wire fence on the border, tightening asylum laws and boosting his support among voters with anti-immigrant rhetoric. Soros, who was born in Hungary and is one of the biggest philanthropists in eastern Europe via his foundations and university, gives grants to organizations that provide legal assistance to asylum seekers.

Последно уредено од модератор:

Kajgana Shop

На врв Bottom