Serie A 2015/2016

• Креатор на темата Креатор на темата Џонтра Волта
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе биде шампион во новата сезона?

• Вкупно гласачи
    197
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
А ти врз база на што би ги оценил? Поради фактот дека немаат 20 години ништо освоено? Ете ја стави Фиорентина во контекст.

Чекајте долга е сезоната. Уште многу крв ќе падне до крајот.
Се согласувам за тоа дека е долга сезоната, а тука е и Јуве секако иако не го спомнав...

Па јас не оценувам ако не гледате, отвори ја табелата и ќе видиш дека веќе 11то коло и имаш 5 екипи изедначени, сите екипи имаа киксови со еден или друг тим, инаку да се издвојуваше некој ќе беше +6 напред ко што спомна јувенташот погоре.

Кажав, ме испровоциравте со тоа што дека Интер не давал голови или не играл атрактивно (што е избор на тренерот, да тргне со сите сили во напад секако ќе дал повеќе голови, прашањето е колку бодови ќе имавме) и одма не е конкурент за титулата, не се замарам да прогнозирам, доаѓа и зимската пауза каде што после неколку кола конечно мислам дека ќе се знае кој ќе се издвои.

Наполи во последниве 4 сезони, барем 2 сезони играше одлично, и пак остануваше со прстот во уста, иако реално и Јуве имаше добар тим.

Еве кој сака кладба дека Фиорентина нема да освои титула, цела година аватар?

Фиорентина ќе освоела титула

11219089_10205586072191343_4575905016179601411_n.jpg

Се согласувам за тоа дека е долга сезоната, а тука е и Јуве секако иако не го спомнав...

Па јас не оценувам ако не гледате, отвори ја табелата и ќе видиш дека веќе 11то коло и имаш 5 екипи изедначени, сите екипи имаа киксови со еден или друг тим, инаку да се издвојуваше некој ќе беше +6 напред ко што спомна јувенташот погоре.

Кажав, ме испровоциравте со тоа што дека Интер не давал голови или не играл атрактивно (што е избор на тренерот, да тргне со сите сили во напад секако ќе дал повеќе голови, прашањето е колку бодови ќе имавме) и одма не е конкурент за титулата, не се замарам да прогнозирам, доаѓа и зимската пауза каде што после неколку кола конечно мислам дека ќе се знае кој ќе се издвои.

Наполи во последниве 4 сезони, барем 2 сезони играше одлично, и пак остануваше со прстот во уста, иако реално и Јуве имаше добар тим.

Еве кој сака кладба дека Фиорентина нема да освои титула, цела година аватар?
Нормално дека нема Фиорентина да освои титула, не мораш да се палиш. Никој нема да ти се клади. Прво не е финансиски моќна како некои екипи, но сепак добро парира веќе години наназад. А искрено, не дека сум навиваќ на Виола, али не само јас и тука некои други ќе се сложат дека Фиорентина во најмала рака е на исто рамниште со Интер, ако не и подобра. Ако би правел прогнози за кои би освоил титула тоа би изгледало вака Рома, Наполи па Јувентус.

Нормално дека нема Фиорентина да освои титула, не мораш да се палиш. Никој нема да ти се клади. Прво не е финансиски моќна како некои екипи, но сепак добро парира веќе години наназад. А искрено, не дека сум навиваќ на Виола, али не само јас и тука некои други ќе се сложат дека Фиорентина во најмала рака е на исто рамниште со Интер, ако не и подобра. Ако би правел прогнози за кои би освоил титула тоа би изгледало вака Рома, Наполи па Јувентус.
еве бе ја ќе се кладам :)

и незнам зашто мислиш дека неможеме да освоиме? зашто Интер,Рома и Наполи би имале поголеми шанси од нас кога и они имаат слаби страни,Интер - слаб средниот ред,Рома - слаба одбрана,Наполи - слабо игра со малите тимови ... нас слаба страна ни е тоа што неаме освено ништо 25 год :D

Како прво рано е мн да збориме за титула. Како второ тешко е да парираш на некого со многу поголем буџет од тебе, ма да тоа не се покажува секогаш така. Еве Милан со 80 милиони потрошени се беда и очај. Трета работа, си вика, кога можеше Атл.Мадрид во лига каде што играат Барселона и Реал да освои титула, ондак во оваа нашава може и Сасуоло и Милан :D

Мене уште не ми се верува како изгубивме од Интер, бевме во поголем дел домимантни, не дека Интер беа без компас, добро поставени беа во одбрана,но и покрај тоа направивме неколку сто процентни шанси,али ете Ханданович фати буквално се, плус онаа шанса кога со клизача некој интервенираше пред Џеко кога голот беше празен .. Додека на другата страна примивме гол кој можеше и да се одбрани, а противникот покрај голот создаде само една шанса, онаа кога Брозович се најде во прилика ..
Значи јас Рома во оваа утакмица не ја видов слаба во одбрана како во некои утакмици,немаа некои екстремно лоши киксови,а игравме против сериозна екипа и екипа која дефанзивно е одлично организирана и која сепак да не им беше Ханданович ќе беше торпедирана ...

Зборот ми е, иако изгубивме иако не сме стабилни во одбрана,сепак Рома ги сметам не за фаворити,ама тим со највеќе шанси да ја освојат титулата, не одскокнуваат од другите,сепак со најголеми шанси .. Рома вака така имаше солидна партија на гости во Милано(веќе зборував за тоа) и одлична партија против Фиорентина на гости .. Доколку сега во зимскиот преоден рок донесат асален централен бек и доколку Стротман започне во јануари да игра фудбал и посигурен ќе бидам во освојувањето на Скудето..
Тука сметките може само Јувентус да ги помати, доколку влезе во ритам и започне да игра стабилно, бидејќи сеуште на хартија се далеку најквалитетна екипа

Секако дека ќе се кладиш, само во фан-клуб фиорентина пишуваш, а таму си само ти и вуки :) Може...

Моментално да, на исто рамниште се и затоа се и први на табела. Неам ништо против Фиорентина, и јас сметам дека моментално Рома па Јуве се најголеми фаворити за титла, мислам дека Јуве ќе се консолидираат за зимската пауза ако до тогаш не кикснат па да отиде Рома на некои +12-15 бода што би било веќе недостижно.

Мондо не се согласувам. Јас би рекол Интер резултативе ги вади со лоша игра а не на сила. Затоа и "издржаа" толку. Тимот им има квалитет за многу повеќе, и чудно ми е што досега играат како што играат. Јас еве мислам виновник за тоа е Манчини, кој што треба и мора да извади повеќе од овој ростер на Интер.
Може да ми прецизираш точно со што не се согласуваш, оти не те сфатив баш :D

Не ја употребив фразата "на сила" така да сигурно погрешно од контекст си ја извадил. Муабетот дека Интер "издржа" ми беше во смисла на тоа дека успеаа да победат 7 пати со 1 разлика. Тоа се вика издржување. Само еднаш изгубија водство против Палермо. Во сите други мечеви каде што заводија, воедно и победија. Искрено кажано за тоа се потребни две работи. Среќа и стабилност. Е сега најбитно е тоа што во иднина ќе се увиде дали резултатите од овие 11 кола на Интер се повеќе со среќа или со стабилност. Тоа ќе го покажат идните резултати. Ако Интер остане на врвот и заврши прво или второ место или евентуално трето, тогаш ќе се покаже дека преовладувала стабилноста. Ако пак Интер падне и ако заврши на 5то место или подоле тогаш ќе се види дека повеќе среќата влијаела во првиот дел.

Инаку мислам дека е прекасно за Јуве да фаќа ритам, бидејќи ритамот се фаќа многу порано од 11то коло. Мојата надеж е дека ќе ја поправиме играта и дека ќе успееме некако да се добуткаме до барем трето место иако конкуренцијата за таму е огромна.

Јас искрено мислам дека Јувентус не ни има амбиции за скудетото туку едноставно ќе се борат за топ 3 што искрено мислам ќе успеат на крајот ако немаат некој значајни повреди..

Предолга е сезоната и се и сешто можи да се случи до крајот па затоа ќе оставам простор што се однесува до титулата каде јас типувам Рома или Наполи,а ако случајно дојди Јувентус да се бори за титула на крајот ќе почнат да местат и фала чао пријатно..бидејќи ова е Италија и така функционираат работите..

За Интер не сакам да пишувам многу бидејќи стручњаците Џонтра и Стефан ќе ми ебам мамичето мамино...апсолутно сите победи досега на сила и на среќа,штом голманот ти е најдобар играч мочајсе во екипата и тој што ја води па колку сакаат бодови нека имаат..она на се личи на фудбал не личи...кога ќе организираат акција се чукаат еден со еден од што немаат идеа,а Гуарин глуми Пирло со пасовите каде 80% му се погрешни и во погрешен тајминг..

Милан не знаат кај тераат

А Лацио и Фироентина се рекреативни клубови кој играат секоја сезона без притисок како за забава...та завршиле 2-3-ти, та 7-8-ми исто му доаѓа ...ама тие истите играчи што играат за нив ако направат трансфер во Интер или Милан ќе бидат најголеми аматери и тука сите мајки шајки ќе му пцуеме...

Може да ми прецизираш точно со што не се согласуваш, оти не те сфатив баш :D
То што си чекал или чекале да падне Интер де. :D
Мене не ми е чудно што "истуркаа" како што викаш, зошто имаат квалитетни играчи. Даваат слика дека победите се на мускули заради лошиот пристап што го има манц а не зошто толку им се можностите. Тоа е накратко. :)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom